REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Nužudymo tyrimas (nuotr. tv3.lt)

Praėjusių metų spalio mėnesį prasidėjo mįslinga dingusio be žinios baikerio Aivaro Kilkaus dingimo istorija. Praėjo jau daugiau nei du mėnesiai ir akivaizdu, kad byloje dar galima tikėtis daugybės staigmenų.

16

Praėjusių metų spalio mėnesį prasidėjo mįslinga dingusio be žinios baikerio Aivaro Kilkaus dingimo istorija. Praėjo jau daugiau nei du mėnesiai ir akivaizdu, kad byloje dar galima tikėtis daugybės staigmenų.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt trečiadienį pasiteiravo Lauryno Baltrūno advokato Sauliaus Juzukonio, kada visuomenei ketinama atskleisti daugiau informacijos apie bylą.

Vos po atostogų grįžęs advokatas S. Juzukonis patikino, kad artimiausiu metu ketina susitikti su L. Baltrūnu ir pateikti daugiau atsakymų į visuomenei ir žurnalistams rūpimus klausimus. Ar gali būti, kad rezonansinėje istorijoje įvyks proveržis?

Tai paaiškės artimiausiu metu. Naujienų portalas tv3.lt apžvelgia svarbiausius A. Kilkaus bylos posūkius.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 19 diena.

Varėnos r. miške buvo rastas ir A. Kilkaus apgadintas motociklas bei šalmas, tačiau vyro buvimo vieta iki šiol nežinoma. Tą dieną buvo keliama viena iš pirminių versijų – pagrobimas.

REKLAMA

Spalio 20 diena.

Tą dieną paaiškėjo daugiau detalių.

Mįslingai prapuolusio vilniečio baikerio byloje - netikėti posūkiai. Vyro pagrobimu įtariamas buvęs jo bendražygis - žinomas bakerių klubo vadovas Laurynas Baltrūnas. Jis sulaikytas dviems mėnesiams. Įtariamasis parodymų neduoda, pareigūnai spėja, kad prie vyro dingimo gali būti prikišę nagus ir daugiau asmenų.

Paieškos vyko šalia atokios sodybos, kurioje gyvena ilgametis motoklubo Vorai prezidentas Laurynas Baltrūnas. Būtent jis įtariamas Aivaro pagrobimu. Dingęs vilnietis buvo Baltrūno vadovaujamo baikerių klubo narys. Tiesa, prieš dingdamas jis klubą paliko. Šukuojantieji mišką trijų kilometrų atstumu nuo šios sodybos ieškojo drabužių liekanų, šviežiai supurentos žemės ar įtartinai sukrautų šakų, kurios galėtų slėpti žmogaus kūną.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis Laurynas Baltrūnas yra patyręs avariją ir vaikšto su kojos protezu. Tad teisėsaugininkai neatmeta, kad jis galimai turėjo ir bendrininkų. Beje, teisėsaugai jis jau yra gerai žinomas, jis buvo nuteistas ir už tai, kad dainininką Ruslaną Kirilkiną apmėtė kiaušiniais per pasirodymą Aukštadvaryje.  

Spalio 22 diena.

Prabilo baikerio žmona Jurga Bradauskaitė. A.Kilkaus žmona savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino nerimą keliančia žinute.

„Sveiki. Ačiū labai visiems artimiesiems, draugams, pažįstamiems ir kitų baikerių klubų nariams. Šiai dienai paieškos nepratesiamos, stipriai dirba atitinkamos tarnybos- ačiū jiems. Jei reikėtų dar kokios pagalbos, būtinai pranešiu. Ačiū.“, - rašo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalio 25 diena.

Buvo pranešta, kad paslaptingai dingusio baikerio pareigūnai Aukštadvario brūzgynuose nebeieškos. Bylą tiriantys prokurorai keičia taktiką. Nors vilties rasti gyvą baikerį mažėja, teisėsauga aiškina, kad nuolat gauna naujos informacijos ir tikrina kiekvieną pranešimą. Paieška perkelta į tolimesnes vietas.

Anot prokuratūros, teritorija tarp Aukštadvario kartodromo ir Velnio duobės, pakankamai išžvalgyta, todėl paieškos čia bevaisės. „Tos paieškos nėra sustabdytos. Negaliu pasakyti, kad šiuo metu nedirbama ir neieškoma konkrečiai pradingusio asmens. Tiesiog aplink tas apylinkes jau ten išžvalgyta, kiek įmanoma, buvo išvalgyta ir tiesiog paieškos persikėlė į kitas vietas“, - pakomentavo prokuroras Ramūnas Šileika.

REKLAMA

Lapkričio 19 diena.

Internete – dar vienas A. Kilkaus žmonos pasisakymas. „Mėnesis nežinios, nerimo, nusivylimo, beviltiškumo, bejėgiškumo, skausmo ir n visko. Bet aš niekada nepasiduosiu, tikėsiu ir darysiu viską iki tos paskutinės žvaigždės danguje“, - socialiniame tinkle rašė moteris.

Gruodžio 8 diena.

Baikerio Aivaro Kilkaus paieškos byla perkvalifikuota į žmogžudystės tyrimą, o už grotų laikomas baikerių klubo „Vorai“ prezidentas Laurynas Baltrūnas yra jau ne vienintelis įtariamasis – pareigūnai demaskavo dar vieną galimą bendrininką.

Gruodžio 14 diena.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėjo prokuratūros prašymą pratęsti suėmimo terminą dingusio baikerio Aivaro Kilkaus nužudymu įtariamam vilniečiui Laurynui Baltrūnui ir paskelbė verdiktą - vyras lieka suimtas dar du mėnesius.

REKLAMA

„Teismas nusprendė pratęsti suėmimą įtariamajam Laurynui Baltrūnui skirtos kardomosios priemonės suėmimo terminą dviem mėnesiams, įvertinus egzistuojančią pagrįstai didelę riziką, kad įtariamasis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro, bei trukdys procesui. (Prokuratūros-BNS) pateiktų duomenų užteko, šiuo metu kaltės klausimas nesprendžiamas“, – po posėdžio žurnalistams sakė teisėja Miglė Suchankienė. 

Nors prokuratūra prašė suėmimą pratęsti ilgesniam terminui – trims mėnesiams, teismo sprendimas ją tenkina.

„Mano prašymas iš esmės yra patenkintas“, – sakė prokuroras Ramūnas Šileika.

Gruodžio 15 diena.

Baikerio Aivaro Kilkaus istorijoje – netikėtas posūkis. Sulaikyta už grotų šiuo metu esančio Lauryno Baltrūno žmona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikėtina, kad artimiausiu metu gali būti sulaikyta ir daugiau asmenų.

„Aš turiu duomenis, kad Lauryno Baltrūno žmona taip pat buvo sulaikyta policijos pareigūnų šiandien. Kiek man žinoma, sulaikyti atvyko gausios pajėgos, ne vienas pareigūnas“, - naujienų portalui tv3.lt komentavo L. Baltrūno advokatas S. Jazukonis.

Gruodžio 16 diena.

Įtariamasis prieš daugiau kaip du mėnesius dingusio baikerio Aivaro Kilkaus nužudymu Laurynas Baltrūnas ilgą laiką tylėjo, atsisakė net duoti parodymus, bet jo žmonos sulaikymas privertė prabilti ir jį.

Savo advokatui Sauliui Juzukoniui vyras pasakojo, kad kriminalistai jam daro spaudimą. „Mano klientas pasakojo, kad „išgirdo tokius kriminalistų žodžius, kad jie paskelbs žiniasklaidai informaciją esą jis nužudė baikerį, sukapojo į gabalus ir laikė tas dalis šaldymo kameroje“. Bet čia yra mano kliento žodžiai, kuriuos galiu tik perduoti. Pats nedalyvavau ir nieko negirdėjau“, - pasakojo S. Juzukonis.

REKLAMA

Gruodžio 19 diena.

Antradienį Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate surengta spaudos konferencija, kurioje pažadėta atskleisti naujausią informaciją apie baikerio A. Kilkaus nužudymo bylos tyrimą.

Informaciją pateikė Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas. Tiesa, pareigūnas, nors ir žadėta, kažkokių naujų aplinkybių pateikti nenorėjo. Jis tik prasitarė, kad įtariamųjų advokatų viešai reiškiami žodžiai policijos yra vertinama, kaip gynybos taktika.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų