REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalui Vitalijui Gailiui ėmus rinkti parašus inicijuoti apkaltą Seimo nariui Artūrui Skardžiui, išsiskyrė valstiečių frakcijos narių nuomonės – Ramūnas Karbauskis šį žingsnį sukritikavo, o premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad „perspektyva apkaltos komisijos sudarymui yra labai reali“.

Liberalui Vitalijui Gailiui ėmus rinkti parašus inicijuoti apkaltą Seimo nariui Artūrui Skardžiui, išsiskyrė valstiečių frakcijos narių nuomonės – Ramūnas Karbauskis šį žingsnį sukritikavo, o premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad „perspektyva apkaltos komisijos sudarymui yra labai reali“.

REKLAMA

Trečiadienį portalas 15min pranešė, kad Lietuvos liberalų sąjūdžio narys V. Gailius ėmė rinkti parašus dėl apkaltos A. Skardžiui inicijavimo. Dokumento dar nebuvo pasirašę nei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), nei tokią iniciatyvą pažadėjęs palaikyti premjeras Saulius Skvernelis.

Ragina liberalus būti skaidrius

Tačiau LVŽS frakcijos seniūnas R. Karbauskis trečiadienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje pareiškė, kad apkaltos inicijavimu liberalai tik bando dangstyti savo problemas.

REKLAMA
REKLAMA

„Seimo liberalai, nereikia plauti savo munduro, bandant nukreipti dėmesį nuo jūsų partijos korupcijos bylos ir skandalo. Jūs bandote parodyti, kad LVŽS turi kažkokių interesų ginti Artūrą Skardžių. Dar kartą pabrėžiu, kad aš ir kiti LVŽS frakcijos nariai buvome ir esame suinteresuoti išsiaiškinti tiesą teisiniu keliu“, - rašė R. Karbauskis.

REKLAMA

Parlamentaras taip pat teigia tikėjęsis, kad tyrimą dėl A. Skardžiaus veiklos vykdžiusi ir V. Gailiaus vadovaujama Seimo Antikorupcijos komisija „ pateiks solidžias išvadas ir įvertins visus įtarimus“.

„Vėliau, matydamas komisijos išvadas, aš kreipiausi į teisininkus, kad šie dar kartą peržvelgtų situaciją, ar kažko nepraleidome“, - rašė Seimo narys.

Savo įraše R. Karbauskis taip pat teigia, kad V. Gailius net neparodė apkaltos dokumento valstiečiams.

„Kol pamatysiu apkaltą siūlantį dokumentą, noriu priminti, kad STT iki šiol atlieka tyrimą dėl galimo neteisėto A. Skardžiaus praturtėjimo. Jei jis nustatys naujas aplinkybes – reaguosime principingai. O ir liberalams siūlyčiau nebėgti nuo MG Baltic temos ir būti skaidriems iki galo“, - rašė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Neatmeta galimybės apkaltai

Tuo tarpu premjeras S. Skvernelis interviu „Žinių radijui“ sakė, jog dar nespėjo susipažinti su apkaltos tekstu, bet, „jei matys, teisinius argumentus, kad tam yra pagrindas, be jokios abejonės, tą parems“.

„Istorija nėra nauja, bet mes vis tiek turime vertinti. Ir aš vertinu tuos argumentus, kurie yra išdėstyti, kuriais yra remiamasis, ir svarbiausia – kas yra suformuota ir Konstitucinio Teismo doktrinoje, priesaikos sulaužymas ir pažeidimai turi būti sietini su šia kadencija. Jeigu tai yra, tai faktas, kad perspektyva apkaltos komisijos sudarymui yra labai reali“, - kalbėjo premjeras.

Portalas tv3.lt primena, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba pripažino, jog Seimo nario Artūro Skardžiaus 2011-2017 m. teiktos pataisos, susijusios su atsinaujinančia energetika, galėjo sudaryti išimtines sąlygas kai kurioms verslo grupėms, pavyzdžiui, mažųjų saulės elektrinių (iki 30 kW) savininkams, ir leisti verslininkams pasipelnyti valstybės sąskaita.

A. Skardžiaus veiklą tyrusi Seimo Antikorupcijos komisija išsiaiškino, kad A. Skardžiaus šeimos iš dalies valdomos Baltarusijos energetikos įmonės „Investenergostroj“ saulės elektrinių projektą finansavo ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ bankas „Belgazprombank“. Politiko šeimos valdoma įmonė gaminamą elektrą parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų