REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos teisėsaugos pareigūnai sekmadienį sulaikė Aleksejų Navalną, atėjusį į nesankcionuotą mitingą Maskvos centre, pranešė opozicijos štabe. 

Rusijos teisėsaugos pareigūnai sekmadienį sulaikė Aleksejų Navalną, atėjusį į nesankcionuotą mitingą Maskvos centre, pranešė opozicijos štabe. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aleksejų Navalną sulaikė Tverės gatvėje“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ šio opozicijos politiko štabe.

REKLAMA

A. Navalnas sukvietė žmones protestuoti prieš prezidento rinkimus, kurie, daugumos nuomone, leis pratęsti Vladimiro Putino valdymą iki 2024 metų.

Į Tverės gatvę dalyvauti protesto mitinge „Rinkėjų streikas“ atėjęs A. Navalnas, apsuptas savo šalininkų, dar spėjo paskanduoti „Sukčiai ir vagys“, bet netrukus buvo policininkų sulaikytas.

„Mane sulaikė, tai neturi reikšmės, – parašė pats A. Navalnas tviteryje. – Ateikite į Tverės gatvę. Jūs ne dėl manęs ateinate, o dėl savęs ir savo ateities“.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento V. Putino nekenčiamiausio politiko sukviesti tūkstančiai žmonių mitingavo dešimtyse Rusijos miestų prieš pseudorinkimus; skanduoti įvairūs šūkiai, nešti plakatai „Rinkėjų streikas“.

Keli tūkstančiai žmonių susirinko protestuoti Maskvoje, kurios valdžia stambiomis pajėgomis siekė užtikrinti saugumą, miesto centre buvo sustatyta daugybė autobusų, policijos automobilių.

Per visą Rusiją sulaikyta apie 90 žmonių, nurodo OVD-Info, nepriklausoma organizacija, stebinti demonstracijų vaikymus

„Čia ne rinkimai, kai mes jau žinome rezultatą. Aš neisiu ir nebalsuosiu“, – sakė naujienų agentūrai AFP 62-ejų Jelena Ružė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš nebijau protestuoti“ , – tarė kitas dalyvis, buvęs kultūros ministerijos darbuotojas.

Kailinius vilkinti Aleksandra Fiodrova pažymėjo, kad neteisinga neleisti A. Navalnui dalyvauti rinkimuose.

„Nematau ateities; nėra už ką balsuoti“ – sakė 27-erių moteris.

Panašios nuotaikos tvyrojo ir Sankt Peterburge, gimtajame V. Putino mieste, kur mitingavo mažiausiai 1000 žmonių, kai kurie skandavo „Rusija be Putino“, „Putinas – vagis“.

„Aš noriu permainų, – sakė Andrejus Petrovas buvusioje imperijos sostinėje, – Mes pavargome gyventi šioje klampynėje“.

Anksčiau sekmadienį opozicijos šalininkai protestavo Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, Sibire, taip pat ir Jakutske, nepabijoję ir 45 laipsnių šalčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų