REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Vaizdai iš teismo: atgabentas žiauriu sargo nužudymu įtariamas penkiolikmetis nuotr. Broniaus Jablonsko

Ketvirtadienio rytą Vilniaus apygardos prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas suimti tris įtariamuosius sargo Marijano Siniavskio nužudymo byloje. Netrukus vienas po kito į teismą atgabenti du įtariamieji – tarp jų ir žiauriu nužudymu įtariamas penkiolikmetis.

13

Ketvirtadienio rytą Vilniaus apygardos prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas suimti tris įtariamuosius sargo Marijano Siniavskio nužudymo byloje. Netrukus vienas po kito į teismą atgabenti du įtariamieji – tarp jų ir žiauriu nužudymu įtariamas penkiolikmetis.

REKLAMA

15-mečiui įtarimas dėl nužudymo pareikštas ketvirtadienį, nes, pasak, prokuroro, trečiadienį jo nespėta apklausti, naktį apklausinėti nepilnamečių negalima. Įtarimus paaugliui areštinėje pateikė policijos tyrėjas. Vaikinas mokosi Alytaus profesinio rengimo centre.

„Jiems kol kas pareikštas įtarimas tik dėl nužudymo. Dar neišsiaiškinom visko iki galo, todėl pirminis įtarimas toks“, – sakė prokuroras.

Teismas patenkino prokuratūros prašymą nepilnametį suimti trims mėnesiams kaip ir jo bendrininką devyniolikmetį Tautvydą Putį.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį paaiškėjo daugiau detalių apie 15-metį įtariamąjį. Kaip rašoma portale alytusplius.lt, su nužudymu įtariamu penkiolikmečiu iš Alytaus problemų turėjo ir švietimo įstaigos, kurioje jis mokėsi pedagogai, ir jo motina. Tą Alytusplius.lt portalui patvirtino įstaigos vadovas. Nuo šių mokslo metų pradžios joje mokytis pradėjęs penkiolikmetis į pamokas ateidavo toli gražu ne kasdien. Jo elgesys ne kartą buvo svarstytas.

REKLAMA

„Jis mūsų įstaigoje mokosi nuo praėjusių metų rugsėjo 1 dienos. Problemų jis turėjo ir ankstesnėje švietimo įstaigoje, ir pas mus – blogai lankė pamokas. Tačiau pamokų metu jis būdavo susikaupęs“, - sakė Alytaus ugdymo įstaigos direktorius.

Anot jo, pamokų metu vaikinas kažkokių didelių problemų nekeldavo, tačiau pamokas lankė prastai. Toks jo elgesys ne kartą buvo svarstytas.

Pasak prokuroro, visi trys vaikinai neneigia buvo toje vietoje, kur dirbo sargas, tačiau kiekvienas savo vaidmenį nusikaltime aiškina skirtingai ir švelnina savo padėtį. Devyniolikmetis Tautvydas Putys, kurį teismas leido suimti, sako prie nužudymo neprisidėjęs, tik stebėjęs iš šalies. 

REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt primena, kad antradienį miške Varėnos rajone rastas sudegęs automobilis, o jame – žmogaus kūnas. Įtarta, kad tai gali būti sekmadienį Trakų rajone dingęs vyras.

Policijos duomenimis, sudegęs automobilis „Volkswagen Touran“ miške rastas apie 10 val.

„Abejonių, kad tai tas asmuo – nėra“, – sakė S. Gagas, paklaustas, ar nėra abejonių, kad mašinoje buvo rastas būtent dingusio asmens kūnas.

Nužudymo bylą tyrė gausios pareigūnų pajėgos – dirbo kelių apskričių policija, Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

„Galiu pareikšti, kad tai neeilinis nusikaltimas, kurio atskleidimui buvo mestos didžiulės pareigūnų pajėgos“, – sakė S. Gagas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje už nužudymą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Už nužudymą asmuo gali būti teisiamas nuo 14 metų. Nepilnamečiams paprastai neskiriama daugiau nei 10 metų laisvės atėmimo.

Sekmadienio rytą kolegos ir artimieji pasigedo vyriškio, kuris naktį budėjo Paluknio seniūnijoje, Mamavio kaime esančioje statybvietėje. Darbo vietoje buvo rasta kraujo Dingusiojo ieškojo kinologai, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis. Policija dėkoja visuomenei už suteiktą informaciją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų