REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorė Condoleezza Rice (Kondoliza Rais) apsižiūrės, ar sąlygos palankios Artimųjų Rytų taikos tarpininkų ketverto susitikimui, tokius Vokietijos kanclerės Angelos Merkel žodžius trečiadienį cituoja spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį C.Rice išvyksta vizitų po Artimuosius Rytus ir Europą, kurių metu stengsis atgaivinti taikos tarp Izraelio ir palestiniečių pastangas bei sieks arabų paramos stabilizuojant padėtį Irake. Artimųjų Rytų taikos tarpininkų ketvertui priklauso Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga (ES), Jungtinės Valstijos ir Rusija.

REKLAMA

Italijos laikraščiui "La Stampa" duotame interviu A.Merkel teigė, jog JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V.Bušas) "sutinka su mumis dėl to, kad ketvertui reikia sugrąžinti pagrindinį vaidmenį".

"Kaip žinia, pastarųjų įvykių akivaizdoje ketvertas yra paralyžiuotas, tačiau ir toliau išlieka veiksmingiausia institucinė galimybė koordinuoti regione tarptautines pastangas", - sakė kanclerė.

"Mes susitarėme, kad šio savaitgalio kelionės metu Condoleezza Rice apsižiūrės, ar sąlygos tinka surengti naują ketverto susitikimą, kadangi mes kaip tarpininkai negalime kištis, jeigu pagrindiniai regiono veikėjai nerodo aiškaus noro užbaigti konfliktus", - pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šių metų pradžios Vokietija pusmečiui perėmė pirmininkavimą Europos Sąjungai.

Londone Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras) parlamentui sakė turįs vilties, kad ketverto susitikimas įvyks per kelias ateinančias savaites.

"Tačiau aš manau, kad dabar labai svarbu sudaryti tokią situaciją, kuriai esant mes kurtume Palestiniečių savivaldos administracijos potencialą, kad užtikrintume, jog palengvės palestiniečių kančios ir palestiniečius pasieks tiek pinigų, kiek jiems reikia pagrindinėms paslaugoms", - teigė T.Blairas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ginkluotos palestiniečių grupuotės pareikalavo, kad mainais už žydų kapralą Giladą Shalitą (Giladą Šalitą), kurį palestiniečių kovotojai laiko nelaisvėje Gazos Ruože, Izraelis paleistų daugiau kaip tūkstantį palestiniečių kalinių.

"Aš labai tikiuosi, kad per kelias ateinančias savaites mes galėsime paskelbti apie kokią nors pažangą šiuo klausimu", - pažymėjo T.Blairas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų