REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijoje iš ūkio pabėgusi karvė jau tris mėnesius klajoja su stumbrų banda.

Lenkijoje iš ūkio pabėgusi karvė jau tris mėnesius klajoja su stumbrų banda.

REKLAMA

Žaloji buvo pastebėta sekanti paskui bizonus, ieškančius maisto kukurūzų ir rapsų laukuose šalia šalies rytuose esančios Belovežo girios.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos mokslų akademijos Žinduolių tyrimų instituto direktorius Rafalas Kowalczykas (Rafalas Kovalčikas), kuriam pavyko nufotografuoti šį neįprastą reginį, naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad karvė, regis, yra sveika, o tai rodo, kad jai pavyksta rasti maisto. Pasak specialisto, karvę, matyt, gelbsti limuzinų veislei būdingas tankus kailis ir nešalta žiema.

REKLAMA

R. Kowalczykas sakė pirmą kartą matąs su stumbrais gyvenančią karvę, tačiau pridūrė, jog tai pavojinga abiem rūšims.

Jei žaloji susiporuotų su stumbru ir pastotų, ji tikriausiai nugaištų gimdydama, nes mišrūnas būtų didesnis už įprastą karvės veršelį.

Gimęs mišrus veršelis galėtų užteršti nedidelės Lenkijos stumbrų populiacijos genofondą. Laukiniai stumbrai buvo išnykę po Pirmojo pasaulinio karo, tačiau vėliau jų populiacija atkurta iš kelių nelaisvėje gyvenusių gyvūnų.

REKLAMA
REKLAMA

R. Kowalczyko „Facebook“ puslapyje pagarsinta drąsiosios karvės, išvengusios skerdyklos ir besiganančios laisvėje su stumbrais, istorija sulaukė didelio populiarumo.

Vis dėlto mokslininkai sieks iki vasaros atskirti pabėgėlę nuo bandos, kad ši nesusiporuotų su stumbru, tačiau, anot direktoriaus, tai nebus lengva padaryti.

„Klausimas, ar pasibaigus žiemai karvė seks paskui bizonus į girią, kuri nėra jai įprasta buveinė, – sakė jis. – Kuo ilgiau ji išbus su banda, tuo didesnis bus pavojus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų