REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pigių skrydžių oro linijų bendrovė „Ryanair“ dar lapkritį žadėjusi pakeisti bagažo tvarką tuomet persigalvojo. Tačiau besiruošiantys kitą savaitę lietuviai ant savo bilietų jau mato įspėjimus, kad laikas, kada du rankinio bagažo krepšius buvo galima neštis į kabiną – baigtas. Tad galima palyginti, kuo skirsis dviejų populiariausių Lietuvoje oro linijų pasiūlymai. 

Pigių skrydžių oro linijų bendrovė „Ryanair“ dar lapkritį žadėjusi pakeisti bagažo tvarką tuomet persigalvojo. Tačiau besiruošiantys kitą savaitę lietuviai ant savo bilietų jau mato įspėjimus, kad laikas, kada du rankinio bagažo krepšius buvo galima neštis į kabiną – baigtas. Tad galima palyginti, kuo skirsis dviejų populiariausių Lietuvoje oro linijų pasiūlymai. 

REKLAMA

Nauja „Ryanair“ bagažo politika norima pasiekti, kad keliautojai pirktų registruotą bagažą, o ne į lėktuvo kabiną neštųsi du nemokamus rankinius bagažo vienetus. Taip tikimasi išvengti skrydžių vėlavimo: greičiau pasidėjus bagažą, būtų greičiau sulaipinami žmonės ir išvykstama laiku.

„Kadangi per daug klientų pasinaudojo „Ryanair“ patobulinta 2 nemokamų bagažo vienetų įsinešimo galimybe, o skrydžių apkrova didžiulė ir gruodį siekė 95 proc., nebelieka laisvų vietų bagažui kabinose virš vietų ir tai sukelia tiek įlaipinimo, tiek pačio skrydžio vėlavimus“, - aiškino „Ryanair“

REKLAMA
REKLAMA

Pakeitimai įsigalioja nuo 2018 metų sausio 15 dienos.

„Galite įsinešti į saloną 1 mažą rankinę/asmeninį krepšį (35 cm x 20 cm x 20 cm), kuris turi tilpti po sėdyne prieš jus. Jei turite pirmenybinį įlaipinimą, galite įsinešti į saloną papildomą 10 kg krepšį, kuris turi tilpti į bagažo matuoklius (55 cm x 40 cm x 20 cm). Jei neturite pirmenybinio įlaipinimo ir atsinešite antrą krepšį prie įlaipinimo vartų, jį teks atiduoti į bagažo skyrių. Jei nesilaikysite šio reikalavimo, nebus leidžiama įlipti į lėktuvą; prieš atiduodami krepšį į bagažo skyrių išimkite iš jo visus pavojingus daiktus, atsargines ličio baterijas ir vertingus daiktus“, - rašoma ant keleivio skrydžio bilieto.

REKLAMA

Tad jau nuo ateinančio pirmadienio tik prioritetinį įlaipinimą įsigijusiems klientams (įskaitant „Plus“, „Flexi Plus“ ir „Family Plus“) bus leidžiama į orlaivį neštis du rankinius bagažus. Visiems kitiems, t.y. įlaipinimo pirmenybės neįsigijusiems klientams leidžiama į orlaivį neštis vieną mažą rankinį bagažą, o antrasis (didesnis) lagaminas turės būti atiduodamas į bagažo skyrių prie laipinimo vartų.

Paslauga bus suteikiama nemokamai.

Prioritetinis įlaipinimas papildomai kainuoja 5 eurus arba 6 eurus, jei šią paslaugą pridedate jau po skrydžio užsakymo.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kad keleiviai labiau pirktų registruojamą bagažą, leistinas jo svoris padidėjo nuo 15 kg iki 20 kg, o mokestis buvo sumažintas nuo 35 eurų iki (nuo) 25 eurų už 20 kg svorio bagažą.

„Visa tai pagreitins įlaipinimo procesą ir padės išvengti skrydžių atidėjimo“, - teigė „Ryanair“ rinkodaros direktorius Kenny Jacobs.

Naujienų portalas tv3.lt jau anksčiau rašė, kad bendrovė teigė, jog šie pokyčiai atsieis apie 50 mln. eurų, tačiau tikimasi, kad tai paskatins vis daugiau keleivių įsigyti registruojamą bagažą ir sutrumpins įlaipinimo laiką.

„Wizz Air“ taip pat keitė bagažo tvarką

2017 metų spalio gale bagažo politiką keitė ir „Wizz Air“. Didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje leido visiems keleiviams pasiimti vieną didesnį orlaivio rankinį bagažą be papildomų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Keleiviams automatiškai bus suteikta galimybė keliauti su rankiniu bagažu, kurio išmatavimai atitiks šiuos matmenis 55 x 40 x 23 cm ir jis svers ne daugiau kaip 10 kg. Šis bagažas bus įtrauktas į bilieto kainą. Taip pat keleiviai į orlaivio saloną galės pasiimti neapmokestinamųjų prekių parduotuvėse (angl. duty free) įsigytas prekes“, - rašė „Wizz Air“.

Norint įsinešti dar vieną papildomą mažą rankinę, prireiks prioritetinio įlaipinimo. 

Tačiau reikia paminėti, kad nors nemokamo bagažo dydis ir padidintas, tai nebūtinai reiškia, kad jūs į įsinešite į pačio salono vidų. Gali būti išimčių, kada bus didelė apkrova, tada tokie bagažo vienetai nemokamai bus talpinami į orlaivio bagažo skyrių.

REKLAMA

Tad galima prieiti išvados, kad „Ryanair“ tokio dydžio bagažą įsinešti į orlaivio vidų leis tik prioritetinį laipinimą turinčiuosius, tuo tarpu „Wizz Air“ tai leis tai padaryti visiems keleiviams, nors galimos ir išimtys. Visgi nuo šiol abi oro linijos į bilieto kainą nemokamai įskaičiuos beveik tokio pat dydžio nemokamus orlaivio krepšius. 

„Ryanair“ užtikrins, kad į orlaivį galėtum įsinešti mažą rankinę, o didesnę tik su prioritetiniu įlaipinimu. „Wizz Air“ darys atvirkščiai - įsinešti didesnę rankinę bus galima visiems, o mažesnę - tik su prioritetiniu įlaipinimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų