REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Bitkoino kursas ir toliau krenta ir trečiadienį pirmą kartą nuo gruodžio pradžios smuko žemiau 10 tūkst. JAV dolerių ribos.

 

Šiuo metu už vieną bitkoiną mokama 9807,56 JAV dolerio – mažiausiai nuo gruodžio 1 d. Nuo gruodžio 18 d. Pasiektų aukštumų bitkoinas atpigo jau beveik 50 proc., rodo „Bloomberg“ duomenys.

„Praėjusių metų pabaigoje buvo akivaizdus stiprus bitkoino kurso augimo spekuliacinis elementas, ir šis smukimas labai nuliūdins tuos, kurie tikėjosi, jog lengvai susidirbs pinigų“, – sakė „Oanda“ analitikas Craigas Erlamas (Kregas Erlamas).

Praėjusiais metais bitkoinas pabrango 25 kartus ir prieš Kalėdas pasiekė beveik 20 tūkst. JAV dolerių ribą. Toks astronominis virtualios valiutos brangimas sukėlė didžiulį nerimą ir kalbas apie burbulą.

Bitkoino kursas naktį į trečiadienį buvo nusileidęs į žemiausią nuo gruodžio pradžios lygį, o jo paros kritimas vienu metu buvo pasiekęs 25 proc., rodo prekybos aikštelės „CoinDesk“ duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Gerokai atpigo ir kitos skaitmeninės valiutos: „Ethereum“ kursas per parą krito 26 proc., o „Ripple“ – 40 procentų.

 

„Forex.com“ analitikas Fawadas Razaqzada padėtį kriptovaliutų rinkoje pavadino „kruvinomis skerdynėmis“, tačiau įspėjo, kad kalbėti apie artėjantį skaitmeninių valiutų galą dar anksti.

REKLAMA

Staigų kriptovaliutų kursų kritimą išprovokavo Pietų Korėjos finansų ministro Kimo Dong-Yeono pareiškimas apie tai, kad šalyje gali būti uždrausta kriptovaliutų biržų veikla.

Anksčiau pranešta, kad investuotojų nerimą kelia įvairių pasaulio šalių reguliavimo institucijų įspėjimai dėl skaitmeninių valiutų ir naujausi veiksmai, kurių ėmėsi Kinijos valdžia, siekdama apriboti aktyvumą šiame segmente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų