REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
tv3.lt koliažas

Griežtesnė alkoholio pardavimo tvarka ne tik sukėlė gyventojų pasipiktinimą dėl iš spaudos leidinių plėšomos reklamos, bet ir pavertė sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą pajuokos objektu. Tiesa, ministras internautų juokelių į širdį neima.

10

Griežtesnė alkoholio pardavimo tvarka ne tik sukėlė gyventojų pasipiktinimą dėl iš spaudos leidinių plėšomos reklamos, bet ir pavertė sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą pajuokos objektu. Tiesa, ministras internautų juokelių į širdį neima.

REKLAMA

Naujuosius metus pasitikome su nauja alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka. Alkoholio pardavimo laikas sutrumpintas ir dabar alkoholinių gėrimų galima įsigyti nuo 10 val. iki 20 val., o sekmadieniais – iki 15 val. Alkoholiniai gėrimai parduodami ne jaunesniems nei 20 metų asmenims. Taip pat uždrausta bet kokia alkoholio reklama.

Be to alkoholinius gėrimus draudžiama vartoti salėse per sporto varžybas, o savivaldybės gali uždrausti parduoti alkoholį masiniuose renginiuose.

Ministrą traukia per dantį

Socialiniuose tinkluose netruko paplisti internautų pašaipos iš sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos. Ministro veidas „puikuojasi“ ant alkoholio pakuočių, „Facebook“ kuriamos grupės, pašiepiančios ministro vykdomą politiką ir prekybos alkoholiu griežtinimą. „Facebook“ net sukurtas renginys, kviečiantis gerti „Aurelijaus Verygos ašaras“.

REKLAMA
REKLAMA

Teisybės dėlei, mažiausiai viena „Facebook“ grupė vienija palaikančius ministro ir valdančiųjų iniciatyvą griežtinti prekybą alkoholiu.

REKLAMA

Ministras neįsižeidė

Portalas tv3.lt kreipėsi į A. Verygą, klausdamas, kaip ministras vertina internautų reakcijas. Pasak jo patarėjos Linos Bušinskaitės-Šriubėnės, „gyvename laisvoje demokratinėje valstybėje, tad visi Lietuvos gyventojai turi teisę reikšti nuomonę jiems priimtina forma“.

„Ar tai būtų piešiniai, karikatūros, tekstai, komentarai, ar dar kita forma. Tad tai reikėtų vertinti teigiamai, kaip pilietinės visuomenės brandą ir vis aktyvesnį žmonių dalyvavimą visuomenėje. Ministras A. Veryga visa tai priima natūraliai, kaip demokratijos proceso išraišką“, - rašome atsakyme tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto pirkėjai netruko pastebėti naujosios alkoholio pardavimo tvarkos spragas. Internete ėmė plisti nuotraukos su leidiniais, kuriose išplėšta alkoholio reklama. Anot A. Verygos patarėjos, „vakarietiškų žurnalų puslapių, kuriuose yra alkoholio reklama – plėšymas neabejotinai yra absurdas ir gėda“. Tiesa, užsisakant žurnalus be tarpininko tokių problemų nekyla.

„Tai mūsų šalį daro pajuokos objektu. Platintojai to tikrai neturėtų daryti. Labai gaila, kad jie pasirinko būtent tokia drastiška forma įgyvendinti įstatymą. O dar labiau gaila jų klientų – vartotojų, kurie gauna išdarkytus žurnalus. Dėl to labai apgailestaujame ir atsiprašome žmonių, nes taip tikrai neturi būti. Todėl yra ieškoma civilizuotų sprendimų su atsakingais specialistais, tariamasi su platintojais, kaip išspręsti šį klausimą, be įstatymo keitimo. Tuo tarpu platintojų prašome: būkite geri, neplėšykite puslapių iš žurnalų!“, - rašė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita įstatymo, o tiksliau sistemos, spraga – pastebėta, kad nepilnamečiai netrukdomai gali nusipirkti alkoholinių gėrimų prekybos centrų kasose. A. Bušisnkaitės-Šriubėnės žiniomis, su tokia problema susidūrė tik vienas prekybos centras, nes verslas nespėjo pasiruošti.

„Net neabejojame, kad verslas, kuris atsakingai žiūri į tai, šį klausimą greitai išspręs. Būtent šis konkretus atvejis nėra įstatymo spraga, tad nereikėtų skubėti su išvadomis dėl įstatymo keitimo. Dėl nelegalios prekybos didėjimą duomenų neturime, be to, kaip jau minėjau, dar anksti daryti išvadas, nes naujovės įsigaliojo tik sausio 1 d.“, - teigė ministro patarėja. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų