REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Arūno Matelio filmas triumfavo tarptautiniame kino festivalyje (nuotr. asm. archyvo)
5

 

Tarptautiniame Triesto kino festivalyje lietuvių režisieriaus Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pripažintas geriausiu dokumentiniu filmu. Tai jau 4 tarptautinis apdovanojimas šiam filmui, pasakojančiam apie prestižinių lenktynių „Giro d’Italia“ užkulisius ir gregorius – profesionalius dviratininkus, aukojančius savo rezultatą dėl komandos lyderio sėkmės.

REKLAMA
REKLAMA

 

Konkursinėje dokumentinių filmų programoje lietuvių režisieriaus filmas konkuravo su aštuoniomis juostomis, tarp kurių yra ir prestižinio dokumentinių filmų festivalio IDFA bei Lokarno kino festivalių laureatai. Triesto kino festivalio nugalėtojus renka žiūrovai, jie savo balsais sprendžia, kas taps geriausiu vaidybiniu, trumpametražiu ir dokumentiniu filmu.

REKLAMA

Apdovanojimą Triesto “Il Rossetti” teatre vykusioje festivalio uždarymo ceremonijoje atsiėmė filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ koprodiuseris Italijoje Stefano Tealdi. A.Matelis į žiūrovus kreipėsi video pasveikinimu: „Patekti į vieną programą su IDFA ir Lokarno laimėtojais ir laimėti? Mano lūzeriams beprotiškai pasisekė. Ne tik todėl, kad jie nuostabūs ir iš kitos planetos. Jie žino pergalės kainą, gali gyventi be jos ir džiaugtis, kai laimi kiti. Jie gerbia visus savo karjeros kelyje ir yra aukščiau šlovės troškimo. Apdovanojimas Trieste man ypatingai svarbus, nes laimėtoją nusprendžia žiūrovai. Nuoširdus ačiū jums! Taip pat dėkoju visiems, kurie atidavėte visas jėgas, kad „Nuostabieji lūzeriai“ rastų kelią į žiūrovų širdis“.

REKLAMA
REKLAMA

Režisierius anksčiau sakė ypač laukęs filmo premjeros Trieste: „Italijoje kiekvienas vaikas ir suaugęs apie dviračių lenktynes žino viską, sportininkams, dviračių etapams kuriami muziejai, todėl jaudinausi pristatydamas filmą, italų reakcija man buvo svarbi“, – pasakoja režisierius.

Apdovanojimas Triesto kino festivalyje – jau 4-asis filmui. „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pripažintas geriausiu dokumentiniu ilgametražiu filmu konkursinėje Tarptautinio Varšuvos kino festivalio programoje. Kaip A klasės festivalio laureatas, režisierius A. Matelis su savo filmu automatiškai pateko ir į Europos kino apdovanojimų atrankos procesą. Filmas taip pat laimėjo geriausio dokumentinio filmo bei publikos simpatijų prizus tarptautiniame kino festivalyje „Listapad“ Minske. Filmas įvertintas ir Lietuvos kinematografininkų sąjungos bei išrinktas geriausiu 2017-ųjų filmu.

Filmo premjera Lietuvoje – nuo vasario 9 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų