REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Baimė dėl biologinio ginklo: pabėgėlio iš Šiaurės Korėjos kraujyje aptiko juodligės antikūnių (nuotr. SCANPIX)
15

Iš Šiaurės Korėjos pabėgusio kario kraujyje buvo aptikti juodligės antikūniai, skelbiama Pietų Korėjos atstovų pranešime. Seulas pradėjo nerimauti dėl galimo biologinio ginklo panaudojimo. Šių metų gruodžio pabaigoje ir JAV atnaujino eksperimentų su mirtinais virusais finansavimą.

„Juodligės antikūniai aptikti šiaurės korėjiečio, kuris pabėgo šiais metais kraujyje“, – vietos žiniasklaidoje cituojamas neįvardintas šaltinis Pietų Korėjos valdžioje. Tačiau jis neatskleidė, kuris iš pabėgimų atvejis yra minimas.

Cituojamas valdininkas mano, kad kariui, tikėtina, buvo suleista speciali vakcina, po ko susiformavo imunitetas šiai mirtinai ligai. Pietų Korėjos žiniasklaida teigia: jeigu šiai vakcinai buvo pagrindas, tai gali liudyti, kad KLDR savo ginkluotėje turi šios ligos sukėlėjų. Ir gali juos panaudoti kaip biologinį ginklą.

„Newsru“ teigimu, japonų leidinys „Asahi Shumbun“ anksčiau tvirtino, kad JAV manymu, Šiaurės Korėja vykdo biologinio ginklo bandymus, kad savo raketas apginkluotų pavojingomis bacilomis. Pchenjane tokius kaltinimus neigė ir perspėjo, kad „atkeršys“ Vašingtonui už tokius kaltinimus.

Tuo metu Pietų Korėjos gynybos ministerija pareiškė, kad vakcinos nuo juodligės kūrimas užims nemažai laiko ir gali užtrukti į dviejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų