REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sako kol kas nematantis pagrindo jam priklausančiam „Agrokoncernui“ nutraukti ryšius su Kremliui artimo verslininko įmone „Acron“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sako kol kas nematantis pagrindo jam priklausančiam „Agrokoncernui“ nutraukti ryšius su Kremliui artimo verslininko įmone „Acron“.

REKLAMA

Ši įmonė parduoda trąšas „Agrokoncernui“, o jos savininkas Viačeslavas Mošė Kantoras yra įtrauktas į Jungtinių Valstijų neseniai paskelbtą „Kremliaus sąrašą“.

„Bet kuri Lietuvos įmonė, Europos Sąjungos įmonė ar pasaulio įmonė, jeigu bus sankcijos pritaikytos vienai ar kitai Rusijos įmonei, jos iš tos įmonės importuoti nieko negalės. Tai yra visiškai akivaizdu ir visos įmonės – ar jos būtų susijusios su manimi, ar ne – bet kokiu atveju to daryti negalės“, – „Info TV“ laidai „Savaitės panorama“ sakė R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad nedalyvauja priimant sprendimus „Agrokoncerne“.

„Ne aš sprendimus priiminėju, yra įmonių vadovai. Bet aš nemanau, kad yra etiška iš kitų politikų pusės šnekėti apie tai, kad jeigu kažkokios įmonės savininkų tarpe yra žmonės, kurie kažkam nepatinka, bet nėra sankcijų jų atžvilgiu taikoma, kad tos įmonės negalėtų vykdyti veiklos“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs pradedate kalbėti apie moralę šiuo atveju labai keistu būdu – jeigu iš tikrųjų sankcijos nėra taikomos, jokių pretenzijų vienai ar kitai įmonei niekas nereiškia, tai apie kokią moralę mes šnekame“, – dėstė politikas.

REKLAMA

Laikosi kitokios nuomonės

Tuo metu jo bendražygiai – Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas – mano, kad Vašingtono paskelbtas sąrašas yra aiškus signalas Lietuvos verslui, su kuo bendrauti, o su kuo – ne.

„Gal ir gerai, kad jis toks yra paskelbtas, nes dabar ar mūsų įmonės norėtų sudarinėti sutartis su asmenimis, susijusiais su šiuo sąrašu, kokios pasekmės, turėtų patys planuoti, galvoti apie tai, kas gali būti ateityje, ir ar tikrai mums reikia bendradarbiauti su tais asmenimis, kuriuos JAV paskelbė nepatikimais asmenimis“, – teigė V. Pranckietis.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, čia yra žinutė ne tik mūsų verslui, bet ir viso pasaulio verslui, verslo bendruomenei, sprendimų priėmėjams apie tai, kad, sakysime, su tais žmonėmis, kurie yra tame sąraše, įmonėmis, yra sudėtinga turėti reikalų, kol neįvyko pokyčiai, kol tos problemos, kurias jie sukūrė, ir ta veikla, kuri tęsiasi, nesustoja“, – sakė V. Bakas.

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija neseniai paskelbė sąrašą, kuriame yra 114 rusų politikų ir 96 oligarchai, suklestėję Vladimiro Putino valdymo metais. Šis sąrašas sudarytas vykdant Kongreso reikalavimą nubausti Maskvą už kišimąsi į 2016 metais vykusius JAV prezidento rinkimus.

Sąraše esančio rusų verslininko V. M. Kantoro įmonė „Acron“ parduoda trąšas R. Karbauskio priklausančiam „Agrokoncernui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų