REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Keistas švytintis Rutulys

Dar pernai metų pabaigoje Rusijos danguje buvo pastebėtas švytintis rutulys, kuris sukėlė didelį žmonių susidomėjimą, jie galvojo, kad šiaurės Sibirą apšvietė tikrų tikriausias NSO. Tačiau dabar ima aiškėti kitos šio įvykio aplinkybės. 

7

Dar pernai metų pabaigoje Rusijos danguje buvo pastebėtas švytintis rutulys, kuris sukėlė didelį žmonių susidomėjimą, jie galvojo, kad šiaurės Sibirą apšvietė tikrų tikriausias NSO. Tačiau dabar ima aiškėti kitos šio įvykio aplinkybės. 

REKLAMA

Pasirodžius šiam rutuliui socialinės žiniasklaidos priemonės tiesiog sproginėjo nuo įvairiausių įtarimų, jog "atvyko ateiviai".

Nors nebuvo aišku iš kur sklinda šviesa, kai kurie žmonės teigė, kad tai buvo keturių, Rusijos kariuomenės paleistų raketų pėdsakas, nakties danguje sukėlęs šį neįprastą reiškinį.

2009 m. gruodžio mėnesį panaši šviesa buvo pastebėta Norvegijos danguje, ją sukėlė nesėkmingai paleista raketa. Per šį incidentą buvo sukurtas savotiškas spiralės formos šviesos modelis, nes saulė atspindėjo nuo degalų nuotėkio.

Žmonės manė, kad tai NSO

Vasilijus Zubkovas paskelbė: „Aš išėjai parūkyti cigaretės ir maniau, kad tai yra pasaulio pabaiga”.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaprastus vaizdus užfiksavo Sibiro fotografas Sergejus Anisimovas, Salekhardo miestelyje, kuris patenka į Arkties ratą.

„Keletą minučių buvau apstulbęs, nesupratau, kas vyksta”, – sakė jis.

„Šviečiantis kamuolys pakilo už medžių ir keliavo mano kryptimi. Pirmiausia pagalvojau apie galingiausią prožektorių, bet viskas labai greitai pakito ir taip nebegalvojau. Rutulys pradėjo virsti lanku ir palaipsniui išsisklaidė.

REKLAMA

Pasibaigus spalvotajam šviesos šou, grįžau namo. Vietiniai vaikai, maždaug penkių metų amžiaus, kabėjo apie ateivius ir portalus į kitas dimensijas”, – pasakojo jis.

Apie 836 km toliau į rytus, kitas fotografas Aleksejus Jakovlevas prisipažino, kad išsigando, kai pamatė keistą rutulį Streževojuje, šiaurinėje Tomsko srityje, kaip pranešė „The Sibirian Times”.

„Iš pradžių maniau, kad tai yra neįprastos, apvalios formos atspindys. Tačiau palaipsniui kamuolys pradėjo plėstis, tapo aišku, kad tai nėra kažkoks atspindys, ir pasidarė baisu. Gerai, kad buvau ne vienas ... grupei žmonių negali kilti tos pačios haliucinacijos”, – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Raketos ar šiaurės pašvaistė?

Kadangi šviesos šaltinis nebuvo patvirtintas, ne visi mano, kad jis kilo dėl Rusijos raketų testo. Kai kurie vietos ekspertai teigia, kad rutulį galėjo sukelti Šiaurės pašvaistė.

Visgi, labiausiai paplitusi teorija yra ta, kad rusų vadas Vladimiras Putinas savo strateginėmis branduolinių pajėgų pratybomis toliau gąsdina vakarus.

Pasak Kremliaus, kaip pranešė „Interfax” agentūra, V.Putinas asmeniškai vadovavo keturių branduolinių raketų paleidimui Rusijos strateginių branduolinių pajėgų mokymo metu.

Ministras teigė, kad „Topol” tarpkontinentinės balistinės raketos buvo išbandytos Plesetsko kosmodrome šiaurės Rusijoje, o paskui jos skriejo tūkstančius kilometrų iki Kamchatkos pusiasalio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Rusijos žiniasklaidos, tikėtina, kad vienos iš šių raketų pėdsakai ir sukėlė ypatingą nakties reiškinį.

O gal visgi NSO?

NSO žurnalo autorius Nigelas Watsonas teigė MailOnline, kad tai nuostabus reiškinys ir nieko keisto, kad jo akivaizdoje žmonės ėmė galvoti apie ateivius ir portalus į kitas dimensijas. 

„Šias fikcines mintis tenka gražinti į realybę ir viską aiškinti gana kasdieniškai, kad šį keistą šviesos fenomeną sukėlė tarpkontinentinės raketos bandymai. Tai atrodo kaip prastas paaiškinimas, kažkam tokiam įspūdingam, bet kiti raketų paleidimai sukėlė panašius vaizdinius. 2009 m. gruodžio mėn. Norvegijoje buvo stebima nuostabi spinduliuojanti šviesa, kurią sukėlė raketų testas. Jie gali būti ne ateivių kilmės, bet mes tikrai galime žavėtis jų grožiu, net jei jie sukeliami masinio naikinimo ginklų”, – sakė jis.

2009 m. Gruodžio mėn. panaši šviesa buvo pastebėta virš Norvegijos dangaus, ją sukėlė nepavykęs raketų paleidimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų