REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno klinikose gydomas, kaip įtariama, smurtą patyręs, vos dviejų mėnesių berniukas į namus negrįš. Jo laukia laikini globėjai. Tuo tarpu sukrėsto kūdikio sindromą patyrusio vaiko būklė gerėja.

Kauno klinikose gydomas, kaip įtariama, smurtą patyręs, vos dviejų mėnesių berniukas į namus negrįš. Jo laukia laikini globėjai. Tuo tarpu sukrėsto kūdikio sindromą patyrusio vaiko būklė gerėja.

REKLAMA

Bet mažylio sužalojimo aplinkybės tebelieka neaiškios: ar tikrai kaltas tėvui su kūdikiu rankose po kojomis pasipainiojęs šuo?

Vos dviejų mėnesių berniukas Kauno klinikose guli nuo Kalėdų. Vaikas čia atgabentas iš Klaipėdos vaikų ligoninės. Kūčių vakarą, apie dešimtą sūnų į Vaikų ligoninę atvežė kretingiškiai tėvai.

 Kauno medikai įtaria smurtą

Kūdikio būklė buvo labai sunki, per keletą valandų ji stabilizuota ir kūdikis reanimobiliu nuvežtas į Kauną. Tačiau pasirodo, kad čia ne pirmas vaiko apsilankymas ligoninėje.

Gruodžio 18-osios ryte į šį daugiabutį Kretingoje kviesta greitoji pagalba. Greitosios medikai nuvežė berniuką į Kretingos ligoninę, iš čia – tiesiai į Klaipėdą.

REKLAMA
REKLAMA

„Apklausiant vaiko tėvus, tėvas nurodė, jog jis galimai gruodžio 12 d. nešėsi naujagimį ant rankų, užkliuvo už šuns, krisdamas sužalojo ir sulaužė vaikui šonkaulius. Analogiškas atvejis neva nutikęs gruodžio 23 d., kuomet taip pat galimai tėvas nešėsi savo naujagimį berniuką ant rankų ir taip pat galimai užkliuvo už šuns, pargriuvo ir sužalojo vaiką“, - sakė Andromeda Grauslienė, Klaipėdos policijos atstovė.

REKLAMA

Pirmą kartą Vaikų ligoninėje kūdikis praleido 4 dienas, jis stebėtas, bet jokių sužalojimų neaptikta, sveikas vaikas išleistas namo. Kauno medikai įtaria smurtą: nustatytas sukrėsto kūdikio sindromas, kraujosruvos galvos smegenyse, akių dugno pakenkimai. Esą tokie sužalojimai atsiranda kūdikį kratant, purtant.

Vaikas atvežtas kritinės būklės, jam buvo traukuliai. Kaune medikai rado ir kelių šonkaulių senus lūžius. Tiesa, kartu su vaikučiu klinikose gulinti mama pateikė ir kiek kitokią versiją – esą antrą kartą dėl vaiko sužalojimo kaltas nebe po kojomis pasipainiojęs šuo. Neva tėvas maitino vaiką lovoje, norėjo stotis ir apvirto.

REKLAMA
REKLAMA

 Versija apie šunį neįtikino

Šiuo metu klinikose vaiką prižiūrinti mama pasirinkusi dirbti, vaiko priežiūros atostogų išėjęs tėvas. Šeimoje auga ir dar viena dukra, jau mokyklinio amžiaus. Pasitelkus psichologus, mergaitė apklausta. Jokių užuominų apie smurtą nėra. Šeima tvarkinga.

Nedaug apie kaimynus gali pasakyti ir patys kretingiškiai. Bet versija apie po kojomis pasipainiojusį šunį ne visiems atrodo įtikinama. Tiesa, esą nelaimių kaltininko – šuns – namie jau nėra.

Visoje istorijoje – dar labai daug neaiškumų. Galimai pirmą kartą vaikas sužalotas gruodžio 12-ą, bet greitoji kviesta tik po šešių dienų, antrą kartą silpstantis vaikas medikams atvežtas po paros. Kretingos vaiko teisių specialistai informaciją apie sužalotą berniuką gavo tik gruodžio 27 d iš kolegų kauniškių.

Šiuo metu berniuko būklė pagerėjusi, vaikas nebe reanimacijoje, kitą savaitę planuojama jį išleisti iš ligoninės.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų