REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
R.Gaidan ir O.Pikul-Jasaitienė (tv3.lt fotomontažas)

Pati vyro smurtą ir žeminimą išgyvenusi merginų grupės „Panteros“ narė Renata Gaidan drąsiai kalba apie šiuo metu viešai aptarinėjamą Oksanos ir Simo Jasaičių santykių dramą.

53

Pati vyro smurtą ir žeminimą išgyvenusi merginų grupės „Panteros“ narė Renata Gaidan drąsiai kalba apie šiuo metu viešai aptarinėjamą Oksanos ir Simo Jasaičių santykių dramą.

REKLAMA

Grožio specialiste dirbanti moteris sako, kad dėl šios situacijos kalta gali būti pati krepšininko žmona. Labiausiai Renatai įtarimų kelia faktas, kad tą pačią dieną, po galimo smurto proveržio, Oksana lankėsi viešame renginyje.

„Kai sužinojau, kad ji vakare, po nemalonaus įvykio šeimoje, pasirodė viešumoje teko susimąstyti, ar tikrai ten buvo tas smurtas, dėl kurio reikėjo kviesti policiją. Jeigu tu iš tikrųjų jutai grėsmę savo ir sūnaus gerovei, buvo padaryta trauma, tai kodėl tu tą vaiką palieki ir išeini pramogauti į renginį? Tokioje situacijoje aš niekada nepalikčiau savo vaiko“, - savo mintis dėstė „Panterų“ narė.

Vadovaujasi savo patirtimi

Kadaise panaši istorija nutiko ir pačiai Renatai, todėl, vadovaudamasi savo patirtimi, ji drąsiai teigia, kad neretai vyrų smurtinius protrūkius išprovokuoja pačios moterys.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš pati buvau panašioje situacijoje, bet tais laikais smurtas dar buvo traktuojamas kaip buitinis konfliktas. Turi suprasti, kad jokia policija romantikos jūsų santykiuose neatneš. Jeigu iškvietei policiją – reikia daryti tašką ir skirtis.

REKLAMA

Nereikia painioti tų buitinių konfliktų ar momentinių sukibirkščiavimų su smurtu, nes dažniausiai pačios moterys išprovokuoja vyrą. Tikėtina, kad vyrai tokiuose santykiuose taip pat patiria smurtą, tačiau psichologinį iš moters pusės, bet jie niekada nesikreips į policiją ir nesakys: „Padėkite, žmona prieš mane psichologiškai smurtauja“. Jie kenčia, kenčia iki tam tikros ribos ir sprogsta“, - sako ji.

O. Pikul-Jasaitienės ir V. Klizaitės-Jasaitienės konfliktas

Renatą stebina ir kita šio skandalo pusė – O. Pikul-Jasaitienės ir V. Klizaitės-Jasaitienės santykių aiškinimasis viešai. Dabartinė S. Jasaičio žmona socialiniame tinkle paviešino provokuojančią buvusios žmonos nuotrauką ir judviejų privatų susirašinėjimą šia tema.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl buvusios žmonos nuotraukų viešinimo... Nežinau, kodėl ji taip pasielgė, tai neetiška. Ta prasme, man tai yra mažvaikės poelgis. Tai, kas vyksta šeimoje – turi likti tik šeimoje, bet pyktis viešai su buvusia žmona – neskoninga. Šioje situacijoje buvo perlenkta lazda“, - pasakojo grupės „Panteros“ dainininkė.

O. Pikul-Jasaitienę palaikytų tik su viena sąlyga

Nors Renata nebijo laidyti aštrių strėlių į O. Pikul-Jasaitienės pusę, atlikėja sako, kad žinomą moterį ji palaikytų, jei tik būtų įrodytas smurto faktas.

„Šiuo metu visi nusistatę prieš Oksaną, tačiau pripažinkime faktą, kad dūmų be ugnies nebūna. Visada konfliktuose būna dvi barikados pusės – už ir prieš. Jeigu dauguma žmonių yra prieš tave, jeigu net giminės nebendrauja su tavimi, matyt, reikėtų pagalvoti, kad priežastis galbūt slypi tavyje. Jeigu tikrai būtų aišku ir matytųsi, kad šeimoje įvyko smurtinis įvykis – aš palaikyčiau tik Oksaną, tačiau jos poelgis, kuomet ji išėjo į viešą renginį tą pačią dieną, sukėlė daug dvejonių“, - pastebi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalti abu

Anot Renatos, nepasisekusiuose poros santykiuose dažniausiai kalti būna abu partneriai.

„Nei vienai moteriai nepatinka, kai jos vyras namo grįžta truputį išgėręs. Bet vėlgi reikia paklausti savęs, kodėl vyras daugiau laiko praleidžia su draugais, kazino ar naktiniuose klubuose. Vadinasi, šeimoje yra kažkas negerai. Reikia ieškoti problemų ir savyje“, - mano atlikėja.

„Netgi Simo giminės sakė, kad jie nebendrauja su Oksana. Kodėl? Jeigu tu tikrai geras žmogus, to neturėtų būti. Jie užsiminė apie patiriamą psichologinį spaudimą iš Oksanos pusės, todėl tikėtina, kad jį juto ir jos vyras Simas. Matyt, visa tai jis laikė savyje ir vieną dieną neatlaikęs sugriebė už rankos“, - svarsto ji.

REKLAMA

Atsakė, kaip tokioje situacijoje elgtųsi ji

Svarstydama, kaip pati elgtųsi panašioje situacijoje, Renata teigia, kad kalbėtis apie rimtas problemas reikia išlaukus tinkamo momento. „Krepšininkams buvo varžybos, išgėrė žmogus, grįžo namo atsipalaiduoti, todėl neverta šokti į akis. Leisk vyrui išsimiegoti, duok vakarienę ir rytoj ryte geriau apie visa tai pasikalbėti.

Nešokčiau taip į akis žmogui. Kitaip į šią situaciją žiūriu. Tačiau, žinoma, jeigu šeimoje būtų akivaizdus, pasikartojantis smurtas – aišku eičiau į policiją, čia net nėra kalbos, reikia eiti ir prašyti pagalbos“, - tikina moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų