REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijų reitingai išlieka stabilūs – pirmąją poziciją užima opozicinė Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), antri išlieka valstiečiai, treti – šiek tiek socialdemokratus aplenkę „tvarkiečiai“, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.

Partijų reitingai išlieka stabilūs – pirmąją poziciją užima opozicinė Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), antri išlieka valstiečiai, treti – šiek tiek socialdemokratus aplenkę „tvarkiečiai“, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.

REKLAMA

Kaip pažymi „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys, konservatorių reitingas per mėnesį vėl nežymiai pagerėjo, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) populiarumas stabilizavosi, nors per metus ši partija išbarstė pusę savo lektorato.

Trečioje vietoje – į viršų pakilusi partija „Tvarka ir teisingumas“. Ji socialdemokratus aplenkė „vos procento dalimi“.

„Už konservatorius – nuo visų šalies gyventojų 17,8 proc., o nuo balsuojančiųjų - 29,2 proc. Ir reikia pasakyti, kad nuo praėjusių metų sausio konservatorių reitingai nuosekliai auga. Ir šį mėnesį paaugo. Ir pirmoje vietoje jie yra stipriai įsitvirtinę. Matomas pas juos toks nuolatinis gražus augimas. Valstiečių ir žaliųjų stabilizavosi nuo rugsėjo mėnesio. Jie turi 14 proc. nuo visų gyventojų ir 23 proc. – nuo balsuojančiųjų“, – BNS sakė V. Gaidys.

REKLAMA
REKLAMA

„Visą laiką trečioje vietoje buvo socialdemokratai, į „Tvarka ir teisingumas“ visą laiką buvo žiūrima kaip į tokią marginalinę, kad ji nyksta. Iš tikro prieš metus jie labia mažai turėjo – gal tik porą procentų, bet balandį taip tyliai ramiai jie praėjo 5 proc. barjerą, o spalį – jau ir 10 proc. nuo balsuojančiųjų. Dabar nuo visų – 8 proc. turi, o nuo balsuojančiųjų –14 proc.“ – informavo V.Gaidys.

REKLAMA

Apklausos duomenimis, už pirmojoje vietoje pagal populiarumą esančią TS-LKD balsuotų 17,8 proc. respondentų (16,3 proc. gruodį, o 15,4 proc. lapkritį), o už LVŽS – 13,9 proc. (13,4 gruodį ir 12,1 proc. lapkritį). „Tvarkiečius“ remia 8,4 proc. respondentų (5,6 proc. gruodį ir 6,4 proc. lapkritį). Už socialdemokratus balsuotų 8,3 proc. ( 8,1 proc. gruodį ir 7,9 proc. lapkritį).

V. Gaidys prognozuoja, kad „tvarkiečių“ patekimą į trejetuką lemia ir partijos lyderio populiarumas.

„Žmonės turi kažką pasirinkti... Matyt tas pasirinkimas ne kaži koks platus. Tam, kas niekada nebalsuoja už konservatorius ir liberalaus, matyt dabar tas pasirinkimas dar labiau susiaurėjo – socialdemokratai krizėje, pritilę, nėra aišku, kurie tikrieji, kurie... Darbo partijos kol kas nėra. Valstiečiai turi tam tikrų problemų su vaistais, dar su kuo... O „Tvarkos ir teisingumo“ Žemaitaitis kaip asmenybė turi kažkokio patrauklumo, jeigu turi teigiama balansą“, – kalbėjo V. Gaidys.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdis surinktų 4 proc. respondentų balsų, Darbo partija – 2,7 proc. – tiek pat, kaip ir gruodį. Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga renkasi 2,3 proc. (3,1 proc. gruodį) gyventojų.

Šįkart gerokai mažiau nei anksčiau rėmėjų balsų surinko Centro partija – 1,9 proc., kai gruodį turėjo 4,1 proc. respondentų palaikymą. Smuktelėjo ir jos pirmininko Sebimo nario Naglio Puteikio populiarumas, nors šis politikas tebėra vertinamas gana teigiamai.

„Socialdemokratai stabiliai yra jau keletą mėnesių. Pasiekė jie savo kažkokį minimumą, matyt“,– komentavo V. Gaidys.

Pasak jo, Liberalų sąjūdis „stovi vietoje“ – nei auga, nei menksta pasitikėjimas jais.

Respondentų, kurie nėra apsisprendę, už ką balsuoti, yra 21,3 proc. (22,1 proc. gruodį).

Visuomenės apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovė „Vilmorus“ atliko sausio 12–21 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų