REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palankiausiai vertinama šalies politike išlieka šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, antroje vietoje įsitvirtina Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.

Palankiausiai vertinama šalies politike išlieka šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, antroje vietoje įsitvirtina Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.

REKLAMA

Pagal ją, prezidentę D. Grybauskaitę palankiai vertina 65,8 proc. apklaustųjų (65,3 proc. gruodį ir 63,3 proc. lapkritį), o nepalankių vertinimų šalies vadovė surinko 18,7 proc. (20,9 proc. gruodį 19,8 proc. lapkritį).

19 proc. (16,7 proc. gruodį) apklausos dalyvių taip pat įsitikinę, kad ji geriausiai atstovauja jų interesams, po šalies vadovės seka premjeras Saulius Skvernelis – 8,7 proc. (9,3 gruodį) respondentų mano, kad jis geriausiai atstovauja jų interesams.

Kauno merą V. Matijošaitį palankiai vertina 55,8 proc. respondentų (55,5 proc. gruodį ir 52,7 proc. lapkritį), o nepalankių vertinimų jis sulaukė iš 13,5 proc. apklaustųjų (14,3 proc. gruodį). 5,4 proc. (4,7 gruodį) gyventojų renkasi Kauno merą kaip geriausiai atstovaujantį jų interesams.

REKLAMA
REKLAMA

„D. Grybauskaitė stabiliai pirmoje vietoje. Aukštai. Metus laiko jau tas rezultatas (laikosi) stabiliai. Antroje vietoje V. Matijošaitis. Labai mažas šįkart jo prieaugis, bet šioks toks yra. Jo aukščiausias rezultatas, kiek jis yra meru. Jis stipriai įsitvirtinęs antroje vietoje“, – apklausos rezultatus BNS komentavo „Vilmorus “ vadovas Vladas Gaidys.

REKLAMA

Trečioje vietoje su 51,2 proc. palankumu lieka premjeras. „Tai stabilus jo rezultatas nuo praėjusių metų liepos“,– sako sociologas.

Nepalankiai premjerą vertina 26 proc. respondentų, panašiai kaip ir gruodį.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus reitingas taip pat stabilus – jį teigiamai vertina 48,2 proc. gyventojų, o neigiamai – 15,9 proc. „Lygiai tiek pat jis ir prieš metus turėjo,“ – tvirtino V. Gaidys.

„Jeigu kalbėtume daugiau apie ministrus, kurių yra 14, tai 6 turi teigiamą balansą, o 8 – neigiama. Teigiamiausias – Linkevičius, o neigiamiausias – sveikatos ministras Aurelijus Veryga (54,1 proc. žmonių jį neigiamai vertina, 23 proc. – teigiamai),“ – sakė sociologas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, A.Verygos reitingas per mėnesį nepakito – jis „stipriai neigiamas“.

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio populiarumas smuko 5 procentiniais punktais – iki 42 proc. teigiamų vertinumų.

Šeštas – R.Žemaitaitis su 40,2 proc. palankumo balsų. „Ketvirtą mėnesį iš eilės auga jo reitingas,“ – pranešė V. Gaidys.

Jis taip pat pabrėžė, kad R.Žemaitaitis yra vienintelis partijos pirmininkas, turintis teigiamą balansą – jį daugiau žmonių vertina teigiamai negu neigiamai (19,8 proc.).

„Visi kiti – ar Karbauskis, ar Landsbergis savo lektorate yra mėgstami, bet galų gale turi neigiamą rezultatą, išskyrus R.Žemaitaitį, kuris mėgstamas ir kitų,“ – sakė V. Gaidys.

Visuomenės apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovė „Vilmorus“ atliko sausio 12–21 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų