REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Sophia (nuotr. facebook.com)

Meną studijuojanti mergina, anksčiau sirgusi anoreksija, šiuo metu gali pasigirti iškelianti net 130 kg svarmenį.

9

Meną studijuojanti mergina, anksčiau sirgusi anoreksija, šiuo metu gali pasigirti iškelianti net 130 kg svarmenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sophia (21 m.) anksčiau per dieną suvalgydavo tik vieną obuolio skiltelę, kurią užgerdavo dietiniu limonadu. Prasčiausiu savo gyvenimo momentu ji svėrė tik 35 kg ir net 14 kartų per dieną vemdavo krauju.

REKLAMA

Visa tai prasidėjo šeštoje klasėje, kai Sophia susidomėjo sveika mityba. Deja, per 6 mėnesius mergina neteko net pusės savo svorio ir susirgo anoreksija.

Lemtinga diena jos gyvenime tapo ta, kuomet darbe nualpusi Sophia buvo skubiai nugabenta į ligoninę. Ten paaiškėjo, jog merginos širdies ritmas buvo pavojingai lėtas – tik 32 dūžiai per minutę.

Po ilgai trūkusio gydymo, ji, dėka aistros veganiškai mitybai, svorių kilnojimo ir jogos, tapo visai kitu žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Sophia ruošiasi svorių kilnojimo varžyboms, o jos ateities planuose – kopimas į Kilimandžaro kalną.

„Jei atvirai, veganiška mityba man padėjo iš naujo atrasti maistą, pakeitė požiūrį į jį, be to, labai džiaugiuosi sulaukdama veganų bendruomenės palaikymo. Londone visi yra labai artimi. Daugelis žmonių patyrė tą patį, ką ir aš, be to, kad man padėtų, netgi buvo sukurta atskira susirašinėjimo grupė. Prieš tai kelis metus buvau vegane, tačiau tik tapusi bendruomenės nare ir pamačiusi, kokie laimingi ir sveiki yra šie žmonės, norėjau parodyti, kiek daug naudos tai gali duoti“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nauja priklausomybė sportui

Merginos gyvenimas pasikeitė iš esmės. Sophia atskleidė, jog 2014-aisiais atsikrausčiusi į Braitoną studijuoti, ji netgi svarstė apie savižudybę. Dėl kovų su asmeniniais demonais jai teko atsisakyti stipendijos Čikagos institute.

Visa ši kova su maistu ir pačia savimi prasidėjo šeštoje klasėje. Sophia tapo pamišusi dėl sveikos mitybos. Ortoreksija – taip vadinamas liguistas noras gyventi ir maitintis sveikai. Nors to ji ėmėsi norėdama sau padėti, per 6 mėnesius mergina neteko pusės savo svorio.

REKLAMA

„Svoris krito labai greitai. Mano mitybą sudarė viena obuolio skiltelė per dieną“, - teigė ji. „Kai įstojau į Braitono koledžą, praradau visą kontrolę. Per dieną vemdavau net 14 kartų, dėl to trūko mano stemplė. Vėliau ėmiau vemti krauju. Buvau izoliuota ir be galo prislėgta. Viskas tik blogėjo, kol galiausiai, dėl nepakankamo svorio, sustreikavo mano širdis.“

Po to, kai Sophia nualpo savo darbovietėje, drabužių parduotuvėje „Superdry“, ir neatsikėlė, jos kolegos iškvietė greitąją pagalbą. Mergina atsidūrė ligoninėje. Paaiškėjo, kad jos būklė kritinė – Sophia širdis plakė tik 32 dūžių per minutę greičiu, kai normalaus žmogaus širdies ritmas yra 60-100 dūžių per minutę.

REKLAMA

Tol, kol mergina mokėsi Londono menų universitete, gydytojai nuolatos stebėjo jos širdies veiklą. Tai jie darė specialaus aparato, prijungto prie Sophia širdies, dėka.

Nusprendusi pakeisti savo gyvenimą, mergina ėmė praktikuoti jogą, susidomėjo svorių kilnojimu ir paramos ieškojo veganų bendruomenėje.

„Joga padėjo jaustis laimingai savo pačios kūne, o svorių kilnojimas mane vėl pavertė stipria ir nenugalima. Šis sportas tapo lyg mano priklausomybe, be to, jo dėka tapau sveikesnė ir tvirtesnė. Visai neseniai pradėjau atlikinėti jėgos pratimus su svarmenimis, tačiau man jau liepia varžytis nacionaliniuose konkursuose. Negaliu tuo patikėti“, - sakė ji. „Noriu, kad žmonės žinotų, jog yra būdas, padėsiantis jiems grįžti į normalų gyvenimą, yra žmonės, kurie linkę padėti. Svarbiausia, jog išmoktumėte vertinti save. Nebijokite bendrauti, atsiverti ir ieškoti paramos. Taip jūs tikrai neparodysite, jog esate silpni. Tai darydami jūs demonstruojate, jog esate pasiryžę pasveikti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų