REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdžiai pradėjus kovą su alkoholiu liaudyje populiarėti ėmė narkotikai? Tokie pasvarstymai kyla policijai paskelbus naują statistiką – vis dažniau prie vairo sėdama apsvaigus nuo psichotropinių medžiagų.

Valdžiai pradėjus kovą su alkoholiu liaudyje populiarėti ėmė narkotikai? Tokie pasvarstymai kyla policijai paskelbus naują statistiką – vis dažniau prie vairo sėdama apsvaigus nuo psichotropinių medžiagų.

REKLAMA

Tokių pažeidimų skaičius išaugo drastiškai – beveik penktadaliu. Tuo metu toksikologai perspėja, kad naujų pavojingų narkotikų rūšys Europoje dygsta lyg grybai po lietaus.

Štai toks policijos pareigūnų radinys vidury sankryžos Laisvės prospekte. Apdaužytas ir vairuotojo vidurnaktį paliktas mersedesas. Avariją sukėlęs žmogus pasprukęs, tačiau aiškėja, kad eismo įvykį jis greičiausiai sukėlė apsvaigęs nuo narkotikų. Mašinoje randamas aprūkęs šaukštelis, greičiausiai naudotas heroinui ruošti. Netrukus sulaikomas ir pats, kabutėse, „herojus“. Jis akivaizdžiai apsvaigęs.

O štai ir dar vienas kovą su svaigalais pralaimėjęs pilietis. Tiesa, šį sykį keleivio vietoje sėdėjęs vaikinas. Sustabdžius draugo, kuris pareigūnams taip pat sukėlė įtarimą, automobilį vyrukas nuvestas į policijos mašiną ir čia tiesiog užsnūdo.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie epizodai iš kassavaitinių policijos reidų nevienetiniai ir jų kasmet daugėja.

Pagal oficialią statistiką pernai sučiupta net 181 nuo narkotikų apsvaigusių vairuotojų – 25 daugiau nei 2016-aisiais. Anot pareigūnų, skaičius išaugo 14 procentų, tačiau atlikus visas ekspertizes šis skaičius dar šoktels. Kad ir šiemet pareigūnai turės darbo, byloja ir šis sausis. Štai ir vakar Klaipėdos rajone sustabdytame automobilyje rasta ne tik žalios spalvos augalinės kilmės narkotinės medžiagos, greičiausiai, marihuanos, bet ir svarstyklės.

REKLAMA

Lietuvos kelių policijos atstovas Dainius Šalomskas sako, jog apsvaigusius vairuotojus išduoda neadekvatus elgesys ar, žinoma, eismo įvykiai, tačiau neretai nedidelį kiekį narkotikų vartojęs asmuo iš pirmo žvilgsnio gali ir nesukelti įtarimo. Pažeidėjo neišduoda automobilio salone tvyrantis alkoholio kvapas ir alkotesterio parodymai.

Specialistai atskleidžia gana šokiruojantį faktą – naujos psichoaktyvios medžiagos pasaulyje atsiranda kas keturias dienas ir šiuo metu jų fiksuojama 500. Neretai nauji narkotikai yra visiškai neprognozuojami ir pavartojusį žmogų svaiginti gali net kelias paras. Visgi neretai medicinos ekspertizė parodo, jog sulaikytas vairavimu apsvaigus įtariamas žmogus narkotikus vartojo prieš savaitę ar net seniau.

Už transporto priemonių vairavimą apsvaigus nuo narkotinių bei psichotropinių medžiagų skiriamos baudos iki 868 eurų su teisės vairuoti atėmimu iki trejų metų. Gresia ir areštas iki 30 parų.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų