REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Nešvarūs batai (nuotr. 123rf.com)

Ar žinojote, kad agurką galima naudoti ne tik skrandžiui užpildyti? Ši daržovė – labai sveika ir skani, be to, ji nėra labai brangi.

13

Ar žinojote, kad agurką galima naudoti ne tik skrandžiui užpildyti? Ši daržovė – labai sveika ir skani, be to, ji nėra labai brangi.

REKLAMA

Agurkuose aptinkami beveik visi mūsų kūnams kasdien reikalingi vitaminai (C, B1, B2, B3, B5, B6), folio rūgštis, magnis, geležis ir cinkas. Vis dėlto, jei dėl kažkokių priežasčių jums nepatinka agurko skonis, jį panaudoti galite tvarkydami namus ar valydami batus.

Taigi, kaip dar, apart pjaustymo į salotas, galima panaudoti agurką?

Valo ir blizgina batus

Jei kažkur skubate ir neturite su savimi batų valymo priemonių, į pagalbą pasitelkite agurką. Atpjaukite šiek tiek šios daržovės, ja patrinkite savo batus ir stebėkitės, kaip jie suspindo.

Be to, agurkas neleis ant batų nusėsti purvui ir vandeniui, dėl ko jūsų batai bus švaresni ilgesnį laiką.

Ekologiška valymo priemonė

Jei tvarkant namus stengiatės naudoti kuo daugiau ekologiškų ir natūralių priemonių, į savo valymo reikmenų sąrašą įtraukite ir agurką. Perpjaukite agurką pusiau ir drėgnąja puse pašveiskite valymo reikalaujančią vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Ši daržovė ne tik pašalins purvą, bet ir nepaliks papildomų nešvarumų. Agurkas gali puikiai pasitarnauti ne tik valant namus, bet ir kenčiant nuo pagirių ar nemalonaus burnos kvapo. 

REKLAMA

Padeda išvengti pagirių

Kai grįžę iš vakarėlio supratote, jog ten padauginote alkoholio, prieš einant miegoti suvalgykite kelis griežinėlius agurko.

Kadangi ši daržovė sudaryta beveik vien tik iš vandens (jo joje yra net 90%), vitamino B5 ir kitų itin svarbių medžiagų, agurkas padės atkurti natūralų organizmo balansą, dėl ko išvengsite pagirių ir ryte neskaudės galvos.

Naikina blogą burnos kvapą

Keliaujate į svarbų susitikimą, tačiau su savimi neturite kramtomos gumos, atgaivinančios burnos kvapą?

Užsukite į artimiausią parduotuvę ir įsigykite agurką.

Ramina ir atpalaiduoja

Esate šiek tiek įsitempę ir neturite laiko apsilankyti masažo salone ar kurorte? Supjaustykite agurką ir suberkite jį į dubenį su verdančiu vandeniu.

Agurkuose esančios cheminės ir maistinės medžiagos sureaguos su karštu vandeniu ir įsigers į jo garus. Malonus ir atpalaiduojantis agurkų skleidžiamas aromatas pasklis po patalpą ir sumažins stresą, padės nusiraminti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų