REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Osvaldas Olisevičius – geidžiamas Lietuvos krepšinio padangėje. Vienas rezultatyviausių ir naudingiausių LKL krepšininkų vasarą pirmąkart tapo legionieriumi, bet neseniai grįžo namo. Puolėjas ant stalo turėjo ne vieno klubo pasiūlymą, bet galiausiai pasirinko.

Osvaldas Olisevičius – geidžiamas Lietuvos krepšinio padangėje. Vienas rezultatyviausių ir naudingiausių LKL krepšininkų vasarą pirmąkart tapo legionieriumi, bet neseniai grįžo namo. Puolėjas ant stalo turėjo ne vieno klubo pasiūlymą, bet galiausiai pasirinko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kvietė ir Pasvalys, ir Klaipėda

„Vis dar svarstau, – dieną tv3.lt sakė O. Olisevičius. – Kol kas esu laisvasis agentas, bet tai artimiausiomis dienomis, o gal ir šiandien, turėtų pasikeisti.“

REKLAMA

Osvaldas praėjusiame sezone suspindo Pasvalio „Pieno žvaigždėse“. Krepšininkas rinko 12,5 taško ir 13,5 naudingumo balo. Puolėjas su šiais rodikliais pateko į abiejų statistikos grafų LKL dešimtukus.

Kai tv3.lt nusprendė susisiekti su Osvaldu, susuko būtent „Pieno žvaigždėms“.

„Šio krepšininko kontakto nenorėtume duoti. Jis nebėra laisvasis agentas, – suintrigavo Pasvalio klubo direktorius Arūnas Burkevičius. – Paskambinkite po pietų, viskas turėtų paaiškėti.“

REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt su A. Burkevičiumi susisiekė dar porą kartų. O. Olisevičiaus ir „Pieno žvaigždžių“ derybos užstrigo.

„Paskambinsiu jums pats. Tačiau, greičiausiai, tik vakare“, – pažadėjo A. Burkevičius.

Portalui O. Olisevičiaus kontaktą parūpino Tomas Rinkevičius. Jis šiuo metu dirba Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio štabe, bet prieš tai porą metų braižė derinius Pasvalyje, talkindamas Mantui Šerniui, o vėliau – Ramūnui Cvirkai.

„Treneri, ar nekvietėte buvusio auklėtinio į Klaipėdą?“, – nedrąsiai pasiteiravome T. Rinkevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Provokuojantis klausimas, – nusijuokė treneris. – Paskambinkite jam pačiam, papasakos daugiau.“

Ant stalo – Lietuvos ir užsienio klubų pasiūlymai

Prisiskambinus O. Olisevičiui, jis paprašė persukti po valandos.

„Tai kuo neįtiko „Pieno žvaigždžių“ pasiūlymas?“, – galiausiai paklausėme paties Osvaldo.

„Viskas gerai su tuo Pasvaliu. Tiesiog domisi dar kelios komandos. Svarstau, kur galėčiau atsiskleisti“, – tikino O. Olisevičius.

„O kaip „Neptūnas“? Ar kvietėsi?“, – spaudėme krepšininką prie sienos.

„Nežinau. Agentas buvo kažką minėjęs, bet daugiau pasakytų jis pats“, – išsisukinėjo O. Olisevičius.

REKLAMA

24-erių puolėjas neslėpė – jo laukė ne tik Lietuvos, o ir užsienio komandos. Tiesa, pats Osvaldas pirmenybę teikė tėvynei, kurioje norėjo baigti sezoną.

Galiausiai tv3.lt sulaukė žadėto A. Burkevičiaus skambučio.

„Viskas išspręsta. Nenorėjau nieko sakyt, nes atlikome mainus – Julius Kazakauskas kelsis į „Tartu Rock“, o Osvaldas žais mūsų komandoje. Abiems krepšininkams atstovauja tas pats agentas“, – tv3.lt sakė „Pieno žvaigždžių“ direktorius.

Sužavėjo Rimą Kurtinaitį

Dvimetrinis puolėjas turtingesnių klubų dėmesį atkreipė praėjusio sezono pabaigoje.

„O. Olisevičius – įdomus žaidėjas ir kaip tik šiandien apie jį kalbėjome. Nežinau, ar puolėjas išaugo „Pieno žvaigždžių“ marškinėlius, tačiau jis domintų net mane“, – per LKL ketvirtfinalio seriją sakė vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris R. Kurtinaitis.

REKLAMA

„Malonu, – tv3.lt primintus Kurčio žodžius komentavo Osvaldas. – Ypač, kai pats esu vilnietis. Būtų smagu žaisti „Lietuvos ryte“. Gal ateityje.“

Vadinasi, O. Olisevičius, vykstant Lietuvos krepšinio „El Clasico“, stumia į šoną Kauno „Žalgirį“ ir palaiko „Lietuvos rytą“?

„Vilnietis turi sirgti už savo miesto komandą“, – šypsojosi Osvaldas.

Jis, pasibaigus praėjusiam sezonui, nesnaudė. Krepšininkas birželio pradžioje sukirto rankomis su Viurcburgo „s.Oliver“.

„Lietuvos rytas“ manęs nekvietė, nes sutartį pasirašiau labai anksti. O grįžus iš Vokietijos – nieko nežinau. Daugiau pasakytų agentas“, – neatviravo O. Olisevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netikėtas naujokas

Vokietija tapo pirmąja Osvaldo legionieriaus karjeros stotele. Krepšininkas greitai adaptavosi ir per pirmąsias trejas Bundeslygos rungtynes rinko 9,7 taško. Vėliau puolėjas į aikštę žengė dar septyniuose mačuose. Bendras vidurkis – 4,6 taško.

O. Olisevičiaus žaidimo minutes apkarpė viena ryškiausių Vokietijos krepšinio žvaigždžių – „s.Oliver“ papildęs Robinas Benzingas. 28-erių puolėjas per 16 dvikovų pelnė 18,2 taško, rinko 15,4 naudingumo balo.

„Sezono pradžioje viskas buvo gerai, bet atėjęs R. Benzingas suvalgė visas mano minutes. Žaidimo laikas vis mažėjo, o galiausiai sėdėdavau ant suolo. Pamaniau, kad geriau Lietuvoje, tad grįžau“, – pasakojo Osvaldas.

REKLAMA

Iš pradžių „s.Oliver“ O. Olisevičių planavo skolinti. Tačiau prieš pat Kalėdas išsiskirta abipusiu susitarimu. Viurcburgo klubas vasarą Osvaldą galės susigrąžinti, bet, krepšininko teigimu, tokia tikimybė – menka.

Gera pradžia

„s.Oliver“ Bundeslygos sezoną pradėjo penkiomis pergalės iš tiek pat galimų. Viurcburgo krepšininkai pirmosiose rungtynėse 76:73 nugalėjo šalies čempionę Bambergo „Brose“, ketvirtosiose – 84:76 Miuncheno „Bayern“.

Šiai komandai abu Europos taurės turnyro mačus pralaimėjo Panevėžio „Lietkabelis“, o TOP16 etape su Miuncheno krepšininkais žais „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

„Manau, Vilniaus ekipa, pasipildžiusi pajėgiais lietuviais, parodys, ką gali. Pergalė – tikrai realu, – įsitikinęs O. Olisevičius. – Šiemet „Bayern“ – favoritas laimėti Bundeslygą. Kai pamačiau, kokie krepšininkai ten rungtyniauja, pagalvojau: vau!“

„s.Oliver“ gera pradžia puse darbo netapo. Šiuo metu komanda laimėjusi aštuonerias rungtynes iš 16-os.

Pasvalys nebus žingsniu atgal

O. Olisevičius Viurcburge sutiko gerai pažįstamų veidų. „s.Oliver“ žaidžia buvęs žalgirietis Vytenis Lipkevičius. Komandą treniruoja anksčiau su „Lietuvos rytu“ dirbęs Dirkas Bauermannas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Bauermannas – labai geras, profesionalus ir žmogiškas treneris. Matosi, kad turi daug patirties, puikiai supranta krepšinį ir juo domisi, – pasakojo Osvaldas. – Su Vyteniu tapome labai gerais draugais. Su jo šeima kartu leisdavome laiką. Kai Vytenis sužinojo, kad išvykstu, nuliūdo. Jo žmona irgi sakė: blemba, gal nevažiuok, vis mums linksmiau.“

O. Olisevičių Vokietijoje sužavėjo puikios sąlygos ir profesionalumas.

„Atvykus iš Pasvalio, visi miestai atrodė dideli, – juokėsi Osvaldas. – Viurcburgas – labai gražus miestelis. Jame nieko netrūksta. Tikrai verta aplankyti.“

Ar grįžimas į Pasvalį, nebus žingsnis atgal karjeroje?

„Nemanau. Esu įsitikinęs, kad LKL nėra blogesnė už Bundeslygą. Lietuvos komandos irgi labai stiprios ir galėtų pagirtinai kautis Vokietijos lygoje“, – neabejoja O. Olisevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų