REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aiškėja Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės šių metų rungtynių tvarkaraštis. Pavasarį komanda pradės pasiruošimą svarbiausioms metų kovoms ir žais dvejas kontrolines rungtynes.

Aiškėja Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės šių metų rungtynių tvarkaraštis. Pavasarį komanda pradės pasiruošimą svarbiausioms metų kovoms ir žais dvejas kontrolines rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo mėnesį lietuviai išvyks į Kaukazą, kur surengs pirmąją šiais metais treniruočių stovyklą. Kovo 24-ąją Lietuva Tbilisyje susitiks su Gruzijos rinktine, o po trijų dienų keliaus į Jerevaną ir išbandys jėgas su Armėnijos nacionaline komanda.

REKLAMA

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas teigė besidžiaugiantis, jog komanda ir trenerių štabas gaus vertingos patirties prieš rudenį startuosiančias kovas Tautų lygoje: „Kiekvienas mačas yra reikalingas ir vertingas. Tai yra gerai, nes rungtyniausime prieš komandas, kurios žaidžia technišką ir į mūsų būsimų Tautų lygos varžovų panašų futbolą, todėl tai leis mums įgyti daugiau patirties ir savo oda pajusti žaidimo subtilybes. Kuo daugiau žaidimo stilių sutiksime savo kelyje, tuo labiau tai mums bus naudinga ir suteiks galimybę pamatyti mūsų žaidėjų potencialą“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ateinančių stovyklų metu bandysime integruoti į komandą ir jaunimo rinktinės futbolininkus. Kiekvienas žaidėjas yra mūsų radare ir turime gerą ryšį su U-21 rinktinės treneriais, jų nuomonė mums svarbi. U-21 rinktinės stovyklos Kipre metu žaidė ir jaunesni futbolininkai, kurie parodė, kad turi norą ir užsidegimą, drąsą žaidžiant prieš vyrus – tai suteikia vilties. Tačiau noriu, kad jie žinotų, jog juos stebime ir yra labai svarbu ne tik jų žaidimas, o ir nusiteikimas, elgesys aikštėje bei už jos ribų“, – dėstė E. Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak LFF Techninio direktoriaus Raimondo Statkevičiaus, Lietuvos rinktinė šiais metais turės daugiau lankstumo rengiantis oficialioms varžyboms bei iš viso per metus turėtų sužaisti 12 rungtynių (praeitais metais jų buvo septynerios): „Iki pasaulio čempionato turėsime keturis kontrolinius mačus ir Baltijos taurės varžybas, o rudenį lauks svarbiausios metų kovos Tautų lygoje“.

„Esame optimistiškai nusiteikę. Šis etapas iki rudens bus skirtas jaunų žaidėjų integracijai į vyrų rinktinę, žaidimo schemų išbandymui ir patirties įgavimui. Rinktinė galės atlikti namų darbus, o treneriai išgrynins tinkamų žaidėjų sąrašą“, – teigė R. Statkevičius.

Lietuvos rinktinė gegužę žais dvejas Baltijos taurės rungtynes, birželį planuojami du kontroliniai mačai, o rudenį mūsų komandos laukia UEFA Tautų lygos grupių etapo varžybos. Po trečiadienį ištrauktų burtų paaiškėjo, jog lietuviai susitiks su Serbijos, Juodkalnijos ir Rumunijos rinktinėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų