REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Jamie'is (nuotr. facebook.com)

Berniukas, kuriam medikai šiame pasaulyje prognozavo vos valandą, ką tik atšventė savo dešimtąjį gimtadienį.

36

Berniukas, kuriam medikai šiame pasaulyje prognozavo vos valandą, ką tik atšventė savo dešimtąjį gimtadienį.

REKLAMA

Anglijoje gyvenantis Jamie‘is Danielis gimė 2008 sausio 11 dieną. Pirmąją savo gyvenimo dieną berniukas nesvėrė net kilogramo – vos 900 gramų. Tačiau tai toli gražu nebuvo vienintelis smūgis mažylio šeimai. Jamio smegenys augo ne kaukolėje, bet virš jos. 

 

Medikai nesitikėjo, kad kūdikis išgyvens. Tačiau ėmęsi gydymo, įrodė, kad stebuklai egzistuoja. Vaiko smegenys buvo užsiūtos po kaukole ir taip išgelbėta Jamio gyvybė.

Jamie kartu su artimaisiais iš ligoninės namo parvažiavo praėjus vos savaitei po operacijos.

Visgi pasekmių vaikas negalėjo išvengti net po sėkmingos operacijos. Jamie kenčia smegenų paralyžių, mokymosi sutrikimus ir šlapimo nelaikymą. Tačiau jo mama Leanne Daniel (40) džiaugiasi laimingu, draugišku sūnumi.

Vos dešimties Jamie jau net turi merginą! Su Dauno sindromą turinčia Maddie jiedu pažįstami nuo mažų dienų – susipažino ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Jamie mama Leanne ėmėsi kilnaus tikslo – padeda žmonėms, turintiems raidos sutrikimų. O nėštukėms padeda atpažinti sindromus, reiškiančius netaisyklingą atžalų vystymąsi.

Nepaisant varginančių komplikacijų, Jamie džiaugiasi gyvenimu: dievina mokyklą, žirgus, televiziją.

„Aš nemanau, kad Jamie‘is skiriasi nuo kitų. Ir jam pačiam nerūpi kreivi praeivių žvilgsniai. Kiekvienas, kuris jį pažįsta, myli“, – teigė vieniša mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų