REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusketvirto kilogramo metamfetaminą į Švediją automobiliu gabenę lietuviai stos prieš teismą.

Panevėžio apygardos prokuratūra trečiadienį teismui perdavė bylą dėl šių psichotropinių medžiagų kontrabandos.

REKLAMA
REKLAMA

Muitinės kriminalinės tarnybos Panevėžio skyriaus pareigūnų surinktais ikiteisminio tyrimo duomenimis, 30-metis A.M., susipažinęs Kauno automobilių turguje su M.V., pasiūlė jam nuvežti į Švediją narkotines medžiagas.

REKLAMA

M.V. vardu buvo nupirktas automobilis "Chrysler Voyager". Į narkotikų gabenimo kelionę buvo pakviestas dar vienas asmuo - 23 metų T.K.

Prieš kelionę pernai gegužės 7-ąją Kaune, A.Juozapavičiaus prospekto viename namo kiemų, įtariamasis kontrabandos organizatorius A.M. narkotikų gabentojams įteikė automobilio dokumentus, pinigus kelionei, TELE-2 SIM kortelę ryšiui su juo palaikyti bei kelto bilietą.

A.M. bendrams paaiškino, kurioje automobilio vietoje paslėpti paketai su psichotropinėmis medžiagomis.

REKLAMA
REKLAMA

Narkotikų gabentojams nepasisekė: gegužės 8-osios naktį, praėjus pusvalandžiui po vidurnakčio, jie buvo sulaikyti prie valstybinės sienos.

Pasvalio rajone esančiame Saločių ir Grenctalės jungtiniame sienos perėjimo poste Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, pasitelkę į pagalbą tarnybinį šunį Betą, patikrino automobilį.

Jame buvo aptikta 10 paketų su baltos spalvos milteliais. Specialistai nustatė, kad tai buvo per Latviją ir Estiją į Švediją neteisėtai gabenti daugiau nei 3 kilogramai 424 gramai psichotropinės medžiagos metamfetamino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamajam A.M. skirta kardomoji priemonė suėmimas iki sausio 20 dienos. Kitam įtariamajam - T.K. kardomoji priemonė suėmimas pakeista į dokumentų paėmimą bei namų areštą.

Trečiasis grupės narys M.V. nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas.

Įstatymas tiems, kas neteisėtai disponavo labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu, numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų.

Šią baudžiamąją bylą nagrinės Panevėžio apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų