REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
„Vamp“ vestuvinių suknelių kolekcija (nuotr. Gediminas Žilinskas)

Turbūt niekas negalėtų ginčytis, jog nuotakos įvaizdis vestuvių dieną užima bene svarbiausią poziciją. Ne veltui, suknelės pasirinkimui, skiriamas toks didelis dėmesys. Tą vertina ir pastebi dizaineriai, kurie kasmet stengiasi bei kuria pačius įsimintiniausius vestuvinius apdarus.

16

Turbūt niekas negalėtų ginčytis, jog nuotakos įvaizdis vestuvių dieną užima bene svarbiausią poziciją. Ne veltui, suknelės pasirinkimui, skiriamas toks didelis dėmesys. Tą vertina ir pastebi dizaineriai, kurie kasmet stengiasi bei kuria pačius įsimintiniausius vestuvinius apdarus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne išimtis ir mados namų „Vamp“ vadovas, dizaineris ir įkūrėjas Arvydas Videika. Jis šių metų pavasariui-vasarai sukūrė ypatingą ir prabangia klasika alsuojančią kolekciją.

REKLAMA

„Kaip ir kiekvienais metais stengiuosi nustebinti ir įkvėpti savo klientes. Todėl visuomet ieškau įdomių ir nebandytų kirpimo subtilybių, technologinių sprendimų. Didelį dėmesį skiriu tobulam apatiniam korsetui, audiniams. Šiai, 15-likos modelių kolekcijai buvo naudojami tik natūralūs audiniai ir jų papuošimai – šilko gėlės bei nėriniai. Išskirtinėms suknelėms kurti pasitelkti arba itin lengvi, arba arti pusės kilogramo sveriantys audiniai, kurie įstabiai krenta, priglunda ir blizga it gyvatės oda ar šarvai. Jų pasirinkimui įkvėpimo semiamės iš kiekvienais metais Paryžiuje vykstančios tarptautinės vestuvių parodos.

REKLAMA
REKLAMA

Šia kolekcija siekiau sukurti nežemišką, antgamtišką nuotakos viziją. Lyg ji būtų nužengusi iš pasakos: trapi, be galo subtili ir rafinuota. O suknelė būtų nesusiūta, bet tiesiog nuausta ant jos figūros – be siūlių, nesuvokiamos spalvos, kuri tartum tirpsta ir mainosi nuo persikinės iki baltos. Visas kolekcijos sukneles dekoruotos tūkstančiais šilko žiedlapių ar perlais, įsuptos į įmantriausias raštais megztus nėrinius, kurie persidengdami sukuria kerintį ir užburiantį vaizdą“,- dėstė A. Videika.

Pasak vestuvinių suknelių dizainerio, vienetinės ir ypatingos suknelės gamyba užtrunka kelis mėnesius, o idealiausiai atrodys „made to measure“ drabužis, kuriuo patartina pradėti rūpintis jau dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti atvirai – ilgiausiai užtrunka audinių gavimas. Mat visos naudojamos medžiagos, specialiai mūsų mados namams, audžiamos fabrikuose Italijoje, Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Todėl jas užsakius, tenka laukti iki keturių mėnesių. Tuomet seka siuvimas ir dekoravimas. Visas procesas gali užtrukti keturis-penkis mėnesius, todėl norima suknele, jei ši nebus tik nuomojama, patariame susirūpinti iš anksto.

Beje, dėmesį siūlau atkreipti į užsienyje, visų didžiausių aukštosios mados namų ypač vertinamą paslaugą – „made to measure“ principu pasiūtą suknelę. Tai, kuomet pasimatuotą pavyzdinį modelį, pritaikote asmeniškai sau. Pakeičiate pagal savo išmatavimus, jį papildote ar kiek pakeičiate. Taip garantuotai pasieksite puikiai „gulintį", pabrėžiantį visus išlinkimus ir stebuklingai užmaskuojantį trūkumus rezultatą. Be to, išvengsite bet kokios rizikos: suknelės nereikės rinktis tik iš nuotraukos ar eskizo.

REKLAMA

Tokiai suknelei pasiūti reikalingi keturi-penki primatavimai. Per tą laiką, prie batelių aukščio priderinamas suknelės ilgis, rankovės pritaikomos pagal figūrą taip, lyg jos būtų antra oda. Garantuoju, toks šventinis apdaras nepaliks abejingų“, - šypsojosi kūrėjas.

Esminis patarimas, kuriuo dalinosi A. Videika – pasipuošti pasitikėjimu savimi.

„Kokią suknelę jūs pasirinksite ne taip ir svarbu. Net jei tai bus kukli, mamos išlaikyta vestuvinė suknia – tą vakarą jūs būsite princesė. Ir gražiausia būsite tuomet, kai pasipuošite plačia šypsena ir pasitikėjimu savimi.

To kiekvienai būsimai nuotaikai ir linkiu. Neskubėkite, skirkite laiko sau ir puoškitės tuo, kas iš tiesų Jums tinka. Tuomet, pamatysite, šventė bus nuostabi, o susikurtas įvaizdis – nepriekaištingas“, - pokalbį baigė A. Videika.

Parengė: Austėja Matusaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų