REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo gripo galima apsisaugoti ir be vaistų, liaudiškomis priemonėmis, tačiau toli gražu ne visi žino, ką daryti su ta pačia citrina, česnakais, svogūnais ar imbieru, kad jie padėtų, o ne pakenktų.

Nuo gripo galima apsisaugoti ir be vaistų, liaudiškomis priemonėmis, tačiau toli gražu ne visi žino, ką daryti su ta pačia citrina, česnakais, svogūnais ar imbieru, kad jie padėtų, o ne pakenktų.

REKLAMA

Pavyzdžiui, citrinos negalime užpilti karštesniu nei keturiasdešimties laipsnių vandeniu, o medų patartina ir iš viso tik laižyti, mat įdėtas į karštą vandenį jis virsta viso labo cukraus skonio medžiaga.

Beveik viskas, kas auga ar imama iš gamtos, kaip priduria sveikuoliai, neturi būti termiškai apdorojama. Kitaip produktai praranda vertingiausias medžiagas, stiprinančias mūsų organizmą.

Štai, ko daryti negalima

Į puodelį pila tiek vandens, kiek jo pajėgia suvartoti vienu prisėdimu – taip chemijos mokslų daktarė Ksavera Vaištarienė pradeda imunitetą stiprinančios arbatos virimą. Antrą kartą vandens virinti chemikė nepataria, nes mūsų organizmui jis nebus naudingas.

Lygiai taip pat, kaip sako mokslininkė, reikia elgtis ir su citrina – paruošti arbatą naudingą, o ne tik skanią.

Svarbiausia citrinos arbatą užpilti tinkamos temperatūros vandeniu, jis turi būti ne karštesnis nei keturiasdešimt laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Kol arbata vėsta, moteris paaiškina, kuo blogai, jeigu piltume ant supjaustyto vaisiaus kunkuliuojančio vandens.

Tačiau moteris žino, kad vanduo, kuriuo užpilame medų, neturi būti karštesnis nei trisdešimt penki laipsniai. Moteris sako sulaukianti žmonių klausimų, kaip tinkamai vartoti bičių produktą, kad jis būtų mums naudingas.

REKLAMA

Svarbiausias patarimas

Svarbiausias patarimas, kaip pabrėžia Ramunė, medų, kad mūsų organizmas taptų atsparesnis ligoms, reikia vartoti dar prieš ligų sezoną, o ne jam prasidėjus. Tam pritaria ir pirkėja Janina. Moteris pradėjusi sveikiau maitintis, ir vartodama daugiau neapdorotų imunitetą stiprinančių produktų sako pamiršusi peršalimo ligas. O štai česnakais prekiaujanti Tatjana ir recepu pasidalija, kaip vartoti neapdorotą česnaką.

O su jomis gauname ir reikalingų organizmui medžiagų. Tiems, kas gali valgyti ir česnakus, ir svogūnus, reportažo pradžioje matyta Ksavera sako, geriausias mūsų organizmui svogūnas būna ne tada, kai ji kepame, o kai užsidedame ant aliejumi apteptos duonos riekės.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuonesdešimt šeštąjį gimtadienį po kelių savaičių minėsianti Ksavera išduoda – šiame šaldytuve malti riešutai, bene dešimties rūšių sėklos. Jas moteris kas rytą užpila vos vos šiltu vandeniu. Ir sako nepažįstanti jokių ligų.

Tiesa, medikai sako, kad imunitetą stiprinančių medžiagų yra ne tik citrinuose ar imbieruose bei meduje. Pavyzdžiui, rauginuose kopūstuose vitamino C yra tris kartus daugiau nei pačioje citrinoje. Šio vitamino gausu ir paprikoje, žiediniuose bei lapiniuose kopūstuose. Egzotiškuose vaisiuose.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų