REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba trečiadienį pasidalijo labai liūdnais duomenimis. Šakių rajone ištrauktas nuskendusio vyro kūnas - tuo tarpu tarnybos išplatino skubią žinią: būtina žinoti, kaip padėti skęstantiems.

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba trečiadienį pasidalijo labai liūdnais duomenimis. Šakių rajone ištrauktas nuskendusio vyro kūnas - tuo tarpu tarnybos išplatino skubią žinią: būtina žinoti, kaip padėti skęstantiems.

REKLAMA

Pats naujausias tarnybų iškvietimas įvyko dar vakar.

Ištrauktas vyro lavonas

„Žiemą gelbėjimo darbų vandenyje nemažėja. Štai vakar ugniagesiai gelbėtojai net keturis kartus vyko traukti skenduolių“, - rašoma išplatintame pranešime.

Ryte Jurbarko rajone, Ridelkalnio kaime, vandens telkinyje, buvo pastebėtas skenduolis. Atvykę ugniagesiai ištraukė vyro kūną. O po pietų iš Šalčininkų rajone, Anciuškų kaime esančio melioracijos griovio, buvo ištrauktas 1969 metais gimusio vyro kūnas.

Kiek vėliau buvo pranešta, kad Kauno rajone, Girininkų II kaime, kiemo tvenkinyje, yra skenduolis. Atvykę ugniagesiai ištraukė 1953 metais gimusio vyro kūną. Vakarėjant Šakių rajone, Kaimelio kaime, iš vandens telkinio taip pat buvo ištrauktas nuskendusio vyro kūnas

REKLAMA
REKLAMA

 Įvardijo pagrindinę žūčių priežastį

Ugniagesiai pastebi, kad dažniausia tokių žūčių priežastis – alkoholio vartojimas ir primena, kad šalia vandens telkinių reikia būti itin atsargiems. Jei pradėjote skęsti, pasistenkite įkvėpti kuo daugiau oro, o dėmesį į save atkreipkite mojuodami rankomis.

REKLAMA

„Pamatę skęstantį žmogų, šaukdami mėginkite atkreipti aplinkinių dėmesį ir iškvieskite gelbėjimo tarnybas telefonu 112. Būtinai įsitikinkite, ar šalia nėra kokios nors gelbėjimo (gelbėjimo rato, valties ir kt.) arba parankinės priemonės, kuri neskęsta (kamuolio, čiužinio ir t.t.). Jeigu įmanoma, pamėginkite pasiekti skęstantįjį lazda, stora medžio šaka arba numeskite jam virvę“, - rašoma gelbėjimo tarnybos socialinio tinklo paskyroje.

Ieško dingusio jauno vyro

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad vakar ir šiandien vis dar vyksta dingusio be žinios kėdainiečio Igno Rubinsko paieškos.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunas vyras dingo gruodžio 29-ąją, kuomet viešėdamas pas bičiulius Dotnuvoje išėjo namo ir negrįžo. Kitą dieną sunerimę vaikino artimieji kreipėsi pagalbos į pareigūnus. Ant kojų buvo sukeltos policijos pajėgos, buvo iškviestas kinologas su šunimi. Kinologų šuo atsekė, jog Ignas iš draugo namų išėjo ir ėjo tilto link, ten jo pėdsakai dingo. Tuomet kilo įtarimų, jog galbūt vyriškis įkrito į Dotnuvėlės upę, kuri šiuo metu yra stipriai patvinusi.

Buvo iškviesta Dotnuvos ugniagesių komanda, Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai. Jie valtimi išieškojo nemenką upelio atkarpą, tačiau nieko rasti nepavyko. Į pagalbą buvo pasitelkti narai, buvo manoma, kad vyro kūnas gali būti po vandeniu, užstrigęs už kliuvinių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų