REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaroji savaitė jau tikrai žiemiška. Kelių laipsnių šaltukas, o ir sniego nebetrūksta. Tad pats metas žiemiškoms pramogoms. Paslidinėti išsiruošėme Vilniuje ir netoli Suvalkų pasienyje, Lenkijoje esančiame Šelmente. Lenkijoje mūsų žurnalistai rado daugybę lietuvių, tad kur labiau apsimoka?

Pastaroji savaitė jau tikrai žiemiška. Kelių laipsnių šaltukas, o ir sniego nebetrūksta. Tad pats metas žiemiškoms pramogoms. Paslidinėti išsiruošėme Vilniuje ir netoli Suvalkų pasienyje, Lenkijoje esančiame Šelmente. Lenkijoje mūsų žurnalistai rado daugybę lietuvių, tad kur labiau apsimoka?

REKLAMA

Lenkijos Šelmente. sporto ir kompleksas yra maždaug 10 kilometrų nuo Lietuvos - Lenkijos sienos. Dabar yra ankstyva šeštadienio popietė, oras nuostabus, tad nekeista, kad daugybė žmonių atvažiavo pasimėgauti žiemos malonumais.

Pasirodo, lietuviai į Lenkiją važiuoja ne tik pigesnių maisto produktų nusipirkti. Čia, Šelmente, tautiečių taip pat labai daug. Galima sakyti, daugiau nei pačių lenkų.

Slidinėti į Šelmentą važiuojantys lietuviai sako, kad pramogauti čia pigiau nei Lietuvoje. Kiti neslepia Lenkiją pilnai išnaudojantys – atvažiuoja paslidinėti į Šelmentą, paskui važiuoja į Suvalkus apsipirkti ir į tenykštį vandens parką dar užsuka. Tiesa, lietuviai sako pastebėję, kad slidinėti Šelmente šiemet yra brangiau. Kainos pakilo ir čia.

REKLAMA
REKLAMA

O čia Liepkalnis, slidininkams skirtas kalnas Vilniuje. Pagaliau žiema atėjo, sniego taip pat netrūksta. Tad slidininkų ir snieglentininkų čia daug.

Jei čia atvykote be slidinėjimo įrangos, pats laikas ją išsinuomoti. O padaryti tai galite nuomos pastate. Čia yra visko slidinėjimui: batų, slidžių ir lazdų. Mėgstantys snieglentes ras ir jas bei joms skirtą avalynę.  Čia  išsirinkę reikiamą įrangą, gaunate sutartį, ir tuomet kasoje susimokate už įrangos nuomą bei keltuvų bilietus.

REKLAMA

Be šalmų pirmai valandai komplektas 7 €, o keltuvo bilietas dviems valandoms 12 € suaugusiam. Vaikui 7 €. būtų. Visai dienai negalima, bet 5 val. galite pasiimti 5 val., o po 5 val. vėl pirkti dar vieną bilietą.

Lenkijos verslininkai sako, kad kasmet vis daugiau lietuvių atvažiuoja slidinėti – kartais net 80 procentų visų pramogautojų Šelmente yra lietuviai.   Į Šelmentą slidinėti atvykę lietuviai šį savaitgalį buvo nusivylę tik vienu – veikė ne visos trasos. Šiame komplekse iš viso yra 10 čiuožimo nuokalnių.

REKLAMA
REKLAMA

Galime paskaičiuoti kiek atsieina slidinėjimas Šelmente savaitgalį, jei atvažiuojate be jokio inventoriaus. Suaugusiam žmogui komplekto nuoma visai dienai kainuoja 35 zlotai. Tai yra  maždaug devyni eurai. Atskirai reikia pirkti bilietą į keltuvą. Visai dienai tai kainuos 90 zlotų. Konvertavus – maždaug 21 euras. Vadinasi dieną praleisti Šelmente suaugusiam žmogui kainuos 125 zlotai arba 30 eurų. Darbo dienomis šiek tiek pigiau.    Galima ir  pigiau paslidinėt, jei imsite, pavyzdžiui, dvi valandas. Tokiu atveju slidžių komplekto nuoma kainuos 15 zlotų – pusketvirto euro. Keltuvas dviem valandom atsieis 40 zlotų, tai yra beveik 10 eurų. Taigi, už dvi valandas ant kalno sumokėsite apie 15 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Liepkalnyje, yra 10 įvairaus sudėtingumo trasų. Nuo varlinuko iki juodos trasos. Deja, šiuo metu veikia dar ne visos, septynios. Na o ilgiausios trasos ilgis – apie 400 m.

Čia be 10-ies € kišenėje nieko negausi, mat mažiausia kaina čia – 10 € viena valanda keltuvų. Dvi valandos slidinėjimo Liepkalnyje savaitgalį kainuoja 12 €, panašiai kaip ir Lenkijoje, tik įrangos komplekto nuoma triskart brangesnė - 9 €, dėl ko Vilniuje bendra dviejų valandų kaina susidaro bent trečdaliu didesnė nei Lenkijoje.   O kas, jei nuspręstumėte paslidinėti ilgiau? Liepkalnis visai dienai bilietų neturi, tad savaitgalį slidinėjimo ir įrangos kaina tampa panaši palyginus Vilniaus 5 valandas su Šelmento visa diena – apie 30 €.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų