REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kruopščiai valant namus, visus jų pakampius ir kerteles, daugelis dažnai pamiršta praverti orkaitės dureles ir išvalyti ten susikaupusius nešvarumus. Iš išorės šis virtuvės prietaisas atrodo švarus, tačiau tai, kas slepiasi jo viduje, kartais gali kelti šleikštulį.

Kruopščiai valant namus, visus jų pakampius ir kerteles, daugelis dažnai pamiršta praverti orkaitės dureles ir išvalyti ten susikaupusius nešvarumus. Iš išorės šis virtuvės prietaisas atrodo švarus, tačiau tai, kas slepiasi jo viduje, kartais gali kelti šleikštulį.

REKLAMA

Parduotuvėje išleistumėte krūvas pinigų valymo priemonėms, tačiau jei norite šiek tiek pataupyti ir esate nieko prieš panaudoti šiek tiek fizinės jėgos, siūlome išbandyti kelias gudrybes, padėsiančias gražinti spindesį orkaitės vidui.

Patys pasigaminkite valymo priemones

Sumaišykite pusę stiklinės kepimo sodos ir maždaug 3 šaukštus vandens. Turi gautis tiršta pasta, kuria padenkite visus orkaitės vidaus kraštelius, tarpelius ir kitas nešvarias vietas.

Leiskite pastai įsigerti į nešvarumus ir valyti orkaitę imkite tik kitos dienos ryte. Tuo tarpu nušveiskite orkaitės groteles. Kelias valandas pamirkykite jas karštame vandenyje, o po to, naudodami indų ploviklį, jas nublizginkite.

REKLAMA
REKLAMA

Pats metas pabaigti valyti orkaitę. Išsausėjusią pastą kartu su visais nešvarumais nuvalykite drėgna šluoste, o pridžiuvusį purvą pagrandykite silikonine mentele. Į buteliuką su purškiamu antgaliu įpilkite šiek tiek acto ir juo padenkite orkaitės vidų. Jam suputojus, vėl viską nuvalykite švaria sudrėkinta šluoste. Jei būtina, dar kartą viską išvalykite. Liko tik sudėti lentynas ir groteles.

REKLAMA

Įsigykite orkaitės valiklį

Jei nenorite valymo priemonės gamintis patys, ją įsigykite parduotuvėje. Valikliu padenkite orkaitės vidų, leiskite jam šiek tiek įsigerti ir po to viską nuvalykite.

Darykite taip, kaip rašoma naudojimo instrukcijoje. Prieš naudodami cheminę priemonę įsitikinkite, jog jūsų virtuvė yra gerai vėdinama, o jei reikia, atidarykite langą. Nepamirškite užsimauti guminių pirštinių.

Elektrinę orkaitę valykite amoniaku

Šis valymo būdas nėra tinkamas dujinėms orkaitėms. Prieš imdamiesi šveisti elektrinę orkaitę, trumpai ją pašildykite iki 65 laipsnių, išjunkite temperatūrą ir į orkaitės vidų , t.y. ant viršutinės lentynos, padėkite dubenėlį, kuriame įpilta šiek tiek amoniako, o ant apatinės lentynos - dubenį su vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą rytą išimkite abu dubenius, išvėdinkite orkaitę ir ją išvalykite skysčiu, padarytu iš šiek tiek šilto vandens bei indų plovimo skysčio.

Kaip pašalinti suodžius ir kitą purvą?

Jei jūsų orkaitė turi savaiminio išsivalymo funkciją, jums pasisekė. Tačiau nepamirškite, kad net ir tokius virtuvės prietaisus reikia kartais išvalyti.

Po savaiminio išsivalymo pašalinkite iš orkaitės visus suodžius ir nešvarumus. Vietoje popierinių rankšluosčių naudokite suglamžyto ir sušlapinto laikraščio skiautę.

Nešvarumus pašalinkite vos tik jie atsirado

Jei orkaitėje gaminant maistą šiek tiek jo išsipylė, likučius pašalinkite tuojau pat ir neleiskite jam pridžiūti. Išsipylusi, išbėgusį ar kitaip orkaitėje atsidūrusį maistą apiberkite druska ir, atvėsus orkaitei, viską lengvai nuvalykite drėgna šluoste.

Actas – didžiausias pagalbininkas

Kad orkaitė spindėtų ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus, sumaišykite vandenį ir actą bei šiuo mišiniu išpurkškite orkaitę. Viską nuvalius ji spindės kaip niekad anksčiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų