REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Simonas Sheltonas Barnesas - Tinkis Vinkis (tv3.lt fotomontažas)

Aktorius, kuris populiarioje „BBC“ vaikų laidoje „Teletabiai“ įkūnijo Tinkį Vinkį, artimo draugo teigimu, eidamas 52-uosius metus susmuko Liverpulio gatvėje ir dėl hipotermijos mirė.

18

Aktorius, kuris populiarioje „BBC“ vaikų laidoje „Teletabiai“ įkūnijo Tinkį Vinkį, artimo draugo teigimu, eidamas 52-uosius metus susmuko Liverpulio gatvėje ir dėl hipotermijos mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trijų vaikų tėvas Simonas Sheltonas Barnesas, prieš tampant violetinės spalvos vaikų veikėju, kuris nešiojosi stebuklingą rankinę, mokėsi baleto ir choreografijos.

REKLAMA

Šiandien jo kambario draugė Judith Tynan, kuri taip pat yra ir buvusios jo žmonos Emma Robbins pusseserė, papasakojo visiems, koks žavus ir gražus aktorius jis buvo.

„Jo netekusi be galo liūdžiu. Simonas buvo nuostabus kompanionas. Su juo gyventi buvo tiesiog puiku, mes puikiai sutarėme“, - pasakojo ji „MailOnline“. „Jis buvo žavus, patrauklus ir be galo švelnus bei mielas žmogus, su kuriuo buvo malonu bendrauti.“

REKLAMA
REKLAMA

Ji pridūrė, kad „Teletabiai“ buvo pats svarbiausias ir reikšmingiausias jo darbas. Jie dažnai prisimindavo šias vyro karjeros akimirkas, juokdavosi iš to, jog kasdien Simonui tekdavo nešioti 27 kg sveriantį kostiumą.

Užuojautą išreiškė ir kiti kolegos

Merseyside policijos pareigūnai patvirtino, kad trečiadienį jie gavo pranešimą apie Liverpulyje mirusį vyrą.

Johnas Simmitas, kuris vaidino Dipsį, socialiniame tinkle „Twitter“ rašė: „Kokia savaitė! Ilsėkis ramybėje, Simonai Sheltonai, kitaip žinomas kaip Tinki Vinki. Pamenu senus gerus laikus. Ramybės tau. Aktoriai ir visi prie laidos prisidėję asmenys labai susidraugavo. Po poros savaičių tinkamai tave pagerbsim.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Johno įrašu pasidalino kitą veikėją, Po, įkūnijusi aktorė Pui Fan Lee.

„Netikėtai šį pasaulį ir mus visus paliko mano nuostabus dėdė Simonas Barnesas“, - rašė Simono dukterėčia Charlotte Hincliffe.

Socialiniame tinkle „Instagram“ ji rašė, jog aktorius buvo pats geriausias ir talentingiausias vyras, kokį jai teko sutikti.

„Jį mylėjo visi, kas pažinojo. Mylėsime tave amžinai“, - tęsė ji.

Johnas, Simonas ir Pui, kartu su aktore Nikky Smedley, kuri vaidino geltonos spalvos veikėją Lialią, savo laiku buvo itin populiarūs. Jie gaudavo šūsnius vaikų ir suaugusių laiškų. Iš pradžių Simonas nenorėjo imtis šio vaidmens, tačiau tinkamai priimtas sprendimas leido jam pasijusti lyg „The Beatles“ grupės nariu.

REKLAMA

„Savo karjerą pradėjau kaip baleto šokėjas. Buvau tik ką įsidarbinęs choreografu. Maniau, jog šis žingsnis yra šiek tiek rizikingas, tačiau šis mano sprendimas atsipirko su kaupu. Sulaukdavome tiek daug gerbėjų laiškų, kad dėl to jautėmės lyg garsiosios muzikos grupės nariai“, - kadaise sakė Simonas.

Pagarbą mirusiam aktoriui išreiškė ir atlikėjo Paulo McCartney brolis Mike‘as McGearas.

„Mane pasiekė liūdna žinia apie Si. Jis buvo mielas vyrukas ir šiuo metu jis šoka ant baro išliedamas visų gėrimus. Myliu tave. Stiprybės tavo vaikams linkiu aš bei mano atžalos“, - rašė jis.

REKLAMA

„Trečiadienį netekau mylimo tėčio. Jis buvo pats geriausias ir švelniausias žmogus, kokį tik pažinojau. Mylėjau jį labiau už viską“ , - rašė Simono sūnus Henrys. „Anksčiau gėdindavausi, jog jis buvo šokėjas ir aktorius, tačiau dabar labai juo didžiuojuosi. Šiuo metu jis geresnėje vietoje. Žinau, kad jis nenori, jog liūdėčiau, todėl ir toliau gyvensiu taip, kaip jis norėtų, kad gyvenčiau.“

„Labai tave myliu, tėti. Visada mylėjau, visada mylėsiu. Gražiausias žmogus žemėje. Visuomet liksi mano širdyje“, - teigė ir jo dukra Lydia Barnes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Personažas sukėlė daug skandalų

Simonas nėra originalus Tinkio Vinkio įkūnytojas. Savo vaidmenį vaikų televizijos laidoje jis atliko 1998-2001-aisiais metais. Jo pirmtakas Dave‘as Thompsonas, kuris šiuo metu yra komikas, buvo užsipultas dėl to, jog ne taip suprato violetinės spalvos veikėjo lytinę orientaciją. Simonas pridūrė, kad jo dažnai klausinėdavo apie Tinkio Vinkio, Teletabio, kuris nuolatos nešiojosi rankinę, orientaciją.

„Žmonės manęs visada to klausia, tačiau šio veikėjo amžius – 3 metai, todėl ir šis užduodamas klausimas yra gan kvailas“, - sakė jis.

REKLAMA

Buvo manoma, jog dėl Tinkio Vinkio kostiumo spalvos ir antenos formos, kurie neva yra gėjų simboliai, šis veikėjas yra tokios pat orientacijos.

Nepaisant visų nesutarimų, „Teletabiai“ buvo rodomi daugiau nei 120 šalių. Prie ekranų jie pritraukdavo daugiau nei milijardą vaikų, kalbančių net 45 skirtingomis kalbomis.

Simono artimieji visų, kurie atvyks į aktoriaus laidotuves, paprašė dėvėti ryškiaspalvius drabužius. Amžinojo poilsio vyras bus palydėtas vasario 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų