REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Lietuvoje pirktas automobilis netrukus sudegė (nuotr. asm. archyvo)

Ši keista automobilio pirkimo istorija išplito vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje. Apie galimai nesąžiningą pardavėją informaciją paviešino Ieva iš Zarasų. Mergina tikino, kad prabėgus vos savaitei po to, kai iš vieno asmens nusipirko „Audi A6 Avant“, transporto priemonė staiga užsiliepsnojo ir sudegė nebepataisomai.

10

Ši keista automobilio pirkimo istorija išplito vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje. Apie galimai nesąžiningą pardavėją informaciją paviešino Ieva iš Zarasų. Mergina tikino, kad prabėgus vos savaitei po to, kai iš vieno asmens nusipirko „Audi A6 Avant“, transporto priemonė staiga užsiliepsnojo ir sudegė nebepataisomai.

REKLAMA

„Liko tik du sveiki ratai, o automobilį pardavęs asmuo net nesileidžia į kalbas apie pinigų grąžinimą. Nors telefonu ir pripažino, kad nuslėpė, jog automobilis turėjo problemų su elektra“, - savąją įvykių versiją pateikė Ieva.

Šios merginos istoriją išklausęs naujienų portalas tv3.lt susisiekė ir su pačiu automobilio pardavėju, kuris savo kaltės taip pat nepripažino: „Man grasino, kad kreipsis į teismą, tegul. Iš mano pusės buvo parduotas tvarkingas automobilis, o ką jie ten per savaitę su juo padarė, tai negaliu ir nenoriu spėlioti.“

Iš pradžių įtarimų nekilo

Socialiniame tinkle apie nesąžiningą automobilio pardavėją įrašą paskelbusi Ieva papasakojo savo istorijos versiją. „Apie sausio 9 dieną pradėjome ieškoti automobilio internete ir autogidas.lt portale po trijų dienų „užkliuvo už akių“ žalia AUDI A4 AVANT. Taip pat tas pats pardavėjas turėjo ir pilką AUDI A6 AVANT (1999 metų). Nusprendėme iš Zarasų važiuoti į Jonavą apžiūrėti automobilių, vis kuris tiks ir patiks, nereiks tuščiomis grįžti.

REKLAMA
REKLAMA

Pardavėjas, kaip ir jie visi, buvo normaliai bendraujantis, juk ieško klientų ir pardavinėja, tad tenka būti maloniu. Nuvykus į vietą paaiškėjo, kad A4 palikta su vandeniu ir, maža to, dar užšalęs variklis, tad iškart atkrito šis pirkinio variantas. Apžiūrinėjome A6. Viskas gerai, tik keli smulkučiai kėbulo defektai, visa kita gerai.

REKLAMA

Užpildėme sutartis, susimokėjome ir išvažiavome. Dar grįžę papildomai „perkratėme“ ne lauko sąlygomis bei atlikome diagnostiką. Visai nebuvo prie ko prikibti. Automobilis stovėjo garaže, po to buvo sutvarkytas kėbulas, automobilis perdažytas“, - pasakojo Ieva.

Sudegė nepataisomai

Anot merginos, „Audinė“ buvo paruošta važinėjimui sekmadienio pavakary (sausio 21-sios). Išvažiavome, viskas gerai, patogu, gerai traukia, veikia visos elektros funkcijos salone, jokių nesąmonių, nieko! Vakare reikėjo vykti į Vilnių, bet pasikeitus planams į sostinę išvažiavo vairuotojas su kitu automobiliu, o aš likau su A6 namie.

REKLAMA
REKLAMA

Išvažiavau pasidžiaugti nauju pirkinuku, sustojau nuošalesnėje aikštelėje nuo gyvenvietės, susiskambinau su draugais, pranešiau, kad planuoju atvažiuoti iki jų miestelio per 10 minučių. Tik dar reikia grįžti namo degalams pinigų pasiimt. Iki namų 2-3 min kelio.

Dar užmačiau „Facebook'e“ kažkokį straipsnį, kurio skaitymas užtruko tiek laiko, per kiek būčiau grįžusi namo. Ir gerai, nes dar būtų namas sudegęs. Tad važiuojant namų link, su keleiviu atkreipėme dėmesį, kad pradėjo ryškiau šviesti žibintai, pabandžiau išjungti, nesupratau, ko tas jungiklis manęs klausyt nenori, o tada pamačiau šviesą ten, kur nėra jokių lempučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nu ką, mes jau DEGAM!!! Gesintuvo po plastmasėmis nepakiši, vieno ir neužtektų, nes kai ugnis pagauna plastmasę, tada jau sudėtinga kažką padaryti. Kol atvyko ugniagesiai, iš automobilio nieko neliko, nespėjau pasiimti visko, sudegė apie 300 eurų vertės daiktai. Susirinkti spėjome tik dokumentus, pinigines, raktus, dar išsitraukiau atmintinę iš magnetofono. Ir toliau jau beliko šildytis prie laužo bei laukti. Pavyko išgelbėti tik du ratus.“

Ieva teigia, kad kitą dieną, pirmadienį (sausio 22-ąją), paskambinta buvusiam automobilio savininkui iš Jonavos. „Uždavėme klausimą, ką darysim dabar? Aišku prasidėjo akių draskymas iš jo pusės, bet pats per pasimetimą prasitarė, kad pirko automobilį su elektros problemomis, pasiuntė toli toli ir daugiau jokių kalbų nebuvo.

REKLAMA

Ne aš skambinau jam po visko, bet tam žmogui pardavėjas pasakė, kad žinojo elektros problemas, o paklaustas, kodėl nieko nesakė, juk būtumėme susitvarkę, taip ir pasakė, kad parduoti reikėjo greičiau. Net nebandė slėptis“, - savo istoriją užbaigė zarasiškė.

Pardavėjo versija

Nors automobilio pirkėja išreiškė abejones, kad pardavėjo numeris dar veiks, bet tv3.lt pabandžius su juo susisiekti, vyras atsiliepė iš pirmo karto ir noriai sutiko papasakoti savąją įvykių versiją.

„Man nėra ko slėpti. Pardaviau tvarkingą mašiną. O po savaitės man skambina ir sako: „Atiduok pinigus!“. Pasakiau, kad manęs negąsdintų ir dar riebesnį žodį emocijų pagautas pasakiau.

REKLAMA

Galiu pasakyti, kad tvarkinga važiuojanti mašina buvo parduota. Iš kur man žinoti, ką jie tą savaitę su ja veikė, gal patys padegė, kad pinigus galėtų bandyti atgauti. Gali įrašus pakelti, nebuvo jokių defektų su tuo automobiliu.

Kai pradėjo kaltinti, net pratrūkau. Ką? Aš „knopkę“ gal paspaudžiau ir ji užsidegė? Jei būčiau pridaręs kažką, tai būtų iškart pasireiškę. Juokas iš tokių žmonių tik ima. Atvažiavo, pravažiavo, patiko. O skambina po savaitės ir drebia – sudegė mašina“, - pasakojo „Audi“ pardavęs Modestas.

Anot jo, gaisras galėjo kilti dėl įvairių priežasčių: „Gal „farą“ nakčiai paliko. Tegul aiškinasi, kodėl sudegė. Net pažįstu tą savininką, kuris eksploatavo penkerius metus tą automobilį. Jeigu ką, jis gali papasakoti ir patvirtinti, kad automobilis buvo tvarkingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parduodamas automobilį pasakiau tiesiai šviesiai – kėbulo defektai ir nešvarus salonas. Automobilį pirko už 600-700 eurų. Susinervinau, kai pradėjo gąsdinti. Jei būtų tą pačią minutę išvažiavę ir sudegę – kitas reikalas. Gal „draskėsi“ ten su tuo automobiliu. Kai atvažiavo pirkti, tai apakęs buvau, kaip kieme bandydami tą automobilį jie „draskėsi“.“

Kaltės dėl šio įvykio nepripažįsta nei viena, nei kita pusė. Lieka tik vienas atviras klausimas – ar ši istorija turės tęsinį, o gal viskas taip ir pasibaigs..?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų