REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apylinkės teismas penktadienį leido suimti Kristijoną Chadzevičių – ketvirtą įtariamąjį sulaikytą per policijos operaciją Joniškyje.

Šiaulių apylinkės teismas penktadienį leido suimti Kristijoną Chadzevičių – ketvirtą įtariamąjį sulaikytą per policijos operaciją Joniškyje.

REKLAMA

Kaip prašė prokuratūra, vyras suimtas trims mėnesiams.

„Šis asmuo teistas Olandijoje, gyveno Anglijoje, todėl gali turėti ryšių užsienyje, gali daryti naujus nusikaltimus“, – BNS sakė teismo atstovė Nijolė Damulė.

Jo tėvui Gintautui Chadzevičiui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodinis registravimasis policijos įstaigoje. Įtariamojo tėvas trumpam buvo sulaikytas.

K. Chadzevičius buvo pabėgęs, jo ieškojo gausios policijos pajėgų, Joniškio miestas buvo užblokuotas, policija tikrino iš jo išvažiuojančius automobilius. Apie paieškas informuoti ir pasieniečiai bei Latvijos teisėsauga.

Ketvirtadienį tas pats teismas patenkino prokuratūros prašymus ir trims mėnesiams leido suimti tris įtariamuosius, įkliuvusius per policijos sulaikymo operaciją Joniškyje. Vienas posėdis vyko teismo patalpose, kitas – Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur gydomas pašautas įtariamasis.

REKLAMA
REKLAMA

Artūras Riabovas bei Paulius Petronis buvo suimti teisme, o 29-ių Jevgenijus Kravčiukas, kurį policininkas pašovė į ranką ir koją, buvo suimtas ligoninėje. Sulaikytasis bėgdamas į pareigūnus nukreipė ginklą. Atsakydamas į tai policininkas iš tarnybinio ginklo „Glock 26“ iššovė du šūvius.

REKLAMA

Teismas mano, kad įtariamaieji gali bėgti, slėptis, daryti naujus nusikaltimus.

Šiaulių apskrities policijos vadovas Ramūnas Sarapas trečiadienį sakė, kad policija į vyrų gaudynes įsivėlė pareigūnams šiaurės Lietuvos mieste Joniškyje sustabdžius įtartiną automobilį. Keturi iš jo išlipę vyrai pasileido bėgti į įvairias puses.

K. Chadzevičiaus ieškojo gausios pareigūnų pajėgos, skelbta, kad jis gali būti ginkluotas.

Visi keturi asmenys yra siejami su organizuotu Šiaulių nusikalstamumu.

Visiems vyrams pareikšti arba reiškiami įtarimai dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą plėšimą. J. Kravčiukui įtarimai pareikšti ir dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei pasipriešinimo pareigūnams, A. Riabovui – ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atlikus kratą vieno iš įtariamųjų tėvų namuose buvo rasta ir paimta 10 vienetų įvairių šovinių. Įtariamojo tėvas sulaikytas, įtariant neteisėtu disponavimu šaudmenimis. Pas įtariamąjį A. Riabovą aptikta, kaip manoma, narkotinės ar psichotropinės medžiagos bei šaunamasis ginklas su šaudmenimis.

Kaip pranešė Šiaulių policija, šie asmenys Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų akiratyje buvo jau pusmetį. Trečiadienį pareigūnai vyko į Joniškį, turėdami informacijos, kad įtariamieji ketino susidoroti su teisėsaugai taip pat žinomu asmeniu, užvaldyti jo turtą – automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamųjų automobilyje rasta: dujų balionėliai, peilis, neperšaunamos liemenės, kūjis, metaliniai strypai.

Visiems įtariamiesiems Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 10 metų, išskyrus vieno iš įtariamųjų tėvą, G. Chadzevičių, kurio namuose rasta šovinių – jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų