REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Facebook (nuotr. 123rf.com)

Kasdien socialiniame tinkle „Facebook“ parduodama šimtai, o gal net tūkstančiai pačių įvairiausių prekių ir paslaugų. Tiesa, ši platforma yra patogi ne tik pardavėjams ir pirkėjams, bet ir sukčiams.

13

Kasdien socialiniame tinkle „Facebook“ parduodama šimtai, o gal net tūkstančiai pačių įvairiausių prekių ir paslaugų. Tiesa, ši platforma yra patogi ne tik pardavėjams ir pirkėjams, bet ir sukčiams.

REKLAMA

Kovojant su sukčiais yra kuriamos įvairios „Facebook“ grupės, kur žmonės dalijasi savo patirtimi ir pataria, kas yra patikima, o kuo verta labai suabejoti. Pasižvalgius po tokias grupes galima suvokti, kokie iš tiesų yra pirkimo ar pardavimo socialiniuose tinkluose mąstai.

8 eurų „afera“

Istorija, kurią netrukus aprašysime nėra kažkuo išskirtinė, bet ji sukėlė tikrą diskusijų audrą „Facebook‘e“. Viena moteris paviešino susirašinėjimą su vaikišką drabužėlį parduodančia moterimis.

Visas susirašinėjimas - nuotraukų galerijoje:

Susitarta, kad už šią prekę su registruotu siuntimu teks sumokėti 8 eurus. Pirkėjai buvo nurodyta sąskaita bei pardavėjos vardas ir pavardė. Padariusi pavedimą moteris atsiuntė pardavėjai jo kopiją.

REKLAMA
REKLAMA

O tada prasidėjo: „Negavau dar pinigų, kai gausiu išsiųsiu“. Pirkėjai pasiteiravus, ar neliks apgauta, pardavėja užtikrino: „Tikrai ne. Atsiųsiu nuotrauką, kai išsiųsiu.“.

REKLAMA

Atsakymas, kad „pinigų dar negavau“ buvo pakartotas dar keletą kartų. Pirkėja pradėjo aiškintis, ar galėjo tiek ilgai užtrukti pinigų pervedimo operacija ir net padarė pavedimą pažįstamam žmogui į tą patį banką. Rezultatas – tas žmogus gavo pinigus labai greitai.

Nėra pinigų, nebus ir prekės

Visoje šioje istorijoje stebina ne suma dėl kurios pirkėja buvo galimai apgauta, o pardavėjos bendravimo manieros.

Paklausta n-tąjį kartą, ar gavo pinigus ir galiausiai pavadinta aferiste, pardavėja atrėžė: „Nėra pinigų, nebus ir siuntinio“.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai, dar kartą buvo patikrinta banko sąskaita. Ir tada visas kriminalas išaiškėjo. Pardavėjai teko pripažinti, kad rašydama sąskaitos numerį padarė klaidą. Pokalbis tarp jos ir pirkėjos klostėsi taip:

Pardavėja: Pati vadinasi suklydau, atsiprašau.

Pirkėja: Aš kaip suprantu, mergytei komplektuko jau negausiu?

Pardavėja: Nu nežadu siųsti dykai, žinau, pati kalta esu, bet taip gavosi.

Tuo šių dviejų moterų susirašinėjimas ir pasibaigė. Tačiau apgauta pirkėja nenuleido rankų ir pradėjo viešinti šią istoriją įvairiose „Facebook“ grupėse.

Rezultatas – vardą ir pavardę „Facebook‘e“ pasikeitusi pardavėja galiausiai grąžino pirkėjos pervestus 8 eurus. Apie galimą aferą pranešusi moteris neabejoja: „Jei ne viešumas, tai tiek ji tuos pinigus ir būtų mačiusi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų