REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kur vyks 2018 Žiemos Olimpinės žaidynės?

Kur vyks 2018 Žiemos Olimpinės žaidynės?

REKLAMA

2018 metų Žiemos Olimpinės žaidynės vyks Pietų Korėjos mieste Pjongčange. Po kelių nesėkmingų bandymų 2011 metais per Tarptautinio Olimpinio Komiteto sesiją Pietų Afrikoje, Pjogčangas vis dėlto įveikė konkurentus – Vokietijos miestą Miuncheną ir Prancūzijos miestą Ansi.

Pjongčange Olimpinės žaidynės dar nevyko, tačiau Pietų Korėjos sostinėje Seule buvo rengiamos vasaros Olimpinės žaidynės 1988 metais. Žiemos žaidynės Pietų Korėjoje vyks pirmą kartą.

Pjongčango apskritis yra Pietų Korėjos Gangwon provincijoje, daugiau nei 160 km į rytus nuo Seulo, Taebaek kalnuose. Pjongčango kraštovaizdis puikiai tinka pasivaikščiojimams ir slidinėjimui. Daugelis Olimpinių žaidynių rungčių vyks populiariame „Alpensia“ sporto parke.

Kada prasidės Olimpinės žaidynės?

Olimpinės žaidynės prasidės vasario 8 dieną ir baigsis vasario 25 d. Žaidynių atidarymo ceremonija vyks penktadienį, vasario 9 d., tačiau pirmosios varžybos vyks jau vasario 8 d.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios sporto šakos yra Žiemos Olimpinėse žaidynėse?

Žiemos Olimpinėse žaidynėse yra 15 sporto šakų su individualiomis ir komandinėmis rungtimis: Kalnų slidinėjimas, biatlonas, bobslėjus, slidinėjimo krosas, akmenslydis, dailusis čiuožimas, akrobatinis slidinėjimas, ledo ritulys, rogučių sportas, šiaurės dvikovė, greitasis čiuožimas trumpuoju taku, skeletonas, šuoliai su slidėmis, snieglenčių sportas, greitasis čiuožimas.

REKLAMA

Iš viso vyks net 102 varžybos, kuriose atletai galės iškovoti medalius savo šalims. Šiemet atsirado ir kelios naujos rungtys, kuriose bus galima iškovoti medalius: big air rungtis snieglenčių sporte, mišrių porų akmenslydis, greitojo čiuožimo masinio starto lenktynės ir kalnų slidinėjimo mišrios komandos įskaita.

Kur bus galima stebėti Žiemos Olimpines žaidynes?

Žiemos Olimpinines žaidynes bus galima stebėti per oficialius transliuotojus TV3 ir TV6 bei portale tv3.lt. Bus tiesiogiai transliuojamos įvairios varžybos taip pat rengiamos komentarų, apžvalgų laidos.

REKLAMA
REKLAMA

Ar Rusija dalyvaus 2018 Žiemos žaidynėse?

Tarptautinis Olimpinis Komitetas pašalino Rusiją iš šių Olimpinių žaidynių dėl nuolatinio, su valstybės institucijų žinia vykusio sportininkų dopingo vartojimo. Pavieniai atletai iš Rusijos galės dalyvauti žaidynėse griežtomis sąlygomis, ne su Rusijos vėliava ir be jokių šalies atpažinimo ženklų. Jie bus vadinami Olimpiniais atletais iš Rusijos, sutrumpintai – OAR.

Šis sprendimas priimtas po trejų metų tyrimo, kai 2014 metų Sočio Žiemos Olimpinėse žaidynėse Rusija laimėjo daugiausiai medalių. Tyrimo išvadose sakoma, kad Rusijoje nustatytas sisteminis manipuliavimas antidopingo taisyklėmis. Kadangi Rusija dažnai dominuodavo žiemos sporte, jos nedalyvavimas turės didelės įtakos sportininkų konkurencijai ir naujų lyderių atsiradimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar šias Olimpines žaidynes lydi kokie nors neramumai?

Belaukiant Olimpinių žaidynių labiausiai baimintasi šeimininkų kaimynystės su nedraugiška Šiaurės Korėja, tačiau panašu, kad konfliktus ir įtampą regione pavyks bent laikinai suvaldyti. Abi šalys sėdo prie derybų stalo ir sutarė, kad Šiaurės Korėjos sportininkai galės dalyvauti Olimpinėse žaidynėse. Tiesa, politologai netiki, kad šis žingsnis išspręs regiono problemas. Vis dėlto neabejojama, kad taip bus kur kas labiau užtikrintas saugumas pačiose Olimpinėse žaidynėse.

Koks yra oficialus Olimpinių žaidynių talismanas?

Pagal kelių pastarųjų dešimtmečių tradiciją, šios Olimpnės žaidynės taip pat turi savo talismaną. „Soohorang“ yra žaislinis baltasis tigras. Baltasis tigras laikomas Korėjos saugotoju.

REKLAMA

Vardas „Soohorang“ sudarytas iš kelių korėjietiškų žodžių: „Sooho“ reiškia „apsauga“; „rang“ yra korėjietiško žodžio, reiškiančio „tigras“ – „ho-rang-i“ – dalis. Tai taip pat ir dalis tradicinės liaudies dainos pavadinimo „Jeong-seon A-ri-rang“. Ši daina yra būtent iš Gangwon provincijos, kurioje ir vyks Olimpinės žaidynės.

Tradicija, kad Olimpinės žaidynės turėtų savo talismaną prasidėjo 1968 Grenoblyje nuo talismano – slidininko „Schuss“. Dabar talismanais dažniausiai tampa įvairūs gyvūnai. Kartais atskiros rungtys žaidynėse turi ir savo atskirus talismanus. 2016 Vasaros Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire talismanas „Vinicius“ buvo katės, beždžionės ir paukščio mišinys ir simbolizavo laukinę Brazilijos gamtą.

REKLAMA

Kuri šalis laimėjo daugiausiai medalių 2014 Sočio Olimpinėse žaidynėse?

Praėjusiose Žiemos Olimpinėse žaidynėse daugiausiai – 33 medalius – laimėjo Rusija. Jungtinės Amerikos Valstijos iškovojo – 28, o Norvegija – 26 medalius.

Kur vyks 2020, 2022 ir 2024 Olimpinės žaidynės?

Kitos 2022 metų Žiemos Olimpinės žaidynės vyks Pekine, kuris 2008 metais buvo Vasaros Olimpinių žaidynių šeimininkas. 2020 metų Vasaros Olimpinės žaidynės vyks Tokijuje, o 2024 – Paryžiuje. Los Andželas bus 2028 metų Vasaros Olimpinių žaidynių šeimininkas. Kol kas neaišku, kur vyks 2026 metų Žiemos Olimpinės žaidynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų