REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš daugiau nei dvidešimties laipsnių šilumos į stiprų šaltuką ir milžinišką snygį. Toks kontrastas pasitiko geriausią šalies krepšininkę Kamilę Nacickaitę, iš Turkijos Adanos miesto atskubėjusią į žvarbų Kauną.

Iš daugiau nei dvidešimties laipsnių šilumos į stiprų šaltuką ir milžinišką snygį. Toks kontrastas pasitiko geriausią šalies krepšininkę Kamilę Nacickaitę, iš Turkijos Adanos miesto atskubėjusią į žvarbų Kauną.

REKLAMA

Čia pirmadienį susirinko Lietuvos moterų krepšinio rinktinė, pradėjusi pasiruošimą 2019 metų Europos čempionato atrankos rungtynėms su Albanija ir Vengrija.

Mūsiškėms nebėra kur trauktis - per pirmas dvejas atrankos rungtynes po atkaklių grumtynių pripažintas Vengrijos ir Rusijos rinktinių pranašumas.

„Visos atvykome su pozityviomis mintimis ir didžiuliu noru dirbti. Treniruočių nedaug, bet jos produktyvios.

Pergalių tikrai reikia. Albanės nėra labai stiprios varžovės mums, didesnis nusistatymas yra prieš vengres. Labai reikės revanšo ir bus labai sunku, nes žaisime išvykoje“, - tv3.lt pripažino K.Nacickaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji nėra didelė šalininkė naujosios FIBA sistemos, kai rinktinės žaidžia atrankos mačus viduryje sezono.

„Nemanau, kad tai yra gerai. Man tai nelabai patinka, nes tu viduryje sezono turi palikti komandą, atvykti į rinktinę, kurioje nauji deriniai, treneriai. Ir tie langai - per trumpi, mano manymu. Aišku, dažniau grįžti į Lietuvą, kai kam tai patinka“, - savo nuomonę išreiškė K.Nacickaitė.

REKLAMA

Per pirmas dvejas EČ atrankos rungtynes ji rinko po 14 taškų (46,9 proc. trit.) ir pilnai pateisino metų pradžioje gautą geriausios 2017 metų šalies krepšininkės titulą. Geriausia ji buvo pripažinta ir 2016 metais.

Deja, asmeniniai pasiekimai ir prizai moterų krepšinyje dažnai nustumiami į šalį - žmones labiau domina, kokią nuotrauką išvaizdi žaidėja įkėlė į socialinius tinklus.

K.Nacickaitė to nesureikšmina - silpnėjant Lietuvos pirmenybėms moterų krepšinis taip gauna papildomo žiniasklaidos dėmesio. Tiesa, ji nesupyktų, jeigu apie moterų krepšinį būtų dažniau rašoma iš kitos pusės - pavyzdžiui, pasidomima, kaip lietuvaitėms sekasi užsienio pirmenybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Pačiai Kamilei ten sekasi puikiai - ji yra Adanos ekipos, kurioje žaidė ir 2015-2016 metais, lyderė, tačiau pati ekipa žaidžia ne patį geriausią sezoną.

„Labai pasikeitusi komanda. Atvažiavau į tą pačią komandą, pas tą patį trenerį, bet vis tiek daug pasikeitimų. Asmeniškai sekasi gerai, bet komandai nesiseka. Vis neturime pilnos sudėties, tai traumos, tai atleidimai. Dabar atvažiuos amerikietė ir pradėsime pagaliau žaisti turėdamos pilną sudėtį“, - optimizmo nepraranda K.Nacickaitė.

Lietuviai dažniau įpratę girdėti Stambulo, Ankaros miestų vardus, tačiau ir Adana - puikus miestas gyventi.

„Miestas labai didelis, jame daug žmonių, šilta, daug gražių vaizdų, jūra. Saulė šviečia, nuotaiką gerina, - šypsosi Kamilė. - Ne Stambulas, bet yra ką veikti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krepšininkę pasitiko stiprus kontrastas, grįžus į tėvynę - iš šilumos jai teko pratintis prie sniego ir šalčio. Tačiau jau netrukus Kamilė su visa Lietuvos rinktine išvyks į Albaniją, o vėliau į Vengriją, kur sieks žūtbūtinių pergalių.

Abejas rungtynes tiesiogiai transliuos TV6 televizija. Vasario 10 d. 19 val. 30 min. lietuvės žais su albanėmis, o vasario 14 d. 19 val. - su vengrėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų