REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarosiomis savaitėmis pasaulyje žaibiškai daugėja žmonių, sergančių gripu. Tiesa, ne bet kokiu, o ypač pavojinga jo versija.

Pastarosiomis savaitėmis pasaulyje žaibiškai daugėja žmonių, sergančių gripu. Tiesa, ne bet kokiu, o ypač pavojinga jo versija.

REKLAMA

Daugėja ženklų, kad pasaulis gali išgyventi tikrą epidemiją.

Anglijos Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS) šalies gyventojus įspėja dėl galimos gripo epidemijos 2017-2018 m. žiemą po to, kai Australiją ir Naująją Zelandiją jau sukrėtė didžiausios šių šalių istorijoje gripo epidemijos. Nuogąstaujama, jog nuo šių šalių prasidėjusi pasaulinė gripo epidemija žiemą smarkiai smogs JK.

Iki šių metų rugpjūčio vidurio Australijoje buvo užfiksuota 70 000 gripo atvejų, ypač daug tarp vaikų, kurių tik 10 proc. yra paskiepyti nuo gripo.

Gripo klinikinė eiga yra įvairi – nuo lengvos iki sunkios.

Didelės rizikos grupės žmonėms, susirgusiems gripu, dažniausiai reikalingas stacionarinis gydymas. Šiems žmonėms rizika mirti nuo gripo infekcijos yra didžiausia. Pasaulyje kasmetinės gripo epidemijos metu sunkia ligos forma serga apie 3–5 mln. žmonių, o apie 250–500 tūkst. miršta. Išsivysčiusiose valstybėse daugiausiai mirčių, susijusių su gripu, nustatoma tarp 65 metų ir vyresnių žmonių, o besivystančiose šalyse 99 proc. mirčių dėl gripo įvyksta vaikų iki 5 metų grupėje.

REKLAMA
REKLAMA

Rizikoje - ir lietuviai

Lietuvos medikai informuoja, kad nors ženklaus padidėjusio sergančių žmonių kiekio nepajuto, komplikacijos šiemet - daug sudėtingesnės.

51-ąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo komplikacijų į ligoninę paguldyta 11 asmenų. Iš jų – 1 vaikas iki 2 metų amžiaus, 4 – iki 17 metų, kiti – suaugusieji.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų