REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Už narkotikų ir ginklų laikymą Kauno rajono gyventojui teismas skyrė dešimt metų kalėjimo.

 Už narkotikų ir ginklų laikymą Kauno rajono gyventojui teismas skyrė dešimt metų kalėjimo.

REKLAMA

Pirmadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 53 metų R. Š., kaltintam neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti, narkotinėmis medžiagomis neturint tikslo jų platinti ir neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis.

R. Š. buvo teisiamas už tai, kad neteisėtai įgijo 801,5 gramo kokaino ir ne mažiau kaip 778 gramus miltelių, turinčių savo sudėtyje tiksliai nenustatytą kiekį psichotropinės medžiagos. Dalį šių medžiagų vyras paslėpė šiukšlių konteineryje prie įėjimo į savo gyvenamąją vietą, o kitą dalį 2017-ųjų kovą gabeno automobiliu ir ketino kur nors užkasti.

Kaune, netoli prekybos centro „Mega“, sustabdytas policijos pareigūnų patikrinti dokumentų R. Š. įtarė, kad tai gali būti pasala ir maišelį su narkotinėmis medžiagomis numetė po aikštelėje buvusiu konteineriu. Narkotinių medžiagų ir šaunamųjų ginklų su šaudmenimis R. Š. slėpė ir Kaune esančiame ūkiniame pastate. Juos policijos pareigūnai aptiko kratos metu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamasis R. Š. kaltu iš esmės prisipažino, tačiau neigė, kad kokainą įgijo turėdamas tikslą platinti. Teismo metu kaltinamasis pats nurodė, kad narkotikų ir psichotropinių medžiagų nevartoja. Tad teismas padarė išvadą, jog kaltinamasis tokio medžiagų kiekio sunaudoti negalėjo, taigi šias medžiagas įsigijo, laikė ir gabeno turėdamas tikslą jas platinti.

REKLAMA

Įgytomis neturint tikslo platinti teismas pripažino 1,6 gramo kanapių, slėptų maišelyje ūkiniame pastate. Kaltu R. Š. prisipažino ir dėl dviejų pistoletų bei 73 šovinių neteisėto įgijimo, gabenimo ir laikymo.

Pripažinęs kaltu, teismas R. Š. skyrė galutinę subendrintą bausmę – 10 metų laisvės atėmimo pataisos namuose. Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų