REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ naujokas Egidijus Mockevičius siautėjo šventiniu laikotarpiu. Vidurio puolėjas Europos taurės rungtynėse Limože surinko 24 naudingumo balus, o vėliau Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače Alytuje – 23. Vis dėlto, pats krepšininkas tikina, kad optimali forma dar toli.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ naujokas Egidijus Mockevičius siautėjo šventiniu laikotarpiu. Vidurio puolėjas Europos taurės rungtynėse Limože surinko 24 naudingumo balus, o vėliau Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače Alytuje – 23. Vis dėlto, pats krepšininkas tikina, kad optimali forma dar toli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aštuoni mėnesiai be krūvio ir žaidimo

„Reikia laiko, reikia iš naujo pajausti kojas. Iki optimalios formos dar toli gražu“, – tv3.lt dėstė E. Mockevičius.

REKLAMA

25-erių kuršėniškis „Lietuvos rytą“ papildė rugsėjo pabaigoje, bet debiutavo gruodžio viduryje.

„Visą tą laiką buvau su komanda, kartu važiavau į visas LKL rungtynes. Chemija, susibendravimas tikrai padėjo. Jaučiu ekipos palaikymą“, – tikino krepšininkas.

Puolėjas aplenkė laiką. Prognozuota, kad Egidijus oficialų mačą žais 2018-aisiais.

E. Mockevičiaus skaičiavimais, jis be jokio krūvio ir žaidimo praleido aštuonis mėnesius. Krepšininkui atlikta peties operacija, dėl kurios aukštaūgis praleido ir Lietuvos rinktinės stovyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinės komandos strategas Dainius Adomaitis vasarą neslėpė apmaudo dėl Egidijaus traumos. Treneris tikino, kad E. Mockevičius buvo realiu pretendentu į galutinį rinktinės 12-uką.

Vidurio puolėjas 2016-aisiais baigė Evansvilio universitetą. Vėliau sukirto rankomis su Bruklino „Nets“, bet NBA taip ir nedebiutavo. Lietuvis NBA Plėtojimosi lygoje (NBDL) sužaidė 35-erias rungtynes, mesdavo 7,7 taško, griebdavo 7,9 atšokusio kamuolio.

„Tai, kaip žaidžiama Amerikoje, jau pasimiršo. Visgi praėjo tiek laiko… Tiesiog džiaugiuosi grįžęs į Lietuvą. Tikiuosi, po truputį įsivažiuosiu ir pavyks užsitarnauti trenerio pasitikėjimą“, – vylėsi E. Mockevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukonkuravo 20-metį supertalentą

Puolėjas gruodžio 26-ąją Limože žaidė 19 minučių, per kurias pelnė 13 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Egidijus pataikė šešis dvitaškius iš devynių, surinko 24 naudingumo balus.

E. Mockevičius buvo sužvėrėjęs ir gruodžio 30-ąją Alytuje. Kuršėniškis per 21 minutę pataikė visus septynis dvitaškius, pelnydamas 14 taškų. Egidijus atkovojo aštuonis kamuolius ir įsirašė 23 naudingumo balus.

Tokie E. Mockevičiaus pasirodymai gerokai apkarpė šiame sezone spindėjusio Martyno Echodo žaidimo minutes. 20-metis Limože rungtyniavo devynias, Alytuje – 14-a.

REKLAMA

„Mūsų komandas tikslas – ne duoti kažkam šansų, o laimėti. Jaučiu, kuriems krepšininkams reikia pagalbos, o kuriems – truputėlio muštro. Kai neturėjome Egidijaus, daugiau žaidė M. Echodas. Buvo neblogai, kartais gerai. Tačiau Egidijus puikiai integravosi ir man nesvarbu, ar M. Echodas įmes 20 taškų ar Egidijus. Man reikia, kad ta pozicija būtų veiksminga“, – antradienį kalbėjo vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.

Sveika „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjų konkurencija pakeitė ir klubo vadovų planus. Gruodį atsisveikinta su aukštaūgiu Robertu Carteriu. Nuspręsta naujoko į jo poziciją nebesidairyti, o žaisti su turimais resursais.

REKLAMA

Kalbėdamas apie tai, krepšininkas nedaugžodžiavo: „Tiesiog dirbu, stengiuosi treniruotėse ir tiek. Kiti dalykai man nelabai rūpi.“

Laukia smagi dvikova

Trečiadienį E. Mockevičiaus laukia naujas įrašas karjeroje. Krepšininkas pirmąkart žais Europos taurės turnyro TOP16 rungtynes. „Lietuvos rytas“ namie priims turtingąjį Rusijos Sankt Peterburgo „Zenit“.

„Tai – greita komanda, turinti puikių metikų. Vis dėlto, bandysime laimėti“, – kautis pasiruošęs E. Mockevičius.

Jam po krepšiais teks stumdytis su vienu naudingiausių Europos taurės turnyro krepšininkų – Drew Gordonu. Buvęs „Lietuvos ryto“ lyderis šiame sezone vidutiniškai renka 18,2 naudingumo balo, pelno 14 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bus smagu“, – apie būsimą aukštaūgių dvikovą kalbėjo E. Mockevičius.

„Lietuvos rytas“ ir „Zenit“ dėl dviejų kelialapių į Europos taurės turnyro ketvirtfinalį naujai sudarytoje F grupėje kausis su Miuncheno „Bayern“ bei Turino „Fiat“.

Visų trijų komandų biudžetai – gerokai didesni nei „Lietuvos ryto“.

„Antrajame etape silpnų komandų praktiškai nebėra. Daugelis ekipų galėtų žaisti ir Eurolygoje, jei ji vyktų kitokia sistema. Tačiau rungtyniauja ne pinigai. Mums nelabai įdomu, kas favoritai, o kas ne“, – kovingai nusiteikęs E. Mockevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų