REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Kaia (nuotr. tv3.lt)

Močiutė – muzikos mokytoja, o tėtis – didis melomanas. Kiekvieną rytą mergaitė prabusdavo ir keliaudavo į mokyklą su džiazu. „O vakarais tėtis man uždėdavo dideles ausines ir kartu klausydavomės Ray Charles, BB King, Bee Gees, Pat Metheny...“ – besišypsodama vardino atlikėja Kaia.

18

Močiutė – muzikos mokytoja, o tėtis – didis melomanas. Kiekvieną rytą mergaitė prabusdavo ir keliaudavo į mokyklą su džiazu. „O vakarais tėtis man uždėdavo dideles ausines ir kartu klausydavomės Ray Charles, BB King, Bee Gees, Pat Metheny...“ – besišypsodama vardino atlikėja Kaia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pamokų mergaitė visada likdavo klasėje, kurioje močiutė mokydavo vaikus groti pianinu. „Ir vieną dieną iš klausos atkūriau Mocarto polonezą. Močiutė, žinoma, nusprendė mane nuvesti į muzikos mokyklą“, - pasakoja 26-erių atlikėja.

REKLAMA

Paklausta, ar pamena mėgstamiausią vaikystės dainą, ji ilgai nesvarstė. „Senelis nuo vaikystės įrašinėdavo mano daineles ir kalbeles į kasetes. Tėtis viską perrašė į kompaktinį diską, kurį pavadino „Kamilės pliurpalai“, - juokėsi Kaia. – Ten galima rasti visko, bet dažniausiai skamba Livetos ir Petro Kazlauskų daina „Šilagėlės“.

Kaia nepamena, ar vaikystėje buvo didelė pamaiva. „Nuotraukų albume, be abejo, netrūksta nuotraukų su mamos suknelėmis ir išeiginiais, man per dideliais, bateliais, sugadintais lūpdažiais... – prisipažino atlikėja. – Nors aš niekada nebuvau orientuota į išvaizdą. Mane visada mokė, jog išorinis grožis gali gyvenime pasitarnauti, tačiau be proto ir išsilavinimo, vien tik maivymusi, toli nenueisiu“.

REKLAMA
REKLAMA

Nuoširdumo kelias

O mokykloje Kaia buvo ta, kuri organizuoja renginius, juos veda ir pati dainuoja. „Nebuvau labai linkusi mokytis ir ruošti visus namų darbus, nors mokiausi itin gerais pažymiais, nuoširdžiai mokydavausi tik man patinkančius dalykus - kalbas, fiziką, chemiją, muziką, fotografiją, o visi mokytojai „kirviai“ buvo geriausi mano draugai“, - prisipažino ji.

Mergina teigia tikinti, kad jos nuoširdumas, aštrus protas bei gebėjimas pagrįsti kiekvieną savo žingsnį, argumentuotas požiūris į tam tikrus dalykus tapo faktoriumi, kuris leido „prasimušti“ kelią iki pat šiandienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet iki šiol atlikėja nebuvo susimąsčiusi, kada pamilo muziką. „Vaikystė, paauglystė – muzika tiesiog visada buvo šalia. Galbūt, meilė atsirado, kai pradėjau pati kurti muziką. Tuo metu man buvo aštuoniolika. Žinau, kad tuomet pajutau, kad mano kuriama muzika virpina ne tik mano, bet ir kitų širdis. Niekada nepamiršiu jausmo, kurį jaučiau, kai mano ir SEL kūrinį „Neduok Man Jokio Šanso“ dainuoja pilna Klaipėdos Vasaros Estrada“.

Kaia drąsiai prisipažįsta, kad jai patinka ryšys tarp atlikėjo ir klausytojo – koncertuose, įrašuose, pasirodymuose televizijoje. „Tuomet mane maitina kažkokia ypatinga energija... Manau, kad visi scenos žmonės daugiau ar mažiau yra nu to priklausomi, - teigia atlikėja. – Tačiau nesu ta, kuri labai mėgtų dalintis savo asmeniniu gyvenimu. Manau, jog atiduodamas savo kūrybą atlikėjas pasidalina labai didele ir intymia savo gyvenimo dalimi... Dalintis dar daugiau? Bijau, kad gali tiesiog nieko nelikti sau. O man patinka truputį pasilaikyti tik sau“.

REKLAMA

„Ar priims tokią?“

Kaia niekada nebijojo scenos. „Joje jaučiuosi kaip žuvis vandenyje, nors visada jaudinuosi prieš pasirodymą. Taip ir turi būti, nes tai suteikia galimybę labai gerai jauti viską, kas vyksta scenoje. O štai baimės nereikia, juk darai tai, ką myli, tiems, kurie myli tavo muziką. Tai ko čia bijoti?“ – klausė atlikėja.

Ji prisipažino mėgstanti scenoje žaisti asmenybėmis ir vaidmenimis. „Scenoje būnu visokia, kaip ir gyvenime - seksuali, gundanti, pikta, linksma - ir viską galima pamatyti scenoje, - teigia Kaia. - Kad ir kaip banaliai beskambėtų, nors repas tėra mano sena meilė, bet Nicki Minaj yra nuostabus pavyzdys, kaip turi atrodyti artistas - pilnas idėjų, personažų ir visada stebinantis. O kaip nebijoti atsiskleisti man vis dar yra didelė mįslė. Atrodo, imi ir parodai, bet kartais tai būna sunkiau nei atrodo. Visada galvoji, ar kiti mane supras, ar priims tokią!”

REKLAMA

Prieš tai žmonės atlikėją žinojo kaip Camille, tačiau šis vardas, pasak jos, buvo pasirinktas spontaniškai, neapgalvotai. „Nesijaučiau gerai. Todėl prieš metus jau nebegalėjau laukti ilgiau ir pakeičiau sceninį vardą. „Kaia“ - vardas kilęs nuo havajietiško žodžio „kai“, kuris reiškia vandenyną, didį vandenį. Man labai artima jūra, vanduo, smėlis, visa Havajų kultūra, o ir pats vardas taip natūraliai „prilipo“, kad nė sekundei nedvejojau dėl šio sprendimo“, - šypsosi Kaia.

Lemtinga pažintis

Ji teigia, kad pažintis su E. Dragūnu nutiko paprastai ir žemiškai. Tada merginai tebuvo septyniolika. „Egidijui reikia repuojančios merginos, pamaniau, gal norėsi?“ – nuskambėjo grupės „Keymono“ vokalistės Daivos Starinskaitės pasiūlymas telefonu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„OK, tegul paskambina“, - tada nusijuokė Kaia.

Ir E. Dragūnas paskambino.

Tuo metu vyko SEL albumo „Žąsis“ įrašai prodiuserio Žilvino Žusino studijoje. Išgirdęs dainuojančią merginą E. Dragūnas pasiūlė neapsiriboti vienu kūriniu. „Bet aš buvau jaunutė, nieko nežinojau apie jį ir grupę, tad pasibaidžiau ir atsisakiau“, - pasakojo atlikėja.

Bet E. Dragūnas paskambino maždaug po metų ir pasiūlė įrašyti dainą „Neduok Man Jokio Šanso“. Kaia surepavo. Tačiau pirmoji kūrinio versija nesulaukė didelio populiarumo.

REKLAMA

E. Dragūnas nepasidavė: mergina sulaukė jo skambučio dar po kelių metų. Tuomet jau vyko albumo „SEL-fi“ įrašai. Būtent tada buvo įrašyta gerai žinoma dainos „Neduok Man Jokio Šanso“ versija.

„Nusprendėme įrašyti dar dvi dainas, kurių tekstų autorė buvau aš – „Monaco“ ir „Nustebink Mane“. O tada prasidėjo koncertai: po vieną dainą, po dvi, tris... - šypsosi Kaia. – Istorija su šia grupe yra labai didelė ir svarbi mano gyvenimo dalis“.

Iššūkių metai

„Ai kas bus, tas bus“, - numojo ranka Kaia, praėjusiais metais sulaukusi pasiūlymo dalyvauti „Lietuvos balse“, kuriame po sėkmingų aklųjų perklausų ji tapo Leono Somovo komandos dalimi.

REKLAMA

„Man visada patikdavo jo kuriam muzika, - teigė Kaia. – Turiu jo pirmąjį albumą „No Batteries, No Toys“, kurio kartais ir dabar klausausi naktimis. Beje, mano manymu, jis yra vienas geriausių prodiuserių ne tik Lietuvoje, bet visoje Europoje. Labai džiaugiuosi buvusi jo komandos nare, nežinau, ar kurios kitos komandos nariai sulaukė tiek dėmesio ir indėlio iš savo mokytojų, bet Leonas viso projekto metu darė daug daugiau, nei, manau, jo reikalavo projektas“.

Paklausta apie artimiausius savo kūrybinius planus, Kaia pripažįsta, jog dabar gyvena laukimo režimu: netrukus gerbėjai turėtų išgirsti Kaia ir Leono bendrą kūrinį „Sustoja Laikas (Meile)“. „Tai pirmasis „Lietuvos Balso“ istorijoje pristatytas autorinis kūrinys. Jis man labai svarbus, dainoje labai atvirai kalbu apie savo jausmus, - prisipažino Kaia. - Labai džiaugiuosi, jog pirmas toks atviras ir pirmas mano solinis kūrinys lietuvių kalba įrašytas būtent su Leonu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Muzikinis projektas nebuvo vienintelis iššūkis Kaia gyvenime praėjusiais metais. Nuo rugpjūčio mergina pradėjo darbuotis „Power Hit Radio“.

„Visada labai norėjau išbandyti save radijo DJ amplua, - nusijuokė Kaia. - Niekada neįsivaizdavau, kas tai per darbas, bet labai knietėjo sužinoti. Bandžiau belstis į kelių radijo stočių duris, tačiau nesėkmingai. O po kurio laiko „Power Hit Radio“ šeimyna mane pasitiko išskėstomis rankomis“.

Mergina tikina, kad nesvarbu, kokios nuotaikos atsisėstų prie radijo mikrofono, pakanka pamatyti degančią šviesą „On Air“ ir vidinės energijos stulpelis iššoka į dausas. „Man labai patinka dirbti su muzika, tai nuostabi galimybė pirmam išgirsti naujausius kūrinius, pasisemti įkvėpimo, susipažinti su įdomiais žmonėmis, išgirsti įkvepiančių istorijų ir dar daug labai smagių dalykų radijas kasdien atneša į mano gyvenimą“, - džiaugėsi mergina.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio nuo 18 iki 21 valandos Kaia veda tiesioginę „Power Hit Radio“ laidą „Burbulas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų