REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Moteris valgė bananus

Bananai – skaidulomis ir kitomis maistinėmis medžiagomis turtingi vaisiai, be to, jie labai naudingi sveikata. Po ryžių, grūdų ir kukurūzų, jie yra ketvirtas pagal populiarumą maisto produktas.

18

Bananai – skaidulomis ir kitomis maistinėmis medžiagomis turtingi vaisiai, be to, jie labai naudingi sveikata. Po ryžių, grūdų ir kukurūzų, jie yra ketvirtas pagal populiarumą maisto produktas.

REKLAMA

Šį geltoną kalio šaltinį patogu vartoti kasdien, jis nebrangiai kainuoja. Taip pat teigiama, jog jei kasdien valgysite tik bananus, imsite mesti svorį, tačiau, jei kartu su kitais įprastais patiekalais kiekvieną dieną suvartosite dar bent po 8-10 bananų, netirpdysite, o auginsite lašinukus.

Būtent taip pasielgė ir mitybos specialistė Julija Tarbath. Ji, kad išvalytų organizmą ir atsikratytų kelių papildomų kilogramų, net 12 dienų valgė vien tik bananus.

Ką ji darė?

Julija Tarbath laikėsi mono tipo dietos. Tam tikrą laiko tarpą, t.y. 12 dienų, moteris maitinosi vien tik bananais, kadangi norėjo sužinoti jų teikiamą naudą. Julija šią savo mitybą pavadino bananų salos dieta.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl tai vadinama mono dieta?

• Laikantis šios mitybos valgoma tiek bananų, kiek nori ir kada nori. Vietoje bananų galima maitintis kitu vaisiumi ar daržove.

REKLAMA

• Valgyti leidžiama tik visiškai sunokusius bananus ir tiek, kad susidarytų leidžiama suvartojamų dienos kalorijų norma.

• Laikantis šios dietos patariama gerti daug vandens (maždaug 3 litrus per dieną), kaip įprastai sportuoti ir leisti kūnui pakankamai pailsėti, nes tik taip padėsite savo organizmui geriau išsivalyti.

• Tyrimai atskleidė, jog bananai yra puikus vaisius, norintiems atsikratyti kelių papildomų kilogramų. Vidutinio dydžio bananas turi tik 90 kcal, be to, jame daug skaidulų, kurios sugeria visą dienos metu suvartotą vandenį ir sulėtina virškinimą, dėl ko ilgiau jaučiatės sotūs.

REKLAMA
REKLAMA

Štai kas nutiko laikantis bananų dietos:

• Julija teigė nepajutusi jokių organizmo detoksikacijos simptomų, visos šios „kelionės“ metu ji jautėsi puikiai.

• Pasak moters, jai prašviesėjo protas, dėl ko ji sugebėjo iš naujo susiplanuoti veiklas ir svarbias užduotis.

• Ją aplankė pozityvumas, jos gyvenimas tapo labiau subalansuotas.

• Šios dietos laikymasis padėjo jai susitvarkyti savo vidų.

• Pagerėjo moters odos būklė, ji tapo švelnesnė ir labiau spindėjo.

• Kūnas buvo lankstesnis, nei kada nors anksčiau, be to, nubėgus 22 km į kalną ir žemyn, ji greičiau atgavo kvapą, jai neskaudėjo kojų.

Bananai tikrai padeda tirpdyti lašinukus. Viename didesniame vaisiuje yra maždaug 100 kcal, o tai prilygsta 17,5 g angliavandenių. Mūsų kūnams reikia šios medžiagos, kadangi tik ji padeda užtikrinti normalią organizmo veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, per didelis angliavandenių kiekis skatina kauptis kilogramams.

Bananuose taip pat aptinkama skaidulų, vitaminų ir mineralų, medžiagos pektino, kuris ilgesniam laikui numalšina alkį. Šie vaisiai turi žemą glikeminį indeksą, o tai taip pat prisideda prie svorio metimo.

Bananų valgymas padeda sumažinti padidėjusį cukraus kiekį organizme.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų