REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį aktyviai tęsiama Panevėžio rajone Kunciagalio kaime dingusio be žinios 2016 m. gimusio Roko paieška. Trečiadienį po pietų dingusio mažylio ieško ne tik policijos, ugniagesių pajėgos, tačiau ir savanoriai. Gelbėtojų tarnybos ir savanoriai dingusio berniuko ieško nuo pat ankstaus ryto.

Ketvirtadienį aktyviai tęsiama Panevėžio rajone Kunciagalio kaime dingusio be žinios 2016 m. gimusio Roko paieška. Trečiadienį po pietų dingusio mažylio ieško ne tik policijos, ugniagesių pajėgos, tačiau ir savanoriai. Gelbėtojų tarnybos ir savanoriai dingusio berniuko ieško nuo pat ankstaus ryto.

REKLAMA

Visgi, apie paieškos nutraukimą vakar pranešę pareigūnai sulaukė visuomenės kritikos. Socialiniame tinkle „Facebook“ užvirė itin aštri diskusija, kurios epicentre atsidūrė paiešką vykdę pareigūnai. Žmonės širdo, kad trečiadienio vakarą pareigūnai esą nutraukė paiešką ir ją pratęsė tik šio ketvirtadienio rytą.

TV3 žurnalistų kalbinta dingusio Roko mama pasakojo, kaip dingo sūnus. „Metų laiko vaikiukas, kuris vat nuo čia dingo, nuo durų“, – su ašaromis akyse sunkiai pasakojo mama.

REKLAMA
REKLAMA

Pykčio banga

Beje, savanoriai, pasipiktinę, jog nėra į orą paieškai keliamas sraigtasparnis, todėl vietovę patys žvalgė dronu.

REKLAMA

Šiuo metu atostogaujantį Lietuvos policijos generalinį komisarą Liną Pernavą pavaduojantis jo pavaduotojas Rimantas Bobinas tv3.lt užtikrino, kad tik gavus pranešimą apie dingusį vaiką, berniuko paieškai buvo pasitelktos gausios policijos pareigūnų pajėgos, kinologai, narai. „Atsižvelgiant į oro sąlygas paieškos veiksmai buvo vykdomi naktį ir tęsiami šiandien. Pareigūnai tikrina visas galimas berniuko dingimo versijas ir plečia paieškos lauką. Suprantame tėvų skausmą bei visuomenės nerimą, ir užtikriname pareigūnai atlieka visus būtinus veiksmus berniuko paieškoje“, – pabrėžė R. Bobinas.

REKLAMA
REKLAMA

R. Galkauskienės portalui tv3.lt aiškino, kad pareigūnai buvo kartu su savanoriais naktį paieškose iki 3 val. nakties. „Nesuprantamos tokios žmonių reakcijos. Juk policininkai buvo paieškose iki vėlumos, koordinavo paiešką, žiūrėjo, kad patys ieškantys nesusižeistų, tik buvo apsirengę kaip civiliai.

Be to, ketvirtadienį nuo 8 val. ryto tęsė paiešką prie upės, nors visi tikėjosi, kad paiešką pradės nuo tėvų namo, todėl pasipiktino ten jų neradę. Mūsų narai sakė, kad upė labai srauni, net jiems patiems buvo sunku. Tačiau pareigūnai jau turi zonas susižymėję, kur ieškos toliau“, – sakė R. Galkauskienė.

VSAT Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis savo ruožtu pasakojo, kad iš pasieniečių pusės tame regione buvo įmanoma pasitelkti nebent sraigtasparnį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visais atvejais mes vykstame, kai yra paiešką vykdančios institucijos prašymas pasitelkti sraigtasparnį. Šiuo atveju konkrečiai policijos atstovai. Vakar apie 20.30 val. buvo gautas policijos rašymas pasitelkti sraigtasparnį. Buvo pasiruošta kilti, bet dėl oro sąlygų, apledėjimo to nepavyko padaryti. Tokiomis oro sąlygomis yra nerizikuojama kilti“, – pabrėžė G. Mišutis.

Anot jo, kai tik oro sąlygos bus tinkamos, sraigtasparnis bus pakeltas ir prisijungs prie mažamečio paieškų.

Šeima tvarkinga

Policijos atstovės teigimu, dėl šios šeimos anksčiau informacijos policija nebuvo gavusi ir atsiliepė apie ją teigiamai.

REKLAMA

TV3 šaltinių teigimu, šeima nebuvo įtraukta į socialinę riziką, gyveno tvarkingai. Dvimečio Roko mama dar turi dešimtmetę dukrą iš ankstesnės santuokos.

Tuo tarpu Panevėžio policija išplatino informaciją, kad šiandien nuo 8 val. paiešką pradėjo 16 policijos pareigūnų. Po valandos prisijungė dar 20 pareigūnų, 2 kinologai su šunimis, gelbėtojai narai. Jie keliolikos kilometrų spinduliu teritoriją suskirstė į zonas ir pasidalinę tęsia paieška, rašo naujienų portalas JP.

Žvalgomasi ne tik vandenyje, upės prieigose, užtvankose, bet ir laukuose, krūmuose bei aplinkiniuose kaimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų