REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Kraupi nežinia slegia dingusio dvimečio šeimą Panevėžyje (nuotr. TV3)

Panevėžio rajone Kunciagalio kaime trečiadienio popietę pradingusio nė 2 metukų neturinčio berniuko paieškos iki šiol bevaisės. Įtampa milžiniška, tad nieko keisto, kad į paiešką įsitraukusi arba įvykius naujienų portaluose sekanti visuomenė pratrūko kaltinimais pareigūnams.

44

Panevėžio rajone Kunciagalio kaime trečiadienio popietę pradingusio nė 2 metukų neturinčio berniuko paieškos iki šiol bevaisės. Įtampa milžiniška, tad nieko keisto, kad į paiešką įsitraukusi arba įvykius naujienų portaluose sekanti visuomenė pratrūko kaltinimais pareigūnams.

REKLAMA

Socialiniame tinkle „Facebook“ užvirė itin aštri diskusija, kurios epicentre atsidūrė paiešką vykdę pareigūnai. Žmonės širdo, kad trečiadienio vakarą pareigūnai esą nutraukė paiešką ir ją pratęsė tik šio ketvirtadienio rytą. Naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo, kodėl paieška nebuvo vykdoma visą naktį. Atsakymus pateikė policijos, ugniagesių ir pasieniečių atstovai. Tik ar visuomenės įniršį šie atsakymai numalšins..?

Kaltinimų lavina

„Štai kur aferizmas... ABEJINGUMAS!!! Pareigūnai, sutemus nebeieško nė 2 metukų neturinčio vaiko!!! ČIA TINKA POSAKIS, neturi kuo patepti, tai ir neieško... Nes kito logiško paaiškinimo neturiu!!! Mes kalbame apie gyvybę, apie vaiką!!! SIAUBAS!!! NAKTIS, ŠALTA, VAIKAS kažkur.... Būtų politiko vaikas arba kokio įtakingo asmens, jau malūnsparniai šukuotų apylinkes.... NELIKITE ABEJINGI KURIE ESATE TUOSE KRAŠTUOSE – PADĖKITE IEŠKOTI VAIKO!!!“, - tuo pačiu ir piktinosi, ir ragino prisidėti prie paieškų „Facebook“ vartotoja Ernesta. Šiam „Facebook“ vartotojos įrašui neliko abejingi šimtai internautų, kurie liejo įniršį ant pareigūnų bei ragino visus vykti prisidėti prie paieškų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat buvo priimti ir ankstesni įvykiai į kuriuos, anot internauto Andriaus, policijos pareigūnai kažkodėl reagavo efektyviau.

REKLAMA

„Kai dingo mergina kurią nužudė, tai visų rajonų pareigūnai buvo sukelti ant kojų! Tai kiek kainuoja šiais laikais pareigūnų darbas, ko jis vertas, kur tie angelai sargai, kur SVERNELIS, kur policija..? Aaa, pamiršau, niekas neduoda į kišenę, tai niekas ir neieško. O kas būtų, jei dingtų, ponas SKVERNELI, jūsų vaikas? Tikriausiai kariuomenę pakeltumėte ant kojų ir nereikėtų nei cento duoti, juk vis viena vienas kitam plaunat ranką. LIETUVA NUSIRITO IKI TOKIO LYGIO, KAD NET JOS PILIETIS YRA NIEKAS. Tai kam čia reikia afišuotis, kad vaikai rūpi LIETUVOS VALDŽIAI? RŪPI TIK KAIP SAVO KIŠENES PRISIKIŠTI, o paprastas pilietis yra niekas, kaip ir jų vaikai. Man dėl LIETUVOS GĖDA“, - rašė pasipiktinęs „Facebook“ vartotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovas: atliekami visi veiksmai

Šiuo metu atostogaujantį Lietuvos policijos generalinį komisarą Liną Pernavą pavaduojantis jo pavaduotojas Rimantas Bobinas tv3.lt užtikrino, kad tik gavus pranešimą apie dingusį vaiką, berniuko paieškai buvo pasitelktos gausios policijos pareigūnų pajėgos, kinologai, narai.

„Atsižvelgiant į oro sąlygas paieškos veiksmai buvo vykdomi naktį ir tęsiami šiandien. Pareigūnai tikrina visas galimas berniuko dingimo versijas ir plečia paieškos lauką. Suprantame tėvų skausmą bei visuomenės nerimą, ir užtikriname pareigūnai atlieka visus būtinus veiksmus berniuko paieškoje“, - pabrėžė R. Bobinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Rasa Galkauskienė pridūrė, kad berniuko paieška buvo vykdoma iki 3 nakties: „Pareigūnai, net kai baigėsi tarnyba, niekur neišvyko. Buvo suskirstyti ekipažai ir paieška atliekama gana dideliame plote. Paieška buvo intensyvi ir vykdoma ilgai. Buvo pasitelkti kinologai, apžiūrėta įvykio vieta, namai, kiekvienas krūmas, aplink esantys gyvenamieji pastatai.

Prie paieškos prisidėjo gelbėtojai-narai, medikų ekipažas. Buvo kreipiamasi dėl sraigtasparnio, tačiau vakar oro sąlygos buvo netinkamos jam pakilti. Šiandien situacija panaši, bet prašymas iki šiol aktyvus. Nors įprastai paieškos sutemus yra nutraukiamos, bet šiuo atveju jos buvo pratęstos iki 3 val. nakties. Ir vėl atnaujintos 8 val. ryto.“

REKLAMA

R. Galkauskienė išsakė poziciją ir dėl visuomenės kaltinimų, kad pareigūnai esą tik baigėsi darbo laikas ir išvažiavo iš įvykio vietos: „Paieškos vietoje buvo daug judėjimo. Taip, pareigūnų pajėgos keitėsi. Vieni atvykdavo, kiti išvykdavo. Mat buvo prisijungę ir tie pareigūnai, kurie patruliavo kitose vietovėse. Jie prisijungė iki iškvietimo.

Maža to, ne visi pareigūnai buvo su uniforma, kuri nėra pritaikyta paieškoms tokiomis oro sąlygomis. Todėl dalis paieškose dalyvavusių savanorių galėjo net nesuprasti, kad ten yra būtent policijos pareigūnas. Galiu patvirtinti, kad vakar paieškose dirbo ne mažiau kaip 30 pareigūnų. Šiandien pajėgos – dar gausesnės.“

REKLAMA

Anot tv3.lt pašnekovės, būtent pareigūnai iš įvykio vietos apie 3 val. nakties išvyko paskutiniai, tad teigti, jog naktį nebuvo nė vieno jų tarnybos atstovo – netikslinga.

Narams tamsoje dirbti – draudžiama

Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Algirdas Rudys atkreipė dėmesį, kad narai-gelbėtojai yra tik kaip papildomos pajėgos paiešką vykdantiems policijos pareigūnams.

„Mes padedame policijai, kai sulaukiame jų iškvietimo. Atvykome į įvykio vietą iš karto. Mes išžvalgėme vandens telkinį – konkrečiai tą upę. Pagal visus normatyvus, vandenį galima žvalgyti visą dieną. Bet kai yra sutemę, to negalime nardyti. Tad tik nardymo darbo buvo nutraukti, bet ne paieška. Gal tai ir suklaidino bei supriešino visuomenę“, - pasakojo A. Rudys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas pridūrė, kad atsižvelgiant į tai, koks šiuo metu yra upės sraunumas, tai nelaimės atveju srovė kūnelį galėjo nunešti gana toli: „Įvertinę tai, 8 kilometrus išžvalgėme. Pačias sudėtingiausias vietas apžiūrėjome, kur medžiai nuvirtę ir t.t. Darbai tęsiami ir šiandien nuo pat ryto. Tamsoje nardyk nenardęs, bet nieko nesurasi. Maža to, tamsoje nardyti – draudžiama.“

Netinkamos oro sąlygos

VSAT Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis savo ruožtu pasakojo, kad iš pasieniečių pusės tame regione buvo įmanoma pasitelkti nebent sraigtasparnį.

„Visais atvejais mes vykstame, kai yra paiešką vykdančios institucijos prašymas pasitelkti sraigtasparnį. Šiuo atveju konkrečiai policijos atstovai. Vakar apie 20.30 val. buvo gautas policijos rašymas pasitelkti sraigtasparnį. Buvo pasiruošta kilti, bet dėl oro sąlygų, apledėjimo to nepavyko padaryti. Tokiomis oro sąlygomis yra nerizikuojama kilti“, - pabrėžė G. Mišutis.

Anot jo, kai tik oro sąlygos bus tinkamos, sraigtasparnis bus pakeltas ir prisijungs prie mažamečio paieškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų