REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį bandys pratęsti įspūdingą pergalių seriją Eurolygoje. Žalgiriečiai svečiuose galynėsis su Belgrado „Crvena Zvezda“ klubu.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį bandys pratęsti įspūdingą pergalių seriją Eurolygoje. Žalgiriečiai svečiuose galynėsis su Belgrado „Crvena Zvezda“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai bus antrojo rato pirmojo turo dvikova. Šias ir dar trejas Eurolygos rungtynes rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

REKLAMA

Kauniečiai laimėjo penkis kartus iš eilės, savo taupyklėje turi 10 pergalių ir kartu su Atėnų „Panathinaikos“ dalijasi 3–4 vietas. Serbijos ekipa triumfavo šešis kartus ir su Bambergo „Brose“ rikiuojasi 11–12 pozicijose.

Pirmąjį „Žalgirio“ ir „Crvena Zvezda“ mačą Kaune 78:76 laimėjo Lietuvos čempionai. Per visą Eurolygos istoriją tarpusavio akistatų rezultatas 4:1 „Žalgirio“ naudai.

Belgrado komanda pastaruoju metu rungtyniauja solidžiai – šventė keturias pergales per paskutines šešerias rungtynes. Prieš tai „Crvena Zvezda“ buvo patyrusi penkias nesėkmes iš eilės. Serbijos ekipa namie laimėjo tris dvikovas iš septynių.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal daugelį statistikos rodiklių pranašesni Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai. Jie kur kas rezultatyviau puola (vid. 81,1 ir 76,5 taško), atlieka daugiau perdavimų (19,5 ir 15,3), gerokai taikliau meta dvitaškius (51,1 ir 48,9 proc.) ir tritaškius (42,8 ir 32,2 proc.). Pagal tritaškių pataikymą žalgiriečiai Eurolygoje antri, o varžovai – paskutiniai. Dvitaškių taiklumu „Crvena Zvezda“ lenkia tik vieną komandą.

Tačiau Belgrado krepšininkai yra rečiausiai klystantys turnyre (10,1), o kauniečiai – dažniausiai (13,1). „Crvena Zvezda“ lenkia „Žalgirį“ pagal atkovotus kamuolius puolant (12,8 ir 9,8). Šioje statistikos kategorijoje Serbijos klubas užima antrąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Serbijos ekipoje rezultatyviausiai žaidžia gynėjai iš JAV. Tayloras Rochestie pelno 13,9 taško, atlieka 4,7 rezultatyvaus perdavimo. Jamesas Feldeine‘as įmeta 13,5 taško. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas juodkalnietis Miljko Bjelica pelno 10,9 taško, atkovoja 4,6 kamuolio.

„Žalgirio“ gretose Belgrade gali debiutuoti gynėjas slovėnas Beno Udrihas.

„Armani Olimpia“ komandai pirmąjį kartą atstovaus Mindaugas Kuzminskas. Italijos klubo laukia itin sudėtingas egzaminas – jis svečiuose susikaus su Pirėjo „Olympiacos“. Šią dvikovą tiesiogiai rodys viaplay.lt, o „Viasat Sport Baltic“ – vaizdo įrašą.

REKLAMA

„Armani Olimpia“, iškovojusi keturias pergales, užima paskutinę vietą, o Graikijos vicečempionai žengia antri – 11 laimėjimų. Pirmajame šių ekipų mače „Olympiacos“ triumfavo po dramatiškos kovos – 86:85.

Transliacijų tvarkaraštis:

sausio 4 d.

21.45 val. „Barcelona“ – CSKA (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

sausio 5 d.

19.30 val. „Fenerbahce“„Baskonia“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

19.45 val. „Crvena Zvezda“ – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

20.45 val. „Olympiacos“ –„Armani Olimpia“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

23.55 val. „Olympiacos“ –„Armani Olimpia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas),

01.55 val. „Fenerbahce“ – „Baskonia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų