REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Varėnos mokykloje kraują stingdantis įvykis. Ketvirtokė per fizinio lavinimo pamoką susilaužė abi rankas, o mokytoja ne tik neiškvietė medikų ar bent tėvų, tačiau mergaitę suole laikė dar tris pamokas.

Varėnos mokykloje kraują stingdantis įvykis. Ketvirtokė per fizinio lavinimo pamoką susilaužė abi rankas, o mokytoja ne tik neiškvietė medikų ar bent tėvų, tačiau mergaitę suole laikė dar tris pamokas.

REKLAMA

Tai yra kone tris valandas. Tik po pamokų namo paleista 10-etė per sniegus parėjo su sportbačiais, nes sulaužytomis rankomis mergaitė nepajėgė persiauti batų.

10- metė Varėnos progimnazijos moksleivė į mokyklą šiuo metu neina. Jai skirtas mokymas namuose.

Mergaitė mokykloje susižalojo abi rankas - kairės rankos riešo kaulas lūžo, o dešinės – įskilo. Nuo jos įtvaras jau nuimtas. Kairė ranka sugipsuota bus dar ilgai.

Kančias matė visa klasė

To, kas vyko paskui, ketvirtokės motina sako negalinti suvokti.

Mergaitė mokytojai pasakė, kad jai labai skauda rankytes. Riešai pradėjo tinti. Tačiau pedagogė nekreipė į tai dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Tris pamokas, tai yra kone tris valandas, vaikas sulaužytomis rankomis, sėdėjo pamokose. Moksleivės mama pasakoja, kad dukra visą laiką iš skausmo verkė. Tai matė visa klasė.

REKLAMA

„Mokytoja pasakė: pati pasidarei, pati ir kentėk. Aš neįsivaizduoju, kokiai reikia būti mokytojai beširdžiai, kad dar laikė tris valandas vaiką. Man žodžių trūksta. Mokytoja matė, kaip jinai verkė, bet jinai nereagavo į šitai“, - sakė mama Aušra. 

Moteris sako, kad dukrai mokytoja, sulaužytas rankytes liepė dėti prie lango.

„Pas kitą klasiokę sako, eik pažiūrėk ar langas šaltas. Ta nuėjo pažiūrėt. Eik sako prie lango nuims skausmą“, - taip pat pasakojo motina. 

Pasibaigus pamokoms, mergaitė, sulaužytomis rankomis, nesugebėjo nei apsirengti, nei apsiauti. Striukę aprengė bendraklasiai, o batukai taip ir liko mokykloje – vaikas namo grįžo su sportbačiais, nes neįstengė persiauti, o padėti neatsirado kam.

REKLAMA
REKLAMA

Mokytoja nepastebėjo

Tuo tarpu ketvirtokės mokytoja pasakoja kitaip. Ji esą net neįtarė, kad vaikui lūžo kaulai. 10 metė, pasak jos, neverkė ir nerodė jokių skausmo požymių. Tad mokytoja nematė reikalo apie incidentą pranešti nei tėvams, nei medikams, nei mokyklos vadovui.

„Jinai pakankamai ramiai sėdėjo. Buvo ir anglų kalbos pamoka. Sėdėjom gana arti, nes aš pati tai ne anglistė. Ir normaliu balsu skaitė knygelę ir rašė. Vėliau man ir būrelis... Gavosi kaip gavosi", - kalbėjo mokytoja.

Kreipsis į teismą

Mergaitės motina dėl dukros kančių mokykloje pranešė ir progimnazijos direktoriui, ir savivaldybei. Atliktas tyrimas. Jo metu labiau patikėta mokytoja, o ne vaiku. Esą, gal mergaitei tikrai neskaudėjo lūžus kaulams ir todėl pedagogė nesiėmė jokių veiksmų. Mokytoja įspėta daugiau taip nedaryti ir apie bet kokį incidentą pranešti tėvams bei savo viršininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtokės motina ieško advokato ir kreipsis į teismą. Moteris sako, kad nekaltina mokytojos dėl to, jog dukra susilaužė rankas. O dėl to, kad pedagogė nekreipė dėmesio į vaiko kančias ir nepranešė apie incidentą tėvams, kaip numatyta įstatymuose.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų