REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Radviliškyje sulaikyta 400 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandos siunta (nuotr. lrmuitine)

Radviliškyje iš Baltarusijos atvažiavusiame traukinyje aptikta apie 400 tūkst. eurų cigarečių kontrabandos siunta, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

19

Radviliškyje iš Baltarusijos atvažiavusiame traukinyje aptikta apie 400 tūkst. eurų cigarečių kontrabandos siunta, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

REKLAMA

Kontrabanda buvo išaiškinta Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patruliui patikrinus geležinkelio vagonu iš Baltarusijos į Lietuvą importuojamus medienos pjuvenų briketus. Muitinės pareigūnai nustatė, kad vagono viduje, buvo įrengtos dvigubos sienos – slėptuvės, kuriose rasta baltarusiškų cigarečių „Fest“ kontrabanda. Iš viso aptikta 250 dėžių (125 tūkst. pakelių) rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 387 tūkst. eurų.

Dėl cigarečių kontrabandos šią savaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Muitinės kriminalistų analitikai pastebi, kad pastaraisiais metais gerokai padažnėjo kontrabandos gabenimo atvejų geležinkeliu. Vien pernai dėl to pradėti penki ikiteisminiai tyrimai, sulaikyta beveik 1, 5 mln. eurų vertės nelegalių rūkalų.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai dėl kontrabandos geležinkelio transportu Muitinės kriminalinė tarnyboje buvo pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai. Sulaikyta 1,47 mln. eurų vertės kontrabandinių cigarečių. 2016 metais tokių tyrimų Lietuvoje buvo du, o sulaikyta 300 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabanda.

REKLAMA

Ne viena cigarečių kontrabandos siunta traukiniuose pernai taip pat buvo sulaikyta Lenkijos ir Latvijos teisėsaugos pareigūnų.

Žiemos metu priedangos kroviniu tokiai traukinių vagonuose slepiamai kontrabandai paprastai tampa mediena, o vasarą – statybinės medžiagos.

Muitinės kriminalinė tarnybos duomenimis, daugiausia cigarečių sulaikyta 2017 metais Kenoje, kada vienu atveju iš Baltarusijos įvažiavusio traukinio vagono dugne rasta 86 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, įvertintų 233 tūkst. eurų, o kitu – 379 tūkst. eurų vertės.

Radviliškyje, kai iš Rygos atvykusiame traukinyje aptikta 141 tūkst. eurų vertės cigarečių, panašios vertės kontrabanda sulaikyta Klaipėdoje, o Kaune buvo sulaikyta net 200 tūkst. pakelių, kurių vertė – 581 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų