REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Raimonda Galvanauskienė (nuotr. facebook.com)

Svajonių studijos, šalia mylimas vyras ir ant rankų sūpuojamos dviejų mėnesių dvynukės. Atrodo, prieš dešimt metų Raimondai Galvanauskienei netrūko nieko. Tačiau lemtingą birželio 5 – tąją moters gyvenimas subyrėjo tarsi smėlis – pėsčiųjų perėjoje ji buvo partrenkta dideliu greičiu atskubėjusio BMW vairuotojo.

29

Svajonių studijos, šalia mylimas vyras ir ant rankų sūpuojamos dviejų mėnesių dvynukės. Atrodo, prieš dešimt metų Raimondai Galvanauskienei netrūko nieko. Tačiau lemtingą birželio 5 – tąją moters gyvenimas subyrėjo tarsi smėlis – pėsčiųjų perėjoje ji buvo partrenkta dideliu greičiu atskubėjusio BMW vairuotojo.

REKLAMA

Peržvelgus dabar jau 33 – ejų Kelmės rajone gyvenančios Raimondos Galvanauskienės nuotraukas, pirmiausia išryškėja visose fotografijose matoma plati moters šypsena.

Būtų galima pasakyti, kad ši jauna moteris nieko neišsiskiria iš kitų ir tiesiog trykšta gyvenimo energija. Tačiau peržiūrėjus daugiau fotografijų, ima ryškėti skaudesnė realybė – šiandien Raimonda sėdi vežimėlyje.

Lemtinga kelionė į konsultaciją

Net prabėgus dešimt metų po patirtos traumos, moteris iki pat šiandien dienos prisimena lemtingąją birželio 5 – ąją.

REKLAMA
REKLAMA

„Tuomet dar studijavau Lietuvos edukologijos universitete ir buvau bebaiginėjanti trečią kursą. Tą dieną buvo paskirta konsultacija prieš egzaminus, tačiau nuėjus į universitetą, sužinojau, kad jos nebus. Nusprendžiau užsukti į prekybos centrą „Europa“, nupirkau rūbelių savo dvynukėms, o sau sijonuką“, - savo lemtingus gyvenimo įvykius prisimena ji.

REKLAMA

Po apsipirkimo, Raimonda nusprendė grįžti į universitetą ir nužingsniavo perėjos link. Štai čia ji ir pasitiko tragišką savo likimą – vos tik įžengus į gatvę, moterį partrenkė dideliu greičiu atskriejęs BMW automobilis.

„Tą akimirką jis suvažinėjo visą mano gyvenimą“, - jautriai priduria moteris.

Tai paskutiniai įvykiai, kuriuos prisimena jauna moteris. Iš artimųjų pasakojimų ji žino tik tiek, kad daugiau nei du su puse mėnesio ji buvo ištikta komos. Jai buvo atliktos kelios operacijos. Raimonda iki šiol nevaldo kojų, dešinės rankos, jos atmintis ir kalba – sutrikusi.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano gyvenime nebuvo to laiko, nieko neprisimenu iki šiol. Pabudau ir iki dabar tęsiasi toks mano gyvenimas. Negaliu gyventi savarankiškai ar vaikščioti, bet esu labai stipri. Susitaikiau su tuo ir siekiu geriausio, sportuoju ir dirbu su savimi“, - pasakoja Raimonda.

Subyrėjęs gyvenimas

Atsibudusi po komos, moteris turėjo visko mokytis iš naujo. Tuomet jai labai padėjo tėvai ir tuometinis vyras. Tačiau praėjus keleriems metams, jo meilė vis dėlto išblėso. Dabar vyras kartu su dvynukėmis gyvena jau kitoje šeimoje.

„Mūsų keliai su juo jau išsiskyrė. Jam linkiu tik laimės. Nenoriu nieko kaltinti, taip pasielgtų daugelis. O dvynukes aš matau per atostogas. Bet gyvenu laukimu, jog vieną dieną jos suaugs ir supras, kas nutiko jų mamai“, - sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau po ištiktos avarijos moters gyvenime buvo ir džiugių žinių. Viena jų – užbaigtos studijos Lietuvos edukologijos universitete.

„Po reabilitacijos socialinė darbuotoja susisiekė su mano universitetu. Kadangi aš gerai mokiausi, man universitetas suteikė galimybę nuotoliniu būdu užbaigti savo studijas. Dėl to aš labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi. Tai nuostabus jausmas“, - šypsosi Raimonda.

Dabar Raimondos kūnas jaučia nuolatinę įtampą, todėl moteriai reikia nuolatos mankštintis ir dirbti su savimi. Tam ji lankosi nuolatinėse reabilitacijose įvairiuose Lietuvos miestuose, o vasaros metu važiuoja į stovyklas pabūti kartu su panašaus likimo žmonėmis į Palangą, Šiaulius ar Abromiškes.

REKLAMA

„Avarijos metu patyriau galvos traumą. Nepalankus kritimas pažeidė abi smegenų puses. Kai būnu reabilitacijose, man atlieka kineziterapiją, ergoterapiją su ranka, įvairius masažus. Svarbiausia man yra mankšta, kadangi kūnas yra nuolatinėje įtampoje“, - apie procedūras pasakoja ji.

Iš vairuotojo nesulaukė net skambučio

Minėto BMW vairuotojo Raimonda, deja, nėra mačiusi net ir praėjus dešimt metų. Jis su moterimi niekada nebuvo susisiekęs.

„Kiek žinau, jam paskyrė piniginę baudą, bet pinigų aš nesulaukiu iki šiol. Nesu mačiusi jo akyse. Sakė, kad jis buvo atėjęs atsiprašyti, kai buvau komos būsenoje. Po jos nesulaukiau iš jo net paprasto skambučio“, - pasakoja Raimonda.

REKLAMA

Moteris atvira, kadangi ji nėra mačiusi vairuotojo, dar dabar stengiasi nekoncentruoti savo minčių į jį. „Aš jo nekaltinu, galbūt man taip buvo skirta. Aš turėjau svajonių, kopiau, lipau ir visko netekau“, - atvirai priduria ji.

Raimonda – galėtų tapti tvirtu pavyzdžiu ne vienam iš aplinkinių. Nors jos visas gyvenimas sudužo į šipulius, moteris nepasiduoda ir stengiasi kiekvieną dieną pasitikti plačia šypsena.

„Aš pati viduje esu labai stipri. Pasižiūriu į aplinką, kiti dėl smulkmenų daro tragedijas. Aš džiaugiuosi, kad likau gyva, turiu savo dvynukes, sesę, brolį ir tėvus, kuriuos myliu. Aš privalau įrodyti, kad neverta pasiduoti net ir tokiose situacijose“, - šypsosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerų žmonių dovanos

Dabar moteris visą savo laisvalaikį skiria sportui ir darbui su savimi, o laisvu laiku mėgsta prisėsti ir prie kompiuterio. Moteris niekada nebūna viena, kartu ji gyvena su savo tėvais ir mylimu šuneliu Mažyliu.

Raimonda džiaugiasi kiekviena gyvenimo diena, o kartais net išbando tokias linksmybes kaip šokiai:

„Pasaulyje yra ir labai daug gerų žmonių. Kai aš buvau komoje, šalia manęs gulėjo kita mergina taip pat ištikta komos. Jos tėvai man padovanojo reabilitaciją į Lenkiją, ten galėjau net jodinėti žirgais, kiekvieną dieną eidavau į baseiną.

Kitas vyras man taip pat buvo padovanojęs reabilitaciją ir Kauno klinikose“, - džiaugiasi moteris.

REKLAMA

Raimondos istorija – jautri ir skausminga, tačiau ji yra be galo dėkinga žmonėms, kurie visada buvo šalia jos – tėvams, savo šeimai, reabilitacijose sutiktiems specialistams ir Lietuvos edukologijos universitetui.

Jeigu ir jūs norite prisidėti prie lengvesnio Raimondos gyvenimo, tai galite padaryti jau dabar:

Moters sąskaitos numeris:

Raimonda Galvanauskienė LT887300010090048325

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų