REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip apsirengėte šiandien? Gal buvote pasidėjusi suknelę, bet ir vėl „įšokote“ į džinsus? Gal ant kėdės liko išlygintas švarkas, o jūs vilkite tuos pačius marškinėlius kaip vakar? Ar galėtumėte sau atsakyti, kodėl taip ir neišdrįsote pasirišti to ryškaus kaklaraiščio, niekada neavėjote tų prabangių aukštakulnių?

Kaip apsirengėte šiandien? Gal buvote pasidėjusi suknelę, bet ir vėl „įšokote“ į džinsus? Gal ant kėdės liko išlygintas švarkas, o jūs vilkite tuos pačius marškinėlius kaip vakar? Ar galėtumėte sau atsakyti, kodėl taip ir neišdrįsote pasirišti to ryškaus kaklaraiščio, niekada neavėjote tų prabangių aukštakulnių?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įsivaizduokite, kad galite rinktis iš viso pasaulio drabužių, – kaip tada atrodytumėte? Siūlome savianalizės žaidimą: pradžioje pasirinkite žmonių porą, kuri jums artimiausia pagal aprangos stilių. Tada pagalvokite, o kaip dar jūs norėtumėte atrodyti? Kaip tai jus pakeistų? Linkime įdomių atradimų.

REKLAMA

KLASIKINIS STILIUS

Charakteris. Žmogus, priklausantis šiam tipui, – profesionalas, estetas. Jam būdingas pasitikėjimas savimi, disciplinuotumas, ambicingumas, atkaklumas siekiant tikslo, autoritariškumas, praktiškumas. Moterims ypač būdingas tobulybės siekimas, jos stengiasi pranokti pačios save, paprastai daro sėkmingą karjerą. Klasikinio įvaizdžio žmonės bet kokioje situacijoje stengiasi išlikti taktiški ir korektiški, sudaro respektabilaus, sveiko žmogaus įspūdį.

REKLAMA
REKLAMA

Stiliaus trūkumai ir pavojai. Nors saikinga klasika visuomet dera, išlieka tam tikras pavojus atrodyti pernelyg „teisingai“, idealiai, griežtai. Tai dažnai suvokiama kaip išdidumas, netenkama natūralumo, artistiškumo.

 

Pavasarį stilingas vyras rinksis naujausias technologijas ir klasika dvelkiantį stilių (nuotr. „BaltmanKlasikinis stilius (nuotr. „Baltman") (nuotr. Balsas.lt)

TRADICINIS STILIUS

Charakteris. Šio tipo atstovas – kuklus ir konservatyvus žmogus, ištikimas principams, tradicijoms, tvirtai stovintis ant kojų, gerbiantis šeimos tradicijas ir savo šaknis. „Tradicinis“ vyras yra ištikimas, dėmesingas draugas ir bendražygis. Moterims svarbiausia – šeima, vaikai. Tokia moteris mėgsta namų jaukumą, yra svetinga, pavyzdinga mama, nepriekaištinga žmona. Ją tenka priversti atnaujinti savo garderobą, nes jai niekuomet nieko nereikia. Net ir pirkdama naujus daiktus, šio stiliaus atstovė rinksis analogiškus tiems, kuriuos jau turi. Aksesuarų nedaug – dažniausiai tie, kurie gauti dovanų, ar šeimos relikvijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stiliaus trūkumai ir pavojai. Šis stilius pabrėžia asmens užtikrintumą ir stabilumą, labai tinka vyresnio amžiaus žmonėms. Bet yra ir kita stiliaus pusė: taip rengdamasis žmogus rizikuoja atrodyti senamadiškai, nuobodžiai.

Suknelė (asos.com nuotr.) (nuotr. Gamintojo)Suknelė (asos.com nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

NATŪRALUS (SPORTINIS) STILIUS

Charakteris. Tai – sportiškas, energingas, aktyviai bendraujantis, savarankiškas žmogus. Šio stiliaus vyrai dažnai vadinami savais „bičais“. Jie atstovauja tradicionalizmui, yra savotiškai konservatyvūs. Tokie vyrai negali pakęsti oficialumo, kaklaraiščių. Natūralaus įvaizdžio gerbėjų reikalavimai drabužiams: patogumas, praktiškumas, komfortiškumas, funkcionalumas. Vakarinė apranga – visuomet problema. Šio stiliaus moteris – visur suspėjanti, greitai priimanti sprendimus. Sportas – jos gyvenimo dalis. Tokia moteris rūpinasi sveika mityba, daug laiko praleidžia gryname ore, geria vitaminus. Jos sudaromas įspūdis: jaunatviška, atsipalaidavusi, demokratiška.

REKLAMA

Stiliaus trūkumai ir pavojai. Pagrindinis pavojus – nerūpestingo, apsileidusio žmogaus įspūdis. Turint tokį neišraiškingą stilių, galima lengvai ištirpti minioje, būti palaikytam žmogumi „be fantazijos“.

Jennifer Lopez (nuotr. Alloverpress.ee)Jennifer Lopez (nuotr. Alloverpress.ee)

ROMANTINIS STILIUS

Charakteris. Prieš mus – jausmingas ir žavus žmogus. Tokio stiliaus moteris – romantiška ir ypač moteriška, nori gundyti, mylėti ir būti mylima. Ji jausminga ir nepastovaus būdo. Vakarinė apranga jai suteikia galimybę pasirodyti visu gražumu: permatomi audiniai, dekoltė, dirbtinės gėlės, korsetai, raukiniai. Romantiško tipo vyras yra švelnus, paslaugus, maloniai bendraujantis. Tai – riteris, kurio ketinimai taurūs ir kuris svajoja atlikti žygdarbį dėl meilės damai.

REKLAMA

Stiliaus trūkumai ir pavojai. Labai nesunku perlenkti lazdą ir atrodyti pernelyg saldžiam ir pamaivai.

Ilga seksuali suknelė - puošmena kiekvienai moteriai. (eli.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt) (eli.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

RYŠKUS STILIUS

Charakteris. „Ryškus“ vyras atrodo seksualiai, provokuojamai. Jis – gražuolis širdžių ėdikas, ambicingas, dažnai savimyla, cinikas. Rengiasi išskirtinai skoningai ir brangiai, mėgsta tai demonstruoti. Ypatingą dėmesį skiria aksesuarams. Moteris – besididžiuojanti savimi, demonstruojanti savo figūrą gundytoja. Ji turi daugybę įvairiausių apdarų – persikūnijimo priemonių, kurių niekaip nebūtų galima pavadinti kukliomis. Tokia moteris pavergia temperamentu, atvirumu. Ji įeina į kambarį taip, kaip žvaigždės išeina į sceną. Stengiasi atkreipti į save dėmesį visa kuo: kalbos maniera, judesiais, drabužiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stiliaus trūkumai ir pavojai. „Ryškus“ vyras ar moteris dažnai nepastebi, kad atrodo pernelyg vulgariai ir ekscentriškai, o tai ne visuomet pritinka. Pavyzdžiui, darbe tokiu aprangos stiliumi galima šokiruoti ne tik klientus, bet ir bendradarbius.

Kim Kardashian (nuotr. Alloverpress.ee)Kim Kardashian (nuotr. Alloverpress.ee)

„LAISVO MENININKO“ STILIUS

Charakteris: Ši kūrybinga asmenybė trokšta nuotykių ir yra nenuspėjama. Ji drąsi, atvira ir paslaptinga vienu metu. Moteris intelektuali, ekstravagantiška, į nieką nepanaši. Ji pasinėrusi į save, į metafizinius apmąstymus ir ne visada rengiasi atitinkamai aplinkai, nors nori patikti, būti patraukli. Renkasi autorinės arba savos gamybos papuošalus, visuomet su mistine simbolika, ,,su reikšme“. „Laisvas menininkas“ vyras yra nenuspėjamas, niekada nežinai, ko iš jo laukti: kartais jis mažai rūpinasi savo išvaizda ir vaikšto nutįsusiu megztiniu, basomis kojomis, bet gali būti ir kostiumu išreikšti savo kūrybinį potencialą. Dažnai atsiaugina plaukus ir barzdą, o kartais skuta galvą plikai.

Stiliaus pavojai ir trūkumai. „Laisvas menininkas“ tiek susirūpinęs savimi ir pasinėręs į savo pasaulį, kad ne visada tinkamai reaguoja į aplinką. Vilkint tokius drabužius labai sudėtinga atrodyti rimtu, atsakingu žmogumi.

Menininkas Stasys Purys (nuotr. Balsas.lt) (nuotr. Balsas.lt)Menininkas Stasys Purys (nuotr. Balsas.lt) (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų