REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su šeima (nuotr. Organizatorių)

Sekmadienio popietę į „Ogmios mieste“ duris atvėrusį naująjį „Čiop čiop“ projektą – „Tortinę“ – atvyko garsenybės, negalinčios gyventi be saldumynų. Nusprendę sekmadienį praleisti vilniečių jau pamėgtoje desertinėje, nesuklydo. Degustuojami desertai džiugino ne tik skonio receptorius, bet ir akis. Klasikiniai tortai „Tortinėje“ atgimė naujame amplua, o prie jų prisijungė nauji, dar neragauti skoniai.

57

Sekmadienio popietę į „Ogmios mieste“ duris atvėrusį naująjį „Čiop čiop“ projektą – „Tortinę“ – atvyko garsenybės, negalinčios gyventi be saldumynų. Nusprendę sekmadienį praleisti vilniečių jau pamėgtoje desertinėje, nesuklydo. Degustuojami desertai džiugino ne tik skonio receptorius, bet ir akis. Klasikiniai tortai „Tortinėje“ atgimė naujame amplua, o prie jų prisijungė nauji, dar neragauti skoniai.

REKLAMA

Susirinkę svečiai skanavo „Tortinės“ klientų jau pamiltus desertus ir tuos, kurie meniu atsirado dar visai neseniai. Viešnios puikiai įvertino baltyminį desertą „Pavlovą“, kuriuo leidžiama smaližiauti net balerinoms. „Pavlova“ buvo pagardinta maskarponės kremu, šviežiais vaisiais ir uogomis. Ne ką mažiau komplimentų sulaukė „Choux“ – prancūziški plikytos tešlos pyragaičiai, pagardinti riešutų kremu, karamele ar pistacijų, aviečių įdaru. Mažiesiems svečiams labiausiai patiko sausainiai su pienišku šokoladu, nepamirštos liko ir gardžiosios kanelės.

Renginyje daugiausiai liaupsių sulaukė „Riešutinis“ tortas iš žiemos kolekcijos su sunkiu, šokoladiniu biskvitu, riešutų sviesto pertepimu, pagardintas juodaisiais serbentai, sūdyta karamele. Nepastebėtas neliko ir vienas populiariausių tortų „Vasara žiemą“, su biskvitu be gliuteno, gaiviu mango įdaru, žaliosios citrinos ir jogurto putėsiai ir balto šokolado akcentais. Tai ypatingai lengvas tortas, kurį jau spėjo pamilti neriebių saldumynų gerbėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Į „Ogmios mieste“ įsikūrusią „Tortinę“ atvyko dainininkė Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru Mykolu ir sūnumi Antanu, aktorė, psichologė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, Dainė ir Donatas Baumilos su su dukrele Smilte, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su dukra, grožio klinikos vadovė Nora Lapinskienė su dukrele, verslininkė Alesia Mačiulis, socialinio verslo įkūrėja Rima Olberkytė-Stankus su šeima, Ineta ir Ąžuolas Žvaguliai, dizaineris Robertas Kalinkinas su šeima, verslininkai Inga ir Aivaras Stumbrai su savo atžalomis.

REKLAMA

A. Mačiulis „Tortinėje“ lankėsi pirmą kartą. Daug keliaujanti moteris viešėdama užsienyje nepamiršta aplankyti ir desertinių. Moteris teigė, kad Žirmūnuose įsikūrusios desertinės skanėstai nenusileidžia Vokietijos ar Austrijos desertinėms. „Desertų skonis labai subtilus, kremas neriebus. Pavalgius nebūna sunkumo jausmo“, – įspūdžiais dalinosi anksčiau straipsnius apie maistą restoranuose rašiusi moteris.

Puikias formas po gimdymo demonstruojanti B. Skurstene-Serdiukė labai mėgsta gaminti. Tiesa, konditerinius gaminius žinoma moteris mieliau perka desertinėse. „Tada tikrai žinau, kad tortas bus skanus. O ir laiko nereikia gaišti. Namie mieliau gaminu tortus, kurių nereikia kepti. Desertinėse smagu susitikti su draugėmis, paplėpėti, tačiau kol kas aš daugiausiai laiko praleidžiu su sūnumi namuose“, – pasakoja trijų mėnesių sūnelį auginanti dainininkė.

Su dviem vaikais į „Tortinėje“ surengta desertų degustaciją atvykusi I. Puzaraitė-Žvagulienė mėgsta kepti įvairius pyragus ar sausainius. Tiesa, visą tai daro dėl šeimos, nes pati nėra didelė saldumynų mėgėja. Desertinėse Ineta labiausiai mėgsta lankytis su šeima – pavalgius desertų Žvaguliai traukia pramogauti. „Ir dabar eisime į batutų parka – reikia išnaudoti cukraus perteklių“, – juokėsi šventės viešnia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų