REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė siūlo Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriumi skirti 30 metų Raimondą Andrijauską.

REKLAMA
REKLAMA

 

Pagal ministrės teikimą, penkerių metų kadenciją R. Andrijauskas turėtų pradėti vasario 1-ąją.

REKLAMA

Sprendimą dėl jo paskyrimo turi priimti Vyriausybė.

R. Andrijausko kandidatūra teikiama be konkurso. Teisingumo ministerijos atstovų teigimu, teisės aktai nereikalauja, kad į šias pareigas būtų rengiamas konkursas.

Kandidatas į Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktorius šiuo metu vadovauja Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Teisės skyriui. R. Andrijauskas čia dirba šešerius metus, anksčiau buvo Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Teisininkas BNS sakė dalyvavęs Teisingumo ministerijos skelbtame Teismo ekspertizės centro vadovo konkurse. Jame liko antras.

„Po (...) konkurso buvau pakviestas pas teisingumo ministrę, pasikalbėjome, aptarėme galimus sprendimus ir variantus, ko reikalaujama iš tos tarnybos, koks būtų mano požiūris, jeigu aš sutikčiau būti vadovu. Po tokio pokalbio pamačiau tą teikimą“, – teigė R. Andrijauskas, paklaustas, kaip pasirinkta jo kandidatūra.

Kalbėdamas apie inspekcijos darbą, jis minėjo būtinybę tinkamai pasirengti naujojo ES reglamento dėl asmens duomenų teisinės apsaugos įsigaliojimui, tvirtino, kad būtina didesnį dėmesį skirti asmens duomenų apsaugai, ypač jų tvarkymui automatiniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija nuolatinio vadovo neturi nuo pernai pavasario, kai iš pareigų pasitraukė ilgametis direktorius Algirdas Kunčinas.

Ministrė M. Vainiutė rudenį siūlė inspekcijos vadovu skirti teisininką Darijų Beinoravičių, nepaisydama, kad jis per konkursą surinko mažiau balų nei jo konkurentė Dijana Šinkūnienė, šiuo metu laikinai vadovaujanti inspekcijai. Paaiškėjo, kad D. Beinoravičius anksčiau dirbo su M. Vainiute Mykolo Romerio universitete, taip pat prezidento Valdo Adamkaus patarėjų komandoje.

REKLAMA

D. Šinkūnienę tarnybos vadove atsisakyta skirti, nes dėl jos darbo sulaukta skundų, o institucijos veiklos rezultatai, pasak ministrės, nėra geri, kolektyvas susiskaldęs.

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovas yra atskaitingas Vyriausybei ir teisingumo ministrui.

Ši institucija užtikrina asmenų teisę į privatumą tvarkant asmens duomenis, organizuoja duomenų valdytojų priežiūrą, rengia ir derina teisės aktus bei rūpinasi tarptautinių įsipareigojimų, susijusių su asmens duomenų apsauga, vykdymu.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų