REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Apie netikrą bombą Seime Bendrajam pagalbos centrui (BPC) pranešęs mažeikiškis dirbs viešuosius darbus, nusprendė teismas.

 Apie netikrą bombą Seime Bendrajam pagalbos centrui (BPC) pranešęs mažeikiškis dirbs viešuosius darbus, nusprendė teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę teismas 49 metų Arvydą S. pripažino kaltu dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų. Kaltę pripažinusiam vyrui skirta 20 valandų nemokamų darbų visuomenės labui. Kadangi mažeikiškis parą praleido sulaikytas, para sulaikymo prilyginta šešioms valandoms viešųjų darbų, todėl jam teks dirbti 14 valandų, BNS pranešė Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

REKLAMA

Pernai gruodžio 7 dieną apie 12.35 val. anksčiau neteistas bedarbis paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Neblaivus vyras teigė, kad parlamente padėjo bombą. Vėliau vyras dar kartą paskambino BPC ir atsiprašė už sutrukdymą.

Parlamentas dėl pranešimo nebuvo evakuotas, tačiau policija atliko vidinę ir išorinę apžiūrą, buvo apribotas patekimas į parlamentą – už durų lauke stovėjo ir Seimo nariai, ir ministrai.

Netrukus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų, policija nuvyko į mažeikiškio namus, rado jį miegantį.

REKLAMA
REKLAMA

Policija skelbė, kad įtariamajam buvo nustatytas 2,42 promilės girtumas.

Tyrimo metu Arvydas S. kaltę pripažino. Jis pasakojo, kad tos dienos rytą pas kaimyną namuose vartojo alkoholį. Vėliau grįžęs į namus iš savo telefono paskambino ir kažką pasakė apie bombą. Dėl savo poelgio besigailintis mažeikiškis pareigūnus tikino net nepamenantis tiksliai, ką sakė paskambinęs pagalbos telefonu. Vyras BPC atsiprašė dar tą pačią dieną, netrukus po pirmojo skambučio.

Skambinusysis BPC prisistatė vardu ir pavarde, nurodė gimimo metus.

„Nors jis ir atsiprašė, policijos pajėgos buvo siųstos“, – BNS yra sakęs Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų